Fundacja JOKOT - dziękujemy za pomoc :) s. 67

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 19, 2014 6:53 Re: Fundacja JOKOT - podaruj nam 1% podatku!

VeganGirl85, zrobilas cos w tej sprawie?
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Sob kwi 19, 2014 16:51 Re: Fundacja JOKOT - podaruj nam 1% podatku!

Dziewczyny, u sąsiadów na ogródkach działkowych łażą koty niestety niepokastrowane. Dokarmiane są, ale chciałabym je pociachać, żeby nie powiększały niepotrzebnie swojego stadka. Nie podchodzą do człowieka, ale też nie spierdzielają na jego widok. Na pewno są 3 szylkretki (śliczne) i biało-rudy kocur.
Mogę połapać i zawieźć na kastrację, odebrać i odwieźć potem z powrotem na działki. Nie jestem pewna czy żaden nie nadaje się np do wyadoptowania..
Czy mogę liczyć na pomoc, jeśli chodzi o pożyczenie klatek-łapek (i transporterów) oraz na kastracje? Czy mogłyby te koty jakoś u Was poczekać do zabiegu ten okres rekonwalescencji?

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Sob kwi 19, 2014 17:14 Re: Fundacja JOKOT - podaruj nam 1% podatku!

Klauduska, jasne, ze trzeba je wysterylizowac. Jak najszybciej, zanim stado sie powiekszy.
Klatkami i terminami zawiaduje Aleba. :) Czasem Jopop. ;)
Obrazek

Agneska

Post » Pon kwi 21, 2014 12:57 Re: Fundacja JOKOT - podaruj nam 1% podatku!

W tym tygodniu wszystkim zawiaduje jopop, ja wyjeżdżam.
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Pt kwi 25, 2014 6:34 Re: Fundacja JOKOT - podaruj nam 1% podatku!

Ja tam dopiero na majówkę jadę. Ew może będę mogła w poniedziałek..

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Pt kwi 25, 2014 13:38 Re: Fundacja JOKOT - podaruj nam 1% podatku!

Agneska pisze:VeganGirl85, zrobilas cos w tej sprawie?

Kotka jest już wysterylizowana, maluszki uśpione.
Podziękowania za pomoc należą się Pani Hani i jej znajomej.
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Sob kwi 26, 2014 9:50 Re: Fundacja JOKOT - podaruj nam 1% podatku!

kinia098 pisze:

Kotka jest już wysterylizowana, maluszki uśpione.
Podziękowania za pomoc należą się Pani Hani i jej znajomej.

Zawsze szkoda, jeśli nie da się zdążyć 'przed', ale wielkie podziękowania dla Pani Hani i Jej Znajomej.
Obrazek

Agneska

Post » Wto kwi 29, 2014 12:15 Re: Fundacja JOKOT - podaruj nam 1% podatku!

Maj, słońce i pierwsze dni prawdziwego ciepła to dla osób pomagającym zwierzakom początek sezonu kociąt. Niemal codziennie pojawiają się sygnały o kolejnych chorych lub zagubionych zwierzakach. Fundacja JOKOT pomaga tym, dla których jeszcze nie znalazło się miejsce w ich własnych domach.

Podczas majowego pikniku Fundacji będzie można poznać jej sposoby działania, wolontariuszy, podopiecznych. Będzie okazja do pogłaskania zwierzaków, będą zabawy dla dzieci, warsztaty origami, porady lekarzy weterynarii i możliwość spotkania miłośników zwierząt.

Wolontariusze Fundacji opowiedzą o codziennych zmaganiach, zabawnych momentach z życia zwierząt, opiece nad zwierzętami bezdomnymi, możliwościach pomocy i współpracy, potrzebach... Będzie to również okazja aby wspomóc zwierzaki drobną wpłatą, puszką jedzenia czy zakupem przekazanych na ten cel fantów.

Serdecznie zapraszamy!

Obrazek
Obrazek Obrazek

^JoKot^

Od: Sob gru 19, 2009 16:36

Post » Pt maja 02, 2014 15:36 Re: Fundacja JOKOT - zapraszamy na piknik: 2 i 4.05 w Blue C

Nie wiem, czy już tutaj o to nie pytałam, ale czy ktoś z Was może wie coś o sprawie tych kotów ?
http://olx.pl/oferta/pilnie-szukamy-dom ... ad7f73cce1
Pytając, czy są wysterylizowane i czy jakaś fundacja została poinformowana, zostałam przekierowana pod podany numer, ponieważ osoba ogłaszająca pomaga wystawiając ogłoszenie, a o kotach chyba nic więcej nie wie.
Obrazek

kinia098

Post » Pt maja 02, 2014 21:10 Re: Fundacja JOKOT - zapraszamy na piknik: 2 i 4.05 w Blue C

kinia098 pisze:Nie wiem, czy już tutaj o to nie pytałam, ale czy ktoś z Was może wie coś o sprawie tych kotów ?
Pytając, czy są wysterylizowane i czy jakaś fundacja została poinformowana, zostałam przekierowana pod podany numer, ponieważ osoba ogłaszająca pomaga wystawiając ogłoszenie, a o kotach chyba nic więcej nie wie.

To to:
Domy dla kotów potrzebne są na CITO (grudzień 2007) - Koty
prv.miau.pl/hana/misc/Teresa_oglo.doc‎
viewtopic.php?t=68505

z tym, że czy aktualne to nie wiem... widzę rok 2007.... może i wtedy i teraz te same koty szukają domów?
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Sob maja 03, 2014 16:41 Re: Fundacja JOKOT - zapraszamy na piknik: 2 i 4.05 w Blue C

*anika* pisze:
kinia098 pisze:Nie wiem, czy już tutaj o to nie pytałam, ale czy ktoś z Was może wie coś o sprawie tych kotów ?

To to:
Domy dla kotów potrzebne są na CITO (grudzień 2007) - Koty
prv.miau.pl/hana/misc/Teresa_oglo.doc‎
viewtopic.php?t=68505

z tym, że czy aktualne to nie wiem... widzę rok 2007.... może i wtedy i teraz te same koty szukają domów?

Napisałam raz jeszcze do osoby wystawiającej ogłoszenie.
Kotów jest 10. Więcej dokładnych informacji nie udzieli. I tutaj się zastanawiam dlaczego ? Bo nie wie nic więcej o kotach, czy coś tam dzieje się nie tak ?
Osoba ta twierdzi też, że kilka fundacji już oferowało pomoc, ale tylko bardziej finansową i jedzeniową.
Obrazek

kinia098

Post » Sob maja 03, 2014 17:20 Re: Fundacja JOKOT - zapraszamy na piknik: 2 i 4.05 w Blue C

Do nas chyba nikt się z taką sprawą nie zgłaszał, ja w każdym razie nie kojarzę.
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Nie maja 04, 2014 11:38 Re: Fundacja JOKOT - zapraszamy na piknik: 2 i 4.05 w Blue C

VeganGirl85 pod czyją opieką jest koteczka z Kobyłki? jestem zainteresowana kotka do adpocji:) pozdrawiam

poziomki_at_me

Od: Nie maja 04, 2014 11:32

Post » Nie maja 04, 2014 13:37 Re: Fundacja JOKOT - zapraszamy na piknik: 2 i 4.05 w Blue C

poziomki_at_me pisze:VeganGirl85 pod czyją opieką jest koteczka z Kobyłki? jestem zainteresowana kotka do adpocji:) pozdrawiam

Przedstaw proszę, jakie warunki oferujesz kici i skąd jesteś ;)
Obrazek

kinia098

Post » Pon maja 05, 2014 18:28 Re: Fundacja JOKOT - podaruj nam 1% podatku!

sama nie będąc w stanie złapać (przechorowałam 3 tygodnie kwietnia, nie przejdę 6 km, a auta ani ja, ani mąż nie prowadzimy) pokierowałam dalej, Kinga napisała że się udało pomóc, ja też dziękuję zaangażowanym osobom. Odkąd przekonałam się, że wbrew początkowym ustaleniom nikt nam kotki nie przywiezie, zaczęłam intensywnie szukać wsparcia, dobrze, że mimo trudności udało się zdążyć na czas.
Owszem, transporter mam. Miękki, z zacinającym się suwakiem.

Dziś napisała do mnie na fb dziewczyna która jako pierwsza doszła do wniosku że kotce trzeba pomóc (a potem nie było z nią za bardzo kontaktu, ale wyjaśniło się - zachorowała i była w szpitalu, dlatego mimo wcześniejszych obietnic nie złapała kotki sama i nie przywiozła mi na DT, na szczęście się nie rozmyśliła czego się obawiałam). Pisze co następuje:

Tam jest dużo kotów. Regularnie przychodziły dwie kotki (niebieskookie, podobne do egzotyków, szylkretowe), biały pers, bury i czarno-biały kot. Bury też oswojony, reszta dzika.

Koty chowały się w garażu albo kotłowni.

Właściciel posesji pomógł w dotarciu do maluchów, mam do niego numer i numer do Justyny, która zachęcona sukcesem chce pokastrować stado. Bez klatki łapki się nie obejdzie, możemy przetrzymać z mężem jakiegoś stwora przed i po zabiegu, ale pojedynczo. Samochodu nie mamy, klatki też nie, możemy ewentualnie służyć jako dodatkowi łapacze. Justyna chwilowo odpada poza wsparciem duchowym i informacyjnym - jest w ciąży i z tego powodu niemobilna. Prosiła o poproszenie w jej imieniu o wsparcie.

Uprzedzając ewentualne pytania - niestety właściciel sam się tym nie zajmie, może ewentualnie wpuścić na posesję jeśli będzie taka potrzeba. Nie uważa tych kotów za swój problem...
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

[poprzednia][następna]