Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
jakby to ująć: tam też jest bałagan... a piszę w nieco innym celu, niż znalezienie "wszystkiego"progect pisze:Na Kotach przyklejony jest watek Kocie ABC. Tam znajdziesz wszystko co cię interesuje tak własnie pogrupowane
powiem tak: razem z TŻ moderujemy na 2 forach na tym samym silniku co miau...Beauty&Beast pisze:Następna....Zbawczyni miau, bo miau nie wie co czyni i jak tu jest brzydko.
Jak ja kocham ludzi którzy przychodzą z zewnątrz i mają receptę jak uzdrowić wewnątrz do którego przyszli
I nie mam tu na myśli li i wyłącznie miau, refleksja jest natury ogólnej...![]()
pluszak pisze:pozwoliłoby to pogrupować wątki BARDZO konkretne w działy: "Jedzenie", "Ubikacja", "Szczepienia", "Kastracja", "Drapak" i inne, wedle potrzeb.
no właśnie. ale z góry byłoby wiadomo, co w danym dziale jest, nowicjusze nie tworzyli by masy wątków w typie "mój kot ma objawy X, y i z, co mu jest". chyba sama Bozia nie ogarnia zawartości wątków "konkretnokotowych", w typie: "Mój Iksik i jego przygody oraz dolegliwości"w sensie dokopania się do konkretnej informacji w typie: "na objawy z i y lekarz zdiagnozował ygrekostwo i podał iksiństwo" (bardzo upraszczam dla podkreślenia wagi problemu). uważam, że ważne rzeczy powinno się wyodrębnić, nawet jeśli jest to 1 wątek, bo to tylko wyjdzie na dobre włascicielom-forumowiczom i ich zwierzakom. nie wszyscy są sumienni i dociekliwi, ludziom np. może się nie chcieć czytać kilkusetstronicowych wątków o jedzeniu i i tak pójda do sklepu po whiskas. Wielu jest kompetentnych forumowiczów-specjalistów: weci, hodowcy, "szpitalikowcy", doświadczone DT i DS. Rady tych wszystkich osób są niezwykle cenne, tylko bardzo rozrzucone, co znacznie zmniejsza szanse natrafienia na poszukiwaną informację i może generować błędy żywieniowe itp prowadzące do bardzo poważnych skutków.Aleba pisze:pluszak pisze:pozwoliłoby to pogrupować wątki BARDZO konkretne w działy: "Jedzenie", "Ubikacja", "Szczepienia", "Kastracja", "Drapak" i inne, wedle potrzeb.
Dla mnie ten podział jest zbyt szczegółowy. Ile wątków i po co ma powstać np. w dziale "Szczepienia"? 1 wątek, gdzie byłoby zebrane do kupy wszystko co dotyczy programu szczepień u kotów i stosowanych szczepionek. No i powiedzmy - 1 czy 2 tematy na rozmowy okołoszczepieniowe. I na to tworzyć oddzielny dział?
Z innymi działami byłoby chyba dość podobnie.
pluszak pisze:jakby to ująć: tam też jest bałagan... a piszę w nieco innym celu, niż znalezienie "wszystkiego"progect pisze:Na Kotach przyklejony jest watek Kocie ABC. Tam znajdziesz wszystko co cię interesuje tak własnie pogrupowane
pluszak pisze:no właśnie. ale z góry byłoby wiadomo, co w danym dziale jest, nowicjusze nie tworzyli by masy wątków w typie "mój kot ma objawy X, y i z, co mu jest".
pluszak pisze:nie wszyscy są sumienni i dociekliwi, ludziom np. może się nie chcieć czytać kilkusetstronicowych wątków o jedzeniu i i tak pójda do sklepu po whiskas.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości