Maniek&Zosia

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lut 14, 2007 9:05 Maniek&Zosia

Dzisiaj pozwolilem mojej Duzej troche dluzej polezec.Owszem, przyszedlem do niej, jak bylo jeszcze ciemno, do tego miejsca gdzie Duza zawsze tak dlugo lezy i gdzie ja sie chowam przed obcymi Duzymi.Jak zwykle miauknąłem, bo poczulem taki ścisk, tam na dole, bo dawno nie jadlem i musialem czekac az Duza wstanie.Ona zawsze wstaje mnie karmic jak jest ciemno, tak ja nauczylem.Czasami chyba sie wkurza na mnie za to, bo wydaje z siebie dziwne dzwieki.
Ostatnio z Duzą lezy ta Chuda Mała Czarna.Duza ja przyniosła kilkanascie nocy temu jak bylo ciemno.Zly byłem.Bo ja tu rządzę, ja tu jestem królem.A teraz jakis Chudzielec wkroczyl na moje terytorium.Ale co zrobic?Przyzwyczajam sie powoli.Wącham ja codziennie, tu i ówdzie.
Czasami poczuje takie dziwne coś od tej Chudej Małej Czarnej.Podobno to sie nazywa bąk i jest normalne u malych chudzielcow, ktorzy cos tam maja nie tak z brzuchem, jakies robaki czy cos.Nie rozumiem dokladnie.
Wkurzyłem sie dzisiaj i zrobilem kupke do tej skrzynki Malej Czarnej.A co tam.Ona moze robic kupe w pokoju u mojej Duzej to ja tez mogę.
Mała Czarna na razie u Duzej ma skrzynke, bo tam gdzie jest tak cieplo i ja mam swoja skrzynke to inni Duzi sie zamykaja czesto i Mala Czarna podobno mogłaby nie zdązyc.Ale widzialem jak dwa razy Mała Czarna zrobila cos w mojej skrzynce bo tak mokro potem bylo

Pozdrawiam,
Maniek
P.S.Jak bede mial jakies takie wspolne kolorowe obrazki, ktore Duzi czesto ogladaja a potem sie smieja to wrzuce.
[/b]

agatka84

Od: Pt lut 09, 2007 21:41

Post » Śro lut 14, 2007 10:00

Maniek ,chlopie tobie sie kumpela trafiła ,szczęściarz z ciebie ,już nie bedziesz sam :lol: na poczatku będzie troche nie tego ..ale za pare dni ,dacie popalic dużej juz razem :wink:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Śro lut 14, 2007 11:55

Niecierpliwie czekam na dalsze opowieści i na te kolorowe obrazki :twisted: Koty masz Agata cudowne i musisz się nimi koniecznie pochwalić :D Wymiziaj ode mnie oba futrzaczki ;)
Obrazek

dronusia

Od: Sob mar 26, 2005 13:32

Post » Śro lut 14, 2007 12:31

A co tam poszedłem na całość i po kupie pomoczyłem jeszcze skrzynke Małej Czarnej.W końcu jestem u siebie, no nie?
Ta Chuda to wariatka całkowita, biega za mną i pomrukuje cały czas.Duzi rzucają jej takie srebrne zwinięte kulki, to jest to, czym Duzi przykrywają w miseczce moje, a teraz tez Chudej, mięsko.Biega za tym jak szalona.Moja Duża potem sie schyla ciagle i wyciąga te sreberka.
Wczoraj Chudej coś odbiło.Ja tu sobie słodko śpię na mojej Dużej, obok Mała Czarna.Nagle Mała Czarna wstała i zaczęła ugniatać moje futerko tymi swoimi ostrymi końcówkami.Głową zaczęła ruszać w moim futerku jakby czegoś szukała.Długo nie wytrzymałem i poszedłem.Co ona?Pomyliła mnie z kims czy co?
Podobno wczoraj Mała Czarna była u jakiegoś Dużego w białym fartuchu.Długo jej nie było.Przyznam, że nudno było bez niej trochę.Ale teraz juz nie ma ostrych końcówek.Pewnie męczył ją ten Duży w białym, tak jak mnie czasami męczy.Ukłuł ją pewnie, otworzył buzię.
Teraz Chuda leży u Dużej a ja marudzę bo trochę zazdrosny chyba jestem o Dużą.A co tam, idę na balkon sie przewietrzyć.Tam przynajmniej Mała Czarna nie wychodzi bo słyszałem, że jest za mała jeszcze i nie wie co to balkon.Ja w sumie też nie wiedziałem kiedyś, dopiero pozniej sie dowiedziałem jak Duzi zabrali mnie do innego domu.
MIAU

agatka84

Post » Śro lut 14, 2007 13:44

agatka84 pisze:Wącham ja codziennie, tu i ówdzie.

:ryk: Ty, Manias, nie deprawuj Małej Chudej Zośki! ;)

Widzisz Maniek, teraz masz koleżankę. Pamiętaj, że dziewczyny są inne niż chłopaki. Może poczytaj "Płeć mózgu"? I jak Cię będzie znów Zosia ugniatała łapkami, to wiesz co zrób? Przytul się do Niej i może buziaka nawet daj... Dziś Duzi mają takie święto - WALENTYNKI. Buziak dla Zosi będzie super prezentem na Walentynki :) Od nas też buziaki dla Dużych i Małych.

Kolorowe obrazki! Pojawiajcie się!

reddie

Od: Śro lip 19, 2006 15:35

Post » Śro lut 14, 2007 13:47

Acha, i może przenieść wątek na Koty? Bo właśnie zauważyłam, że jest na Kociarni.

reddie

Od: Śro lip 19, 2006 15:35

Post » Śro lut 14, 2007 23:05

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=2069184#2069184
Przenosze moje pamiętniki z KOCIARNI do KOTÓW.Co to za różnica w ogóle?Duża mówi, że tak lepiej.

agatka84