Kandydaci, czyli Koci Panowie w terenie
1. Czarny od: iwaka
Tym razem startuje jeden z moich bezdomniaczków - Czarny

2. Rudy od: Niutek
Rooney, vel Rudy, mój pierwszy w życiu kot, kot przywódca

3. Szaruś od: Spilett
Łaaaaaaaaaał, śnieeeeeeg!
Wakacje pod palmami
Kto śmie przerywać mój balkoning?
4. Gucio od: izka53
Gucio - znaleziony jako 8-ig kocię błąkające się po blokowisku. Cztery tyg później trafił do nas z wydarzenia na FB, Ma dwa i pół roku i ponad 7 kg nieustającego ADHD

5. Piotruś od: izka53
Piotruś czyli Pietruszka rok temu w czasie marcowych mrozów
był sobie przyszedł. Karmiłam na zewnątrz - wzięty do domu
fruwał po ścianach. Aż pewnego dnia , jak się ociepliło, wszedł razem z Guciem i od razu pierwszej nocy spał z TŻtem w łóżku. Ma prawdopodobnie 4-5 lat, był już wykastrowany. Nieprawdopodobny miziak, żebrak i złodziejaszek. Czasem ma jakieś dziwne strachy - pewno wspomnienia z przeszłości.

6. Maurycy od: daska182
Maurycy
Przybłąkał się do nas ubiegłej zimy, ewidentnie wyrzucony przez kogoś. Na początku za żadne skarby świata nie chciał wychodzić, jakby się bał, że znowu wyląduje na ulicy. Dopiero kiedy zrozumiał, że ma u nas dom, polubił opalanie się i wylegiwanie w ogródku.

7. Bernard od: Rilla07
Bernard
Bernard zwany Generałem jest kocurkiem moich rodziców.
Został oswojony z praktycznie całkowitej dzikości, zaczęło się od zaglądania do ogródka i szukania czegoś do jedzenia.
Po wielu miesiącach dokarmiania, krok po kroku, nieśmiały Bernard zaczął podchodzić coraz bliżej, aż pewnego dnia... prawdopodobnie postanowił, że nie chce już być dzikim kocurkiem, chce być domowy i kanapowy

Tak więc, Generał zamieszkał w domu, dnie spędza na buszowaniu w ogródku.
Jest bardzo miziasty i straszny z niego łakomczuch

8. Gutek [*] od: hikora
Oto Gutek, nieodżałowany działkowy kocur, którego nie udało się uratować

9. Kacper od: hikora

Kacperek budzi mnie każdego dnia o 5 rano, bo po ciężkiej chorobie został ze mną.
10. Benio od: AgaS1987
Staruszek Benio jeszcze niedawno błąkał się po zimnym dworze. teraz ma swój domek, cieply kącik, wiele miseczek z jedzonkiem, a takze swoj wlasny ogrodek ktory uwielbia

poza trawka jest takze ogrodek gdzie mozna sie dobrze wytarzac w ziemi miedzy grzadkami

11. Morus od: ewa_mrau
Kulawy Morus z Pomarańczowymi oczami, dt - ewa_mrau
to nasze SPA
je jestem drugi z prawej
moją historię możesz przeczytać tu:
viewtopic.php?f=1&t=151980&start=615
kandydat Morus napisał12. Karmelek od: Niutek
Karmelek vel Karmeloza, chłopczyk, któremu tylko jedzonko w głowie

13. Karolek od: EVA2046

14. Filemonek od: EVA2046

15. Muszek od: EVA2046
Historię Karolka i Filemonka znacie z poprzednich konkursów, to tym razem opowiem o Muszku i jego braciszku bliźnaku Majtku:
Majtek i Muszek – dwaj bracia bliźniacy. Urodzili się pod barakowozem podczas rozbudowy szkoły. Mieli jeszcze dwoje rodzeństwa. Jeden kotek zginął pod samochodem, a z drugim nie wiem co się stało. Ich mama też zginęła. Dwa maluchy udało mi się zgarnąć i jakoś nie znalazły domków, więc zostały. Są duże i mają gęste błyszczące futerko. Moje czarnuszki są grzeczne i nawet reagują na wołanie po imionach.
Na pierwszy rzut oka są identyczne, ale przy dokładnym obejrzeniu okazuje się, że jeden ma białe stringi ( stąd Majtek), a drugi ma białą muszeczkę ( Muszek).