Dramat na Kole. Zapraszam do nowego wątku.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 02, 2006 0:32

Blondasek zrobił upragnionego wielkieeego kupala 8) Obyło się bez parafiny. Wymęczył nas strasznie przez kilka godzin brykając po kanapie, teraz rozwala się w swoim domku - pudle. Jest przesłodki i bardzo pogodny, chociaż "jedynak", bo rodzeństwo rozeszło się po innych domkach tymczasowych.

Jeśli jutro znajdę chwilę czasu zrobię jakieś ogłoszenia adopcyjne. Tylko, hm... jak tam z imionami dla kotków u Shayli? Myślę, że Czarnula to ładne imię dla koteczki, ale buraska i rudzielec czekają na chrzciny :wink:

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Wto maja 02, 2006 8:41

Jana,

jakie kolory ma Blondasek? Bialo-bezowy? czy mleczno-rudy?:)

eurydyka

Od: Śro paź 13, 2004 15:05

Post » Wto maja 02, 2006 12:48

Blondasek jest biało-rudawy, bardzo jasny, jakby rozbielony. Śliczny jest i kochaniutki, rano mi ładnie mruczy, porządnie się myje jak dorosły kotek, bawi się obłędnie. Powoli oswaja się z moimi kotami, ale wciąż zachowujemy ostrożność i cały czas nadzorujemy małego.

Jana

Post » Wto maja 02, 2006 13:45

Jana, to maluszek jest podobny do Misia, tylko jasniejszy?

one w ogole te kociaki przepiekne sa, czy jakies domki juz sie zglaszaja?

eurydyka

Od: Śro paź 13, 2004 15:05

Post » Wto maja 02, 2006 17:18

Niniejszym oświadczam, że Rudzielczyk otrzymał imię od mojej mamy a mianowicie nazywa się Mikan. Imię to otrzymał po pewnym innym rudym kociaku, które uznałyśmy że świetnie do niego pasuje. Więc możemy już przyjąć, że Mikan ma swój dom :)

Czarnula już kradnie serca możliwe, że też dostanie dom napewno wraz z Buraską by ich nie rozdzielać. Aha Buraska ostatnio dostała imię Oti, takie padło postanowienie po jej różnych ćwiczeniach na drążku miała być Olimpia ale było zbyt skomplikowane. Wszystko będzie postanowione do piątku, więc poczekamy.

Sprawa leków. Jeżeli ktoś ma na zbyciu Gentamicin to byłabym zobowiązana. Kupienie to nie problem lecz recepta to już kłopot, a jak ktoś ma zbędne to po co ma się marnować. Unidox też się kończy ale nie wiem jak długo kociaki powinny być na tym antybiotyku. Biorą już z tydzień została mi dawka na 4 dni. Chyba pora niedługo na kontrolę u weta i odrobaczanie.

Shayla

Od: Wto sty 06, 2004 20:39

Post » Wto maja 02, 2006 19:17

Shayla - mam gentamycynę do oddania, świeżutką, unidoxu też troszkę jest. Niestety nie mam ci jak zawieźć, wzięłam fuchę do domu (przepisywanie wywiadów) i całymi dniami ślęczę przy komputerze ze słuchawkami na uszach. Będzie na dwie sterylki z tego. Jeżeli możesz podjechać do mnie do dam Ci lekarstwa.

Unidox kociaki muszą dostawać min. 10 dni - tak dziś ustaliłam z wetką. Odrobaczenie w sumie już by się przydało, kociaki już na pewno się wzmocniły na tyle, że można by im dać np. vetminth - ale to trzeba by skoczyć do lecznicy. Jutro Białobrzeska jest czynna, ale tylko chyba od 10.00 do 14.00.

Nowe kociaki są cztery, nie trzy. Mają dwa dni. Chyba jednak zostaną...

Wracając trafiłam na kolejne stadko kotów, trzy czarne młode kociaki, jeden bez oka...
Ostatnio edytowano Wto maja 02, 2006 19:36 przez Jana, łącznie edytowano 1 raz

Jana

Post » Wto maja 02, 2006 19:31

To ja potrzymam kciuki za zdrowie maluchów - bo w dobrych rękach już te kocinki są, teraz już tylko sił i zdrowia im potrzeba.

Jana, gdybyśmy się mogli przydać, to jesteśmy (poki co...i oby jak najdłużej! zmotoryzowani) 8)

Agalenora

Od: Pon lis 14, 2005 23:49

Post » Wto maja 02, 2006 20:15

Jana pisze:Szprycha, Ośka, Bieżnik i Wentyl rosną jak na drożdżach.

Do adopcji trzeba będzie zareklamować..... Rower :ryk:
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Wto maja 02, 2006 20:17

Śliczne kociaczki...
Psotka 23.02.2009 - 8.04.2015 [*]
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=88961

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Od: Pon mar 13, 2006 20:56

Post » Wto maja 02, 2006 20:52

ryśka pisze:
Jana pisze:Szprycha, Ośka, Bieżnik i Wentyl rosną jak na drożdżach.

Do adopcji trzeba będzie zareklamować..... Rower :ryk:

No nie wiem... Co to za rower bez pedałów :twisted: ;)
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Śro maja 03, 2006 17:08

Wlaśnie wróciliśmy z majówki. Gienka nie do poznania, klucha jak się patrzy. Oczko się klaruje, zaczynam mieć nadzieję, że po zakończeniu kuracji będzie prawie cakiem normalne. Dziewczynka jest przekochana , przytulasta i ponad wszystko ceni sobie towarzystwo czlowieka.
Kazik jest mniejszy, mniej kluchowaty, chociaż też zrobil znaczące postępy. Za to, to kot z charakterem z zacięciem podróżniczym i nie da sobie w kaszę dmuchać. Zakraplanie mu oczu to prawdziwe wyzwanie. Jak tylko zobaczy buteteczkę z kroplami to zaciska powieki z calych sil.
Troszkę niestety kichają, ale powolutku i z tym sobie poradzimy.
Jak się troszkę ogarnę to powrzucam zdjęcia.

otka

Od: Wto lis 22, 2005 20:10

Post » Śro maja 03, 2006 19:26

Pozdrowienia dla Gieni i Kazika :D Czekamy na zdjęcia.

Jutro kolejna próba złapania Szyjastego. Przyjrzałam mu się dziś i zaczynam mieć wątpliwości - chyba jednak nie ma niczego na około szyi, a "tylko" ogromy wrzód na karku... Nie znam się na tym i nie mam pojęcia jak to leczyć, tam już chyba jest martwica. Jeśli jutro uda się go złapać to mmoże w lecznicy coś powiedzą... On potrzebuje szybkiej pomocy, szkoda, że nie chce współpracować :?

Ośka, Szprycha, Wentyl i Bieżnik są cudne, zdrowe i bardzo żywe. Szprycha to straszna histeryczka, Wentyl - cwaniak :lol: Pomyślałam, że może porobię im ładne zdjęcia i spróbuję zareklamować do adopcji, w końcu są leczone, odpchlone - nic tylko brać i cieszyć się nimi. Za tydzień - dwa będzie można je zabierać.

Na Blondaska mówimy Gluś i nie pytajcie dlaczego - samo wyszło. Gluś-tuptuś jest kochanym słoneczkiem, już zazdroszczę temu, kto się nim zaopiekuje :)

Jana

Post » Czw maja 04, 2006 15:18

To ja nadal trzymam kciuki za dzikiego Rudaszka.

Zakociło się Koło... :((

Szukam Tosi :(( i bacznie zaglądam we wszystkie okienka.
Wczoraj na ul. Majakowskiego w okienku widzialam dwa kocie pyszczki. Bardzo zakatarzone. I chudziutkie. Drobniutkie, mlode albo niewyrośnięte...

W oknie staly chrupki i woda. Kocinki sploszone, ale bardzo nie czmychaly.

Procz tego jest jeszcze male stadko, ktore dokarmia starsza pani. To moja zimowa czarna kotka, okazalo się że zimowaly na Majakowskiego.

ale to chyba nie ta sama karmicielka.

Agalenora

Od: Pon lis 14, 2005 23:49

Post » Czw maja 04, 2006 20:12

:( :( :(

Porażka. Szyjasty w ogóle się nie pojawił dziś... :(

Zameldowałam się z sedalinem i kontenerkiem, ściągnęłam nawet ariel do pomocy - a kocur wystawił nas do wiatru. Mam tylko nadzieję, że jutro przyjdzie, że nic mu się nie stało...

Jana

Post » Pt maja 05, 2006 8:24

Przyszły pierwsze wpłaty na moje konto:
fundusz Toffika - 450,00
smil - 50,00
Hana - 30,00
mjs - 20,00
Magdalena - 30,00

Pierwsze wydatki:
unidox i gentamycyna - ok. 15,00 zł. (nie pamiętam dokładnie, ale jeszcze sprawdzę)
tobrex - 25,00
vetminth - 20,00 (kupiłam duże opakowanie 5 ml.)
na jedzenie dla kociaków u Shayli - 30,00
kocięce jedzenie (RC Weaning i convalescence, żwirek pigwa, mleko, butelka) - 48,59

Ja ze swojej strony na razie deklaruję co najmniej 160,00 zł. (przewiduję więcej oczywiście).

Niestety, potrzeby są ogromne... :(

Jana

[poprzednia][następna]