Kota oczywiście nikt nie może zabrać do domu. Kot pojawił się w poniedziałek, leżał na śniegu, w ogrodzie.
Kota włożono do pudełka i postawiono je pod zadaszeniem ale na dworze.
Dziś pojechałam po niego mając nadzieję, że info jest przesadzone, że kot nie jest tak chory, a może nie ma go wcale.
Rzeczywistość przeszła wszelkie oczekiwania. Widziałam koty w różnym stanie, ale Kacperek wyglądał bardzo źle. Co miałam robić, zabrałam.
Dzięki uprzejmości p. Kasi pojechaliśmy z nim zaraz do lecznicy. Kotu udało się pobrać trochę krwi (za mało na morfologię,
bo krew nie chciała lecieć) aby zrobić badanie kreatyniny itp. Jutro dowiem się o wyniki. Jednego oka wcale nie widać, ale jest opuchnięte i wysadzone,
Podwyższona temperatura, to i tak lepiej niż miałby mieć zaniżoną, a tak się wydawało, bo był bardzo zimny.
Chudy strasznie, odwodniony tak, że skóra uniesiona na karku, stałą jak dziwaczny kołnierz. Z nosa leciała ropa, zapach okropny, choroby, ropy, nie wiem czego jeszcze.
Kacperek został w lecznicy, ale w sobotę muszę go zabrać.
Niestety nie mamy wolnego ani jednego miejsca w domach tymczasowych. Błagamy o dom tymczasowy, a jeśli się nie znajdzie,
to wielka prośba o zrzutkę na klatkę, gdzie moglibyśmy kocurka przetrzymać. Koszt klatki to od 150 do 200 zł. Jutro sprawdzę w necie i dopiszę.

Wpłaty:
50-G. A.
90-K. T.
20-K. A.
30-J. M.
30-P. M.
20-C. G. T.
500-S. A.
20-Sz. Sz. K.
25-Ł. J.
10-Ch. K.
50-M. M.
299,83-Ch. P.
95-P. A.
50-B. M.
100-T. R.
75-K. M.
50- D. M.
10-D. A.
10-M. I.
15-S. M.
K. B. wpłaciła 81 zł. dla Kacperka i Ilse.
Jeśli chodzi o wydatki, to :
149-klatka
329-faktura za leczenie Kacperka do 18.02.2014
50-scanemune i convalescense
Tak, naprawdę tyle wpłat wpłynęło dla naszego glutka.
Nigdy nie wpłynęło tyle pieniędzy na żadnego kota, świadczy to, że Kacperek trafił do wielu serc, a my w jego imieniu serdecznie dziękujemy za wszystkie wpłaty, te duże i te najmniejsze.
Wymieniam tu wpłaty tylko te imienne dla Kacperka, ale wpłynęło jeszcze kilka na cele statutowe, ale być może z myślą właśnie o Kacperku.
Jeśli coś pomyliłam proszę o info.