Nieświąteczna norka Alienorka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 06, 2015 7:46 Re: Słoneczna norka u Alienorka

U nas dzisiaj w nocy -5, szron, biało :(
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pt mar 06, 2015 9:27 Re: Szczęśliwego Holi kochani

Dziś jedno z najbarwniejszych i najradośniejszych świąt indyjskich - "święto kolorów" Holi. Z tej okazji życzymy Wam barwnego, radosnego życia :D

Obrazek
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt mar 06, 2015 9:48 Re: Szczęśliwego Holi kochani

To święto wybaczenia i nowego początku. W tym dniu nie liczą się kasty, religie, kultury ani języki. Wszyscy, bez względu na wiarę i pochodzenie są mile widziani, także muzułmanie, chrześcijanie czy dość zwykle konserwatywni sikhowie. Tęczowe kolory, także tutaj oznaczają różnorodność.
:mrgreen:
Się dołączam !
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pt mar 06, 2015 11:16 Re: Szczęśliwego Holi kochani

no to niech będzie Kolorowo Wszystkim :)
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Nie mar 08, 2015 8:09 Re: Szczęśliwego Holi kochani

Alienor pisze:Dziś jedno z najbarwniejszych i najradośniejszych świąt indyjskich - "święto kolorów" Holi. Z tej okazji życzymy Wam barwnego, radosnego życia :D

Obrazek

Do tej pory nie wiedziałam nic o tym Święcie ,dopiero Ty mi powiedziałaś i teraz to moje Święto też będzie :D
Kolory dają radość wiem coś o tym :wink:

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

Post » Nie mar 08, 2015 9:16 Re: Szczęśliwego Holi kochani

Pięknie! Niech będzie kolorowo! :)
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Nie mar 08, 2015 19:28 Re: Szczęśliwego Holi kochani

Żyjemy, mamy się nieźle, z sikaniem Topka bywa różnie, ale wiadomo - nie zawsze może być idealnie. Poza tym w zasadzie nic ciekawego u nas się nie dzieje.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Pon mar 09, 2015 18:11 Re: Wiosenna norka Alienorka

Przepiękny dziś zachód słońca, różowo-wrzosowo-niebiesko-złoty. Tylko trochę się boję co to będzie z tą pogodą dalej, bo coś mi się kojarzy (oby mylnie) że po takich cudach na niebie to pogoda się nieszczególna robi. Prawa nerka ma do mnie cokolwiek anse - miejmy nadzieję, że znów "rozejdzie się po kościach". Poza tym żyjemy i jest nieźle.

Alienor

Post » Pon mar 09, 2015 18:18 Re: Wiosenna norka Alienorka

A leczysz nerki czy czekasz aż rozejdzie się po kościach? :) Nie widziałam zachodu :( Nic tu u nas ładnie na kolorowo nie świeciło :)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Pon mar 09, 2015 21:19 Re: Wiosenna norka Alienorka

Ja też ostatnio odczuwałam coś w okolicach prawej nerki. Ale albo to nie była nerka, albo "przeszło bokiem". Na wszelki wypadek żłopię żywca i płukam nereczki :wink:
A Ofelia leży koło mnie, przytulona do pustej miski i udaje padającą z głodu (aha, zeżarła dzisiaj swoją dzienną porcję barfa, garść chrupek i kawałek szynki! :evil: )
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Wto mar 10, 2015 12:12 Re: Wiosenna norka Alienorka

No ja też dużo piję, nie odwlekam wizyty w kuwetce :wink: i pogryzam żurawinę. No i przestrzegam diety bardziej niż zwykle :( .
Klaudia - pracuję na 13tym piętrze z pięknym widokiem na Park Kościuszki z przyległościami, Dąb i te wszystkie osiedla w kierunku Chorzowa - dlatego mogłam widzieć cokolwiek więcej niż Ty 8) . No i ta najładniejsza część szybko się skończyła. Aha, mam skłonność do kamicy szczawianowo-wapniowej i póki to jest piasek (prawdopodobnie) to niewiele można zrobić niestety. Oprócz tego, co i tak robię.

Alienor

Post » Wto mar 10, 2015 17:10 Re: Wiosenna norka Alienorka

Alienor to zrób zdjęcie dla ludu co to siedzą na 3 piętrze max ;)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Wto mar 10, 2015 17:42 Re: Wiosenna norka Alienorka

Nie mam (sprawnego) aparatu oprócz tego w komórce. A ten z czułością 0,5 mp to raczej się nie nadaje do niczego. No i dziś zachód słońca też nie taki piękny jak wczoraj...

Alienor

Post » Wto mar 10, 2015 23:20 Re: Wiosenna norka Alienorka

Zanim znów zapomnę - jako że odzyskałam dostęp do konta potwierdzam, że pieniądze pożyczone vip oraz te wpłacone na koszty leczenia/opieki nad kotami białaczkowymi po p. Basi u BożenazWisniewa zostały przelane na moje konto. O ile o pożyczkę się upominałam, to nie prosiłam o zwrot za białaczkowce - ale skoro wróciły, na pewno je dobrze spożytkuję.

Alienor

Post » Śro mar 11, 2015 5:24 Re: Wiosenna norka Alienorka

Alienor pisze:Przepiękny dziś zachód słońca, różowo-wrzosowo-niebiesko-złoty. Tylko trochę się boję co to będzie z tą pogodą dalej, bo coś mi się kojarzy (oby mylnie) że po takich cudach na niebie to pogoda się nieszczególna robi. Prawa nerka ma do mnie cokolwiek anse - miejmy nadzieję, że znów "rozejdzie się po kościach". Poza tym żyjemy i jest nieźle.

Lepiej coby nerka w kości nie lazła :wink:
u nas już dwa dni taki zachód dziwnie czerwono-fioletowy a to raczej zapowiada wiatr i brzydką pogodę
odczuwam każdą kosteczkę więc no wiadomo że się coś spaskudzi
mam nadzieję że wykorzystałaś słoneczne dni chociaz troszkę po pracy?
Wyściskaj bandę Zwierzaków mocno :D i uważaj na siebie :ok:

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

[poprzednia][następna]