WNIOSEK DO MODERATORA w sprawie ulepszenia....

Tu można zgłaszać problemy techniczne i ćwiczyć swoje umiejętności.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 18, 2006 23:21 WNIOSEK DO MODERATORA w sprawie ulepszenia....

Wnosze do moderatora wniosek:

mianowicie, jezeli Koci - Lapci jest dzialem "tematy niezwiazane z kotami" to moze przesunac np: tak jakze fantastyczny watek jakim jest ewentualna pomoc w opiece nad kotami (w okresie swiat, wakacji, wyjazdow, ferii etc...) albo jako osobna kategoria, albo do dzialu "Kociarnia".

Bo ....jedno kloci sie z drugim.

Oprocz tego odnosze wrazenie, ze jest pewien balagan na forum. Informacje pojawiaja sie nie w tych wlasciwych dzialach. To utrudnia nie tylko czytanie, ale ewentuale reagowanie, pomoc, dzialanie. Uwazam ze powinny powstac nowe tematy/dzialy/ ktore ulatwia uzytkownikom tego forum, sprawne poruszanie sie.

Co do kwesti jakie dzialy? tematy? jestem otwarta w razie pomocy. Jezeli moj wniosek jest sluszny, prosze o odpowiedz.

pozdr
M

monia29

Od: Nie gru 17, 2006 18:18

Post » Pon gru 18, 2006 23:33

Następna....Zbawczyni miau, bo miau nie wie co czyni i jak tu jest brzydko.

Jak ja kocham ludzi którzy przychodzą z zewnątrz i mają receptę jak uzdrowić wewnątrz do którego przyszli
I nie mam tu na myśli li i wyłącznie miau, refleksja jest natury ogólnej... :evil:
Beauty&Beast
Obrazek

Beauty&Beast

Od: Wto maja 10, 2005 6:07

Post » Pon gru 18, 2006 23:33

Ja uważam, ze to stanowi w jakiejś części o magii tego forum - nie trzeba tak strasznie pilnować, czy aby dział na pewno odpowiedni 8)

Oberhexe

Od: Nie sie 18, 2002 21:34

Post » Pon gru 18, 2006 23:42

W kwestii bałaganu... wnioski techniczne to chyba nie na "Koci Łapci"? :twisted: ;)
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Pon gru 18, 2006 23:44

Beliowen pisze:W kwestii bałaganu... wnioski techniczne to chyba nie na "Koci Łapci"? :twisted: ;)

Touche :lol:

Oberhexe

Od: Nie sie 18, 2002 21:34

Post » Pon gru 18, 2006 23:52

Beauty&Beast pisze:Następna....Zbawczyni miau, bo miau nie wie co czyni i jak tu jest brzydko.

Jak ja kocham ludzi którzy przychodzą z zewnątrz i mają receptę jak uzdrowić wewnątrz do którego przyszli
I nie mam tu na myśli li i wyłącznie miau, refleksja jest natury ogólnej... :evil:

Hmmm....zabrzmialo jak atak. Nie uwazam sie za zbawczynie. Ale jezeli mozna zrobic lepiej aby tematy, jakze istotne i wlasciwe, mialy wieksza skutecznosc to czemy tego nie polepszyc?
Czytasz Beauty to co jest na 55 stronie? czy tylko glwony temat, watek, czy rozmawiasz z ludzmi ktorych znasz?

I nie traktuj mnie prosze jak "obcego". Kiedys tez tutaj bylas "nowa". Czy wtedy Twoje wypowiedzi byly "gorsze", "nie pasujace z racji czasu bytu".

ps. kocham ludzi, ktorzy maja leki przed nowymi pomyslami i ...nowymi osobami...i nie mam na mysli wylacznie miau.....to tez refleksja natury ogolnej.

:wink:

monia29

Od: Nie gru 17, 2006 18:18

Post » Wto gru 19, 2006 0:08

WNIOSEK DO MODERATORA w sprawie nieulepszania (a właściwie admina ;) )

proszę nic nie psuć na forum i zostawić tak jak jest

jestem otwarta w razie pomocy

ja też, chociaż może to opacznie rozumiem :roll:

varia

Od: Sob sty 31, 2004 22:28

Post » Wto gru 19, 2006 0:12

Moniu, a jakiez to mialyby byc dzialy? I jakie watki nalezaloby tam przeniesc?
Jesli juz zglaszasz "wniosek o poprawke" to miej pomysl gotowy na ta poprawke. Sam wniosek nie sluzy niczemu. Li jedynie zalozeniu watku i dyskusji, dlaczego jest tak, a nie inaczej.

Gwoli porzadku - od spraw technicznych (dotyczacych dzialania i organizacji forum) jest dzial techniczny.
Koci lapci sluzy dyskusjom nie zwiazanym z kotami. Watek o pomocy w opiece dotyczy ludzi, nie kotow. Chyba ze znasz koty, ktore beda w stanie sprzatac innym kotom kuwete - zalozymy oczywiscie i taki watek w dziale "koty"

dzial "kociarnia" jak opis wskazuje, sluzy zaprezentowaniu kotow, ktore potrzebuja stalego domu. Nie opieki na swieta. Oferowanie pomocy w opiece nad kotami w czasie wyjazdu opiekuna stalego znowuz dotyczy ludzi, nie kotow.

Itd itp....

Jesli juz wymyslisz dzialy i plan reorganizacji, z przyjemnoscia, w wolnym czasie, podejme dalsza dyskusje :)

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Wto gru 19, 2006 0:21

Na technicznym jest kilka takich wątków...

Taki a nie inny porządek Miau jest celowy. To nie przypadkowy bałagan. Dużych forów z multum działów są w sieci setki - to ma być inne. Owszem, osobom nowym może to czasem utrudniać orientację, chociażby przez konieczność zmiany przyzwyczajeń, ale stałym użytkownom chyba jednak ułatwia uczestniczenie w tym, co istotne :)

Nowe podfora są wyodrębniane wówczas, gdy naprawdę nie można już inaczej - jak z Kociarnią, przed założeniem której kilka lat skutecznie się broniliśmy, ale mnogość wątków adopcyjnych ostatecznie wymusiła stworzenie nowego podforum. Trochę podobnie powstał Bazarek - chociaż tutaj trudno mówić o wymuszeniu, po prostu pojawiła się wyraźna i jednoznaczna potrzeba. I tak dalej...

Estraven

Od: Pon lut 04, 2002 15:30

Post » Wto gru 19, 2006 1:22

wyszukiwarka tez nie działa celowo, zmusza to użytkownika do lepszego zapoznania sie z forum co sprzyja silnemu uzależnieniu :twisted:
Obrazek

lrafal

Od: Czw sty 31, 2002 15:24

Post » Śro gru 20, 2006 12:47

lrafal pisze:wyszukiwarka tez nie działa celowo, zmusza to użytkownika do lepszego zapoznania sie z forum co sprzyja silnemu uzależnieniu :twisted:

Wiedziałam! :twisted:
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Czw gru 21, 2006 14:08

lrafal pisze:wyszukiwarka tez nie działa celowo, zmusza to użytkownika do lepszego zapoznania sie z forum co sprzyja silnemu uzależnieniu :twisted:

:lol:
Australia jest jak otwarte drzwi, za którymi majaczy błękit. Wychodzimy ze świata i wkraczamy w Australię.(D.H.L.)

Keti

Od: Pt wrz 13, 2002 11:44

Post » Czw gru 21, 2006 19:43

Obrazek

wiesz co, zawsze wiedzialam ze Ty masz jakis perfidny plan, ale to jest iscie diabelskie :twisted:
8 kocich ogonów i spółka (z.b.o.o.)

eve69

Od: Pt sie 23, 2002 15:09