W-wa, Zakochane w sobie koty - w DS u ewkkrem :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob wrz 14, 2024 23:41 Re: W-wa, Zakochane w sobie koty - w DS u ewkkrem :)

Micia na starość też zrobiła się bardziej przytulasta. My się z wiekiem zmieniamy, zmieniają się i kocie upodobania. A MuMiś widocznie postanowił ze on się nie zmieni. Najważniejsze że to akceptujesz i dzięki temu MuMiś czuje się kochanym dzikuskiem:)

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

Post » Nie wrz 15, 2024 20:52 Re: W-wa, Zakochane w sobie koty - w DS u ewkkrem :)

Silverblue pisze:Micia na starość też zrobiła się bardziej przytulasta. My się z wiekiem zmieniamy, zmieniają się i kocie upodobania. A MuMiś widocznie postanowił ze on się nie zmieni. Najważniejsze że to akceptujesz i dzięki temu MuMiś czuje się kochanym dzikuskiem:)

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Wto lip 22, 2025 14:02 Re: W-wa, Zakochane w sobie koty - w DS u ewkkrem :)

Właśnie teraz, o godz. 15.00 mija nam 7 lat razem.
Nowaki (Amorka i Mumin) wprowadziły się 22 lipca 2018r. o godz.15,00 do dwóch kocurów, Dropsa i Maćka. W międzyczasie Drops się z nami pożegnał i przywitała się Niteczka.

Mumiś dzikusek jak zawsze. Czasem pogłaszczę, czasem przeczeszę szczotką. Najważniejsze, że z kotami dogaduje się idealnie.

Kocia narada w kocim "pokoju".
Mumiś na oknie, (Z)Morka w rekinie"
Obrazek

Odpoczynek na trawce - Mumiś:
Obrazek

Nowa zabawka.
U góry Mumiś po lewej (Z)Morka i po prawej Niteczka
Obrazek

Świeżo uprane posłanko służy lepiej - Mumiś:
Obrazek

Do łóżka też potrafi przyjść.
U góry Mumiś, najniżej (Z)Morka, pośrodku reszta stada.
Obrazek

Czasem się nawet odważy sam przyjść do łóżka. Oczywiście, jak najdalej ode mnie:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

(Z)Morka to prawie oswojony kot. Jak do mnie przylezie to ... mogę wszystko. Do niej podejść nie wolno.
Na dowód pokazuję (Z)Morkowy brzuś. Wprawdzie pod koniec filmiku pokazuje gdzie mnie ma ale trudno. Jakoć przeżyję.

To sprzed dwóch lat ale (Z)morka była łaskawsza.

Ot, żyjemy sobie spokojnie i (odpukać) zdrowo i mamy zamiar trwać dalej :D
Tortu nie upiekliśmy bo ... nie chciało się nam :smokin:
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
4 - W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Wto lip 22, 2025 21:51 Re: W-wa, Zakochane w sobie koty - w DS u ewkkrem :)

Fajnie się oswoiły biorąc pod uwagę, z jakiego poziomu"dzikości" zaczynały domową karierę :D :201461
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Wto lip 22, 2025 23:37 Re: W-wa, Zakochane w sobie koty - w DS u ewkkrem :)

Cudownie, 7 lat!
Zmorko i Mumisiu, wszystkiego najkocieńszego, zdrowia, szczęścia i dalszych wspaniałych wspólnych lat. :1luvu: :piwa: :balony: :dance2: :201437 :201430 :201413
Zdjęcia są super, najbardziej mnie ujął MuMiś w trawce :1luvu:
Ale to niesamowite, że Zmorka aż tak daje się miziać po brzuszku :201494 Normalnie zazdroszczę :1luvu:

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

Post » Śro lip 23, 2025 15:52 Re: W-wa, Zakochane w sobie koty - w DS u ewkkrem :)

Super. :201461
Obrazek
Misia [*] u mnie 28.04.2017-14.06.2018

Meteorolog1

Od: Sob lis 23, 2013 0:42

Post » Śro lip 23, 2025 16:07 Re: W-wa, Zakochane w sobie koty - w DS u ewkkrem :)

jolabuk5 pisze:Fajnie się oswoiły biorąc pod uwagę, z jakiego poziomu"dzikości" zaczynały domową karierę :D :201461

Oj, tak. Nowaki dostarczają mi moc niesamowitych wrażeń. Powolne ale stałe postępy w naszych relacjach. (Z)Morka właśnie leży przytulona pleckami do mojej nogi. Nie nauczyła się jeszcze wchodzić mi na kolana ale próbuje. Robi to, wprawdzie tylko z zazdrości jak MaCiuś na nich siedzi ale i tak cieszy. Jak się okazało, w przypadku Nowaków na zaufanie trzeba zasłużyć. Długoletnią, nienachalną i nienaganną służbą :ryk: . Dopiero od niedawna, od ok, 3 miesięcy przychodzi spać do łóżka. Do tej pory mogłam siedzieć na łóżku ale jak się kładłam to odchodziła.
Z Mumisiem gorzej. Jedyne co osiągnęłam przez siedem lat to to, że mogę pogłaskać i poczesać nie tylko przy miskach. Jak przechodzi mi pod nogami też łaskawie pozwoli ale ... uszy do tyłu.
No i jak przyjdzie GOŚĆ ! Już nie chowają się w dziury tylko obserwują z daleka. Gość może podziwiać ale wiadomo, podejść już nie.
Silverblue pisze:Cudownie, 7 lat!
Zmorko i Mumisiu, wszystkiego najkocieńszego, zdrowia, szczęścia i dalszych wspaniałych wspólnych lat. :1luvu: :piwa: :balony: :dance2: :201437 :201430 :201413
Zdjęcia są super, najbardziej mnie ujął MuMiś w trawce :1luvu:
Ale to niesamowite, że Zmorka aż tak daje się miziać po brzuszku :201494 Normalnie zazdroszczę :1luvu:

Nowaki dziękują gorąco :1luvu:
Brzuszek mogę tarmosić ile wlezie. MaCiusiowi też :D Niteczce nie wolno a że Mumiś też nie pozwoli to pisać chyba nie trzeba :ryk:
Meteorolog1 pisze:Super. :201461

Dziękujemy :1luvu:
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
4 - W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

[poprzednia]