Było 13 pod płotem....Pola-Mrówcia [']

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 07, 2013 22:32 Re: Czy...10 kotów w krzakach+4 maleńkie, 1 już ['] Pabianic

Ja nie mówię Aniu co masz robić. Oczywiście wątki trzeba zakładać bo czasem sie udaje i tak było np z 4 pannami z balkonu, ale ten wątek jest już długo i nie sadze żeby zdarzył sie cud a jeden kotek już nie żyje. Malce sa ciekawskie i głupiutkie dlatego wg mnie lepiej żeby trafiły do schronu niż zostały na ulicy gdzie maja mała szanse na znalezienie domu a większa ze zdziczeja albo zgina pod kołami. Oczywiście decyzja należy do Ciebie ale pozostawienie ich tam przyczyni sie tylko do zwiększenia tego stada docelowo a i tak kotów tam już jest masa :( poza tym czas leci a kotki rosną Póki sa małe maja większa szanse na dom
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Pon paź 07, 2013 23:25 Re: Czy...10 kotów w krzakach+4 maleńkie, 1 już ['] Pabianic

Ja wiem Goyka, ale schronisko dla mnie to ostateczność i raczej nie odważę się na ten krok, choć oni by mnie chociaż mogli ogłoszeniami na swoich stronach wesprzeć, ale wiadomo, że ''bliższa koszula ciału''. :wink:
U nas w Pabianicach nie mamy schronu dla kotów i dlatego jest problem.
Ja takie miziaki jakie już złapałam na zabieg, to nie miałam większego problemu, ale z innymi może być problem, ja nie mogę się schylać bo mogę się nie podnieść(kręgosłup przy samym rdzeniu kręgowym do operacji, dźwigać nie powinnam bo mogę skurczu oskrzeli dostać, żadnych gwałtownych ruchów wykonywać, ale wszystko to robię narażając swoje zdrowie i życie :wink: choćby wtedy gdy w wielkie mrozy łapałam kotki z tego wątku viewtopic.php?f=13&t=150048 i potem bardzo chorowałam bo jestem uczulona na mróz, po czym mnie wywalono z pracy, mimo że mam II grupę inwalidztwa i dostają na mnie dużą dopłatę z PFRON, ale człowiek się nie liczy a tylko zyski z niego.
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Wto paź 08, 2013 7:41 Re: Czy...10 kotów w krzakach+4 maleńkie, 1 już ['] Pabianic

Mała burasia jak tylko do niej weszłam do łazienki, to mruczy i ugniata pazurkami.
Bardzo proszę o ogłoszenia indywidualne dla niej aby nie wróciła na ulicę.
To kotka która która odwdzięczy się swoją miłością za czyjeś serce.
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Wto paź 08, 2013 8:22 Re: Czy...10 kotów w krzakach+4 maleńkie, 1 już ['] Pabianic

Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=10163596#p10163596][img]http://images52.fotosik.pl/104/517f686ee7e4d1c4.jpg[/img][/url]

Obrazek
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Wto paź 08, 2013 8:35 Re: Czy...10 kotów w krzakach+4 maleńkie, 1 już ['] Pabianic

Myszolandia pisze:
Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=10163596#p10163596][img]http://images52.fotosik.pl/104/517f686ee7e4d1c4.jpg[/img][/url]

Obrazek

Bardzo dziękuję Sylwiczka :1luvu: :1luvu: :1luvu:
idę podpiąć banerek. :kotek:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Wto paź 08, 2013 8:43 Re: Czy...10 kotów w krzakach+4 maleńkie, 1 już ['] Pabianic

Dziewczyny nie umiem pisać tekstów do ogłoszeń, więc jeśli któraś mogłaby napisać coś fajnego opłacę ogłoszenia burasi u Catangel- trzeba szybka działać bo tych kociaków jest tam jeszcze troszkę. Pojedynczo chyba mają wieksze szanse.
Wszyscy pracujemy a przynajmniej staramy się :( . Ja jestem za dalekożeby łapać ale na prawdę nie ma nikogo w okolicach kto mógłby Ani pomóc?. Może ktoś z Łodzi to przecież niedaleko...
Aniu może kathleenka by pomogła?, już raz pomogła i wyadoptowała kociaki? :1luvu: .
Biję się z myslami sama, mam juz tyle zwierzaków i jestem sama nie dam rady wziąć jeszcze kolejnych :twisted: a takie szkaraby potrzebuję i lekarza i człowieka... ech
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kasia1568

Od: Śro cze 12, 2013 14:37

Post » Wto paź 08, 2013 9:33 Re: Czy...10 kotów w krzakach+4 maleńkie, 1 już ['] Pabianic

Ja nadal uważam, że malce powinny trafić do schroniska, wiem, że to nic dobrego, ale co lepszego je czeka na ulicy?? Idzie zima, noce coraz chłodniejsze. Chyba lepiej ,żeby miały jedzenie i dach nad głową niż zamarzły pod płotem albo zostały rozjechane
Obrazek

Goyka

Post » Wto paź 08, 2013 9:40 Re: Czy...10 kotów w krzakach+4 maleńkie, 1 już ['] Pabianic

Koty mają tam 3 budki od Pisiokot, w których wszystkie powinny się zmieścić.
Więc "dach nad głową" jest.
Chyba, że nie siedzą w tych budkach? Może trzeba zmienić miejsce karmienia, jeśli to możliwe?

Inna sprawa, że sam teren do biegania jest niebezpieczny... :|
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Wto paź 08, 2013 9:45 Re: Czy...10 kotów w krzakach+4 maleńkie, 1 już ['] Pabianic

To jest mała Burasia, która czeka na sterylizację - błagamy o dom chociaż tymczasowy dla niej - BŁAGAMY :!: :!: :!:

Anna61 pisze:Malutka burasia siedzi sobie u mnie w łazience w kabinie i miauczy.
Jak z nią jestem to jest spokojna, gdy biorę ją na ręce to nie wyrywa się, na kolanach mi mruczy. :(
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

na kolankach mruczy gdy głaskam
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

Jutro po zabiegu na przetrzymanie pojedzie do włóczka, bardzo dziękuję. :1luvu:

Ona nie powinna być bezdomna, za bardzo kocha ludzi. :(
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Wto paź 08, 2013 10:08 Re: Czy...10 kotów w krzakach+4 maleńkie, 1 już ['] Pabianic

Aniu,niech jej tylko szczęście przyniesie :ok: :ok: :ok: :ok:

Prośba o domek

Malutka Burasia,co siedzi i mruczy
Może i swojego człeka tego mruczenia nauczy
Wystarczy dać jej czułości
Wnet zobaczycie ile jest w Niej kociej miłości
Dać ciepły kącik i miseczkę jedzonka
Ile to będzie szczęścia dla tego burego ogonka
Przyszły domku popatrz na tę Kicię
Zaraz się zakochasz - to żadne nasze widzimisie

naszło mnie........... :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

życzę jej szczęścia,tak spod samego serducha :oops: :oops: :oops:
Obrazek

Myszolandia

Post » Wto paź 08, 2013 10:15 Re: Czy...10 kotów w krzakach+4 maleńkie, 1 już ['] Pabianic

chętnie zrobię nieodpłatnie ogłoszenia dla burasi, poproszę na PW tekst i zdjęcia :)
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Od: Pt wrz 03, 2010 22:15

Post » Wto paź 08, 2013 10:23 Re: Czy...10 kotów w krzakach+4 maleńkie, 1 już ['] Pabianic

sylwia1982 pisze:chętnie zrobię nieodpłatnie ogłoszenia dla burasi, poproszę na PW tekst i zdjęcia :)

Burasia będzie miec darmowe ogłoszenia.Z Anią już jest to ustalane od rana. Może zrób innemu kociakowi żeby się nie dublowało- którego Ania by miała do ogł. :)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto paź 08, 2013 10:30 Re: Czy...10 kotów w krzakach+4 maleńkie, 1 już ['] Pabianic

może zrób Sylwia temu miziastemu czarnuszkowi, co wczoraj został wypuszczony, on jest taki kochany
Obrazek

Goyka

Post » Wto paź 08, 2013 10:31 Re: Czy...10 kotów w krzakach+4 maleńkie, 1 już ['] Pabianic

zastanawiam się czy może w ogłoszeniach napisać o zdrowiu Ani karmicielki,
że jest po operacji kręgosłupa i że jest jej bardzo trudno opiekować się bezdomniaczkami
i także dlatego tak bardzo pilnie potrzebny jest dom dla Burasi i pozostałych kotków
Aniu oczywiście Ty zdecyduj
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Wto paź 08, 2013 10:45 Re: Czy...10 kotów w krzakach+4 maleńkie, 1 już ['] Pabianic

wibryska pisze:zastanawiam się czy może w ogłoszeniach napisać o zdrowiu Ani karmicielki,
że jest po operacji kręgosłupa i że jest jej bardzo trudno opiekować się bezdomniaczkami

to samo pomyślałam,jak czytałam Anię

Aniu :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

[poprzednia][następna]