Fundacja JOKOT - dziękujemy za pomoc :) s. 67

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 08, 2013 15:14 Re: Fundacja JOKOT - LISTA PILNYCH PRÓŚB na stronie 19

Ja też poprawiłam.
Skleciłam mini bazarek viewtopic.php?f=20&t=158157
ObrazekObrazek

Jagooda

Od: Czw wrz 08, 2011 12:47

Post » Pt lis 08, 2013 18:12 Re: Fundacja JOKOT - LISTA PILNYCH PRÓŚB na stronie 19

Beta Glukan wyslę we wtorek, nie dałam rady dzisiaj dotrzeć na pocztę, tym bardziej, że zrobiłam sobie coś z nogą :/ ...

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Pt lis 08, 2013 19:57 Re: Fundacja JOKOT - LISTA PILNYCH PRÓŚB na stronie 19

UWAGA wklejam z innego watku
Cytuj:
Ważne info! Kochani, chciałam Was ostrzec przed ewentualnym wyadoptowaniem zwierząt kobiecie, która mieszka w Pruszkowie na ul. Kopernika - pani Katarzyna K.. Ta kobieta miała już bardzo dużo zwierząt, które znikają - są niby oddawane z powrotem do schroniska, wyjeżdżają na wieś itd. W ciągu roku miała już podobno parę psów (w tym jamniczkę), miała tez kota, który umarł bo oficjalnie się poparzył (wg plotek jej syn Marek uprał go w pralce). Myszkę ktoś przypadkiem nadepnął (śmiertelnie). Nie wiem może dałoby się zająć się nią i rozliczyć z tych zwierząt (TOZ, straż dla zwierząt?)" Potwierdziliśmy u innej osoby, która zna tych ludzi- plotka o pralce nie była niestety plotką oraz zostało potwierdzone, że osoby notorycznie próbują adoptować zwierzęta. Los chciał, że te osoby trafiły do nas- chciały z naszego Stowarzyszenia adoptować szczeniaka. Wtedy jeszcze nie wiedzieliśmy, że to TE OSOBY. Intuicyjnie panie nam się nie podobały i pozostałyśmy w kontakcie z nimi. Panie przyszły do nas z sunią Sandy (adoptowaną z Palucha Shelty) https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater To było w piątek. Pies był wystraszony i "nieobecny" co też zwróciło naszą uwagę.. Po wyjściu Pań od razu podejrzewałyśmy, że coś jest nie tak i przypomniałyśmy sobie powyższe ostrzeżenie. Wczoraj jedna z tych Pań oznajmiła, że Shelty/Sandy jej uciekła i pewnie już wpadła pod jakiś samochód. Druga z nich- Sylwia Lasek w weekend adoptowała jakiegoś psiaka w typie yorka z Ząbek. Pani Kozłowska (używa też nazwiska Dąbrowska) ma podobno blokadę na adopcje z Palucha ale z naszych informacji wynika, że posłużyła się kolegą o nazwisku Moszyński. Nazwiska: Katarzyna Kozłowska https://www.facebook.com/katarzyna.kozlowska.92 Sylwia Lisek https://www.facebook.com/sylwia.lasek.71?ref=ts&fref=ts p.(Jarosław?) Moszczyński.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kasia1568

Od: Śro cze 12, 2013 14:37

Post » Nie lis 10, 2013 23:13 Re: Fundacja JOKOT - LISTA PILNYCH PRÓŚB na stronie 19

Te dwa koty szukają pilnie DT. Dałabym im jakiś niecały rok, pewnie są z samego początku wiosny. Już ciachnięte.
Czarna to kotka, super miła. Aż za miła jak na moje potrzeby. Łaciaty to kocurek, taki akurat miły ;) mruczy i podstawia się pod głaskanie, ale nie przegina ;)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pon lis 11, 2013 13:44 Re: Fundacja JOKOT - LISTA PILNYCH PRÓŚB na stronie 19

Pozwolę sobie pokazać i tutaj Takie sobie lusterko ;)
:oops:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Czw lis 14, 2013 0:23 Re: Fundacja JOKOT - LISTA PILNYCH PRÓŚB na stronie 19

Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Czw lis 14, 2013 19:17 Re: Fundacja JOKOT - LISTA PILNYCH PRÓŚB na stronie 19

JoKoty kochane, nie wiem jak i kiedy się odwdzięczę, sytuacja też jest patowa, ale chcemy zawalczyć o schronisko i psiaki.
Czy możecie wejść na to wydarzenie: https://www.facebook.com/events/523550377741921/ i wysłać maila do ANRu i ministerstwa ewentualnie mediów? Będę bardzo wdzięczna, za włączenie się do walki.

_ogonek_

Post » Sob lis 16, 2013 11:54 Re: Fundacja JOKOT - LISTA PILNYCH PRÓŚB na stronie 19

Z wątku: viewtopic.php?f=1&t=157852&start=30
jopop pisze:Miało być pięknie.
Przyszło jedzenie, większość zaczęła się w miarę leczyć...

aż jednemu z najzdrowszych zrobiliśmy test białaczkowy...

już wiemy że pozytywne są przynajmniej Tischner, Tuwim i Teffi. Wszystkim pozostałym musimy zrobić PCR, koszt jednego (wraz z pobraniem) to prawie 150 zł. Dodatkowo części muszę zrobić badania krwi.

Oczywiście one są izolowane od reszty, ale teraz muszę je jeszcze poizolować między sobą, żeby się nie zarażały dalej... dlatego zależy mi na jak najszybszym badaniu, na wyniki i tak się czeka około tygodnia.

Jestem umówiona na wtorek na pobrania krwi, będę musiała zapłacić...

OGROMNA prośba o pilne bazarki i rozpowszechnianie tego apelu, mamy mało czasu!

Podaję konto:
Fundacja JOKOT
ul. Klaudyny 38 m. 75
01-684 Warszawa
PL 60102010260000140201820927
Tytuł: Kocięta z Wawra

Dobre dusze :1luvu: już ruszyły z pomocą!
Mamy bazarek: viewtopic.php?f=20&t=158353
oraz zbióreczkę: http://www.siepomaga.pl/r/testydlajokotkow
Prosimy o udział i udostępnianie! :1luvu:
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Nie lis 17, 2013 14:34 Re: Fundacja JOKOT - BIAŁACZKA :( zbieramy na testy, str. 21

Znów po łapance mamy kilka kotów, które dobrze byłoby umieścić w DT - teoretycznie mogą wrócić, ale wróciłyby na działki. Tak - mają jedzenie. Tak, mogą się chować do domków. Ale albo są bardzo miłe i ewidentnie chciałyby człowieka albo są w miarę miłe, za to chorowite. Na działkach pewnie zimy nie przetrwają. Mają kilka dni tylko...

rudy, ok 2 lata, super miziak
Obrazek ObrazekObrazekObrazek Obrazek

jakoś wiosna 2013, bury szylkret, po pogłaskaniu zaczyna mruczeć, koci katar
Obrazek Obrazek Obrazek

pingwinka, mruczy od razu, tez wiosna 2013, kocik katar
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

czarny kocurek, wiosna 2013, trochę się boi, ale daje się głaskać, koci katar
Obrazek Obrazek

szylka ze 2 lata, mruczy
Obrazek Obrazek Obrazek

no super mila jest jeszcze starsza czarna, ale podobno koniecznie MA WROCIC. porozmawiam o tym jeszcze.
Obrazek
Obrazek

jopop

Post » Nie lis 17, 2013 19:23 Re: Fundacja JOKOT - BIAŁACZKA :( zbieramy na testy, str. 21

Ja pierdzielę :-(
Kochani,beta glukan wyjdzie jutro, miniony tydzień był straszny...

_ogonek_

Post » Pon lis 18, 2013 1:09 Re: Fundacja JOKOT - BIAŁACZKA :( zbieramy na testy, str. 21

Mam lepsze fotki wymienionych wyżej kotów:

czarna kotka, bardzo miła, na oko 3-4 lata
Obrazek Obrazek Obrazek

szylka ok. 2 lata, bardzo miła

rudy super miły ok 2 lata

pingwinka z wiosny 2013 - fajna, koci katar

bura szylka z wiosny 2013 - wystraszona ale po chwili mruczy, koci katar
Obrazek Obrazek Obrazek

czarny z wiosny 2013 - wystraszony, ale po chwili mruczy, koci katar

wszystkie mają ok. tydzień na znalezienie DT, inaczej wracają na działki...
Obrazek

jopop

Post » Wto lis 19, 2013 16:28 Re: Fundacja JOKOT - BIAŁACZKA :( zbieramy na testy, str. 21

Z góry przepraszam za mały spam i zachęcam do dalszego jego rozpowszechniania, ponieważ dotyczy on bazarku, którego dochód w całości pójdzie na cel charytatywny i to osoba, która wygra licytację wskaże do kogo mają trafić pieniądze.

Może sympatycy JOKOTa będą chcieli wziąć w nim udział i przekazać wygraną na rzecz fundacji :)

Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=158443][img]http://wstaw.org/m/2013/11/19/output_U19ZVY.gif[/img][/url]

Chciałam zaprosić, zachęcić Was do wstawienia do swojego podpisu banerka oraz rozreklamowania po zaprzyjaźnionych wątkach mojego bazarku. Niech jak najwięcej osób się o nim dowie, będzie z kim policytować :wink:

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Śro lis 20, 2013 15:41 Re: Fundacja JOKOT - BIAŁACZKA :( zbieramy na testy, str. 21

Czy któryś z powyższych kotów ma chociaż DT? :(

Wojtek_Wwa

Od: Śro maja 15, 2013 11:51

Post » Śro lis 20, 2013 16:03 Re: Fundacja JOKOT - BIAŁACZKA :( zbieramy na testy, str. 21

Wojtek_Wwa pisze:Czy któryś z powyższych kotów ma chociaż DT? :(

Nie...
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

[poprzednia][następna]