nika28 pisze:A w międzyczasie zdjęcia Laleczki (specjalnie dla magiiii)
Wątek kotów z Glowieńskiego Przytuliska: viewtopic.php?f=1&t=109216
nika28 pisze:Jak byłam pierwszy raz w schronisku (jakiś miesiąc temu) to Laleczka już tam była. Nie wiem kiedy trafiła i jak, ale ktoś musiał być na prawdę bezduszny żeby porzucić takiego kota. Już wtedy wchodziła mi na kolana, byłam cała podrapana, bo intensywnie ugniatała łapkami wszystko co się dało. No i miaukoli strasznie, bo chce się miziać... Laleczka to chyba największy miziak na kociarni był. Wczoraj (już o tym pisałam...) chodziła za mną krok w krok jak pies, no normalnie cudo, nie kot. Jest drobniutka bardzo, ma chudziutkie łapki, oczka też zaropiałe i na pewno źle się czuje, ale mimo to i tak chce się miziać cały czas. Według mnie jest młoda, ale mogę się mylić. Bardzo fajna koteczka.
EDIT: Pan Dr oceniła wiek Laleczki na jkies 1,5 roku

Cytaty z wątku kotów glowieńskich,: viewtopic.php?p=5807565#p5807565
magaaaa pisze:oferuję DT Laleczce.
Ale proszę o wsparcie w kosztach leczenia, sama będę miała problem sobie z tym poradzić, ponieważ z racji alarmu białaczkowego przetestowałam i poszczepiłam swoje koty, co jak wiadomo jest nieco kosztowne.
Mam także na stanie niewydaną "zaległą" tymczaskę, co też jest obciążające.
chcę zastrzec, ze nigdy na forum nie prosiłam o zadna pomoc w żadnej formie.
Jeśli Laleczka mialaby ujemne testy to oferuję jej dom i troskliwą opiekę.
W momencie przybycia Laleczki musze mieć już na pierwszą wizytę, odrobaczenie, odpchlenie, antybiotyki przeciwno KK.
Nie mając wsparcia nie zapewnię Laleczce opieki; nie mogąc zapewnić jej opieki nie podejmę się jej tymczasowania.
Stawiam sprawę jasno i otwarcie od samego początku: mogę dać jej DT, ale nie jestem wstanie pokrywać kosztów leczenia, sterylizacji, szczepień - a to wszystko trzeba zrobić przed oddaniem jej do DS.
Nie mam na to wolnych środków; jesli jest na forum ktoś kto może zapewnić kotce więcej - bardzo proszę się wpisać, nie będę robić przeszkód.
Nigdy nie prosiłam o pomoc na forum, w żaden sposób. Nie bardzo też umiem o to prosić i czuję się nie bardzo komfortowo poruszajac ten temat.
magaaaa pisze:dziękuję za deklaracje pomocy.
Jesli nie macie nic przeciwko temu mój nr konta podam darczyńcom na PW . Błagam tylko o oznaczanie przelewów Waszymi nickami, żebym mogła opisać wplaty i porobić stosowne rozliczenia.
Dziękuję!
ROZLICZENIE:
wpłaty:
03.04: 40,- (Blusik) - dziekuję!
06.04: 50,- pixie65 - dziękuję!
06.04: 100,- basias - dziękuję!
06.04: 50,- DorotaKr - dziękuję!
06.04: 80,- bekos - dziekuję!
07.04: 100,- anonim - dziękuję!
08.04: 50,- jolabuk - dziękuję!

07.04: 20,- odrobaczenie i USG
08.04: 120,- sterylizacja
09.04: 45,- zakup karmy leczniczej

Druga pozycja na fakturze. Pełną wersję faktury podeślę na PW chętnym - nie chcę na forum umieszczać swoich danych osobowych. Dajcie tylko znać kto chce.
10.04: 21,- intestinal Hill's

[size=85]Kupowałam dwukrotnie karmę leczniczą:
9.04 kupiłam karmę docelową bytową (wrażliwy żolądek), jaką Laleczka powinna jeśc conajmniej przez 3-4 m-ce; ale wcześniej przynajmniej 1-2 m-ce powinna być na intestinalu (karmie weterynaryjnej).
Kupiłam 400g intestinalu i 1,5kg karmy żołądkowej (jedna i druga Hill'sa).
14.04: 15,- Synolux 50-tkę wet nam zalecił na doleczenie kataru.
15.04: 30,- drontal (odrobaczenie)
17.04: 20,- cefalexin, tolfedine (leczenie kataru)
19.04: 20,- j.w.
21.04: 20,- j.w.
22.04: 8,94 - unidox
22.04: 60,00 - RCPCh FelV
stan:
25.04: +58,-
Uwaga: od 07.04 zaczynają się wydatki (jeśli chodzi o opiekę weterynryjną) w "mojej" lecznicy.
Umówiłam się z Doktorem, ze będziemy skrupulatnie zapisywać wszystko co było robione i ile kosztowało i na koniec m-ca Doktor wystawi mi fakturę.
Fakturę oczywiście sfocę albo zaeskanuję i wstawię w stosowanym miejscu, kiedy już będę ją miała.
Stan finansow tu na watku będę korygować i przedstawiać tu w wątku na bieżąco.