PAKT CZAROWNIC XXVI

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 16, 2011 10:36 PAKT CZAROWNIC XXVI

Z dziką przyjemnością zakładam 26. wątek PAKTU CZAROWNIC!!! Właśnie dzisiaj - tuż przed Walnym Sabatem :mrgreen: :mrgreen:
Pakt Czarownic to nieformalne forumowe zrzeszenie, które stara się nieść pomoc kotom w potrzebie.

Pakt Czarownic to wesoły wątek i dość żywiołowy chwilami :twisted:
A przyświeca nam wszystkim szalonym kobietom wspólny cel - nieść pomoc kotom.

Uczestnictwo w Pakcie to minimum piątak miesięcznie.
Pomyśl ile takich piątków w miesiącu wydajesz na pierdoły.
Fajki? Kawka na stacji benzynowej? Kolorowa gazeta? Lodzik w McDonaldzie? P_I_E_R_D_O_Ł_Y :!:
Przyłącz się do PAKTU i wydaj z sensem chociaż piątaka! O!
A jak możesz więcej to nikt się nie pogniewa :mrgreen:

To jest myśl c'nie? :mrgreen:

Nasze proste zasady:
1. Czarownice co miesiąc wpłacają składki - minimum 5 zł. (Mile widziane większe wpłaty)
Do 20-tego każdego miesiąca zgłaszamy kandydatów do uzyskania naszej pomocy.
Zawsze z umotywowaniem. Nie wystarczy wkleić linka do wątku. Choć w kilku słowach należy napisać, dlaczego akurat ten kandydat potrzebuje pomocy. Nie każda Czarownica znajdzie czas, by prześledzić wątek. Siostra zgłaszająca powinna monitorować sytuację kandydata, aby na koniec miesiąca potrafiła określić jakiej wysokości wsparcie będzie konieczne.
Bardzo ważna uwaga!! Staramy się, aby docierać z pomocą do osób mało medialnych, nie mogących liczyć na wsparcie z innej strony. :!: :!: :!:
20-tego zaczyna się głosowanie, w którym wspólnie decydujemy, kto tym razem otrzyma nasze wsparcie.

2. Wirtualne adopcje Czarnych Kotów. Na ten cel Siostry proszone są o dorzucenie kilku złotych ekstra do składek.
Warunkiem przystąpienia do Paktu jest posiadanie Czarnego Kota. Wirtualna adopcja wymyślona została dla Czarownic, które nie do końca spełniają ten warunek. Dorzucając parę groszy do składki można mieć choć kawałeczek Czarnego Kota :D
Obecnie opieką wirtualną PAKTU objęty jest Merlin od CoToMa. Co miesiąc z kwoty uzbieranej przez Czarownice przekazujemy dla niego 50 zł.

3. Członkostwo w Pakcie.
Warunkiem uczestnictwa w Pakcie jest wpłacanie minimalnej składki miesięcznej w kwocie 5 zł.
Bardzo mile widziana jest aktywność w wątku (choć nie obowiązkowa).

4. Naszą pomoc będziemy starały się rozdzielać rozsądnie, by Fundusz Czarownic dysponował pewną kwotą na tzw. czarną godzinę.

Aby przystąpić do PAKTU należy zapoznać się z treścią całej pierwszej strony, wyrazić wolę przystąpienia do PAKTU na naszym wątku, dokonać pierwszej wpłaty i wkleić do podpisu ikonkę Czarownicy (instrukcja w jednym z postów poniżej) lub banerek .

Zbieraniem składek zajmuje się Siostra Skarbniczka Trinity36

Zapraszam wszystkie Mietły!!!
Ostatnio edytowano Pon lip 18, 2011 12:46 przez villemo5, łącznie edytowano 2 razy
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Sob lip 16, 2011 10:37 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI - dzień Walnego Sabatu JESZCZE NIE PISAC

Ostatnio edytowano Sob lip 16, 2011 10:40 przez villemo5, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Sob lip 16, 2011 10:37 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI - dzień Walnego Sabatu JESZCZE NIE PISAC

Porady Siostry Skarbniczki

Trinity36 pisze:
1. KONTO
przelew na to konto co zawsze, po jego numer proszę do mnie lub na forum - zawsze ktoś pośpieszy z pomocą,

2. OPIS PRZELEWU
pamiętajcie proszę o wpisaniu nicków na przelewach; wielu rzeczy się domyślam, albo odnajduję po starych wpłatach, ale śledztwo "kto to wpłacił" życia mi nie ułatwia (to nie jest żadna personalnie skierowana uwaga, to apel do wszystkich - coby nie zapominali, nawet do tych co zawsze opisują - żeby sobie utrwalili :smokin: )

3. PYTANIA
jeśli są pytania do mnie osobiście, na które odpowiedź powinna sie pojawić w ciągu 3 sekund, to pliss wysyłajcie je przez pw, a najlepiej przez email (przycisk obok pw) - dochodzą natychmiast; na forum bywam z doskoku,

4. TERMINY PRZELEWÓW
przelewy staramy się robić w obrębie miesiąca, którego dotyczą, czyli za sierpień pomiędzy 1 a 31 sierpnia; oczywiście nie dotyczy to wpłat robionych "z góry" np. na pół roku czy rok - te można kiedy dusza pragnie. Myślę raczej o tych wpłatach, które przychodzą w następnym miesiącu za poprzedni - czasami przyjdą już po mojej wpłacie na wybrany cel, a wtedy ląduja na FS ;)
Tak naprawdę, to nie ma to większego znaczenia kiedy się wpłaci, bo przecież kasa nie znika, tylko przechodzi w inne miejsce, ale gwoli porządku podałam informację co i jak.

Uff..
8)

Nr konta podaje Siostra Dzyśka lub którakolwiek z Czarownic
Prośbę o nr konta do wpłat proszę umieszczać bezpośrednio na wątku.
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Sob lip 16, 2011 10:54 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI - dzień Walnego Sabatu!!!!!!

No to sik... ;-) :piwa:

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Sob lip 16, 2011 10:58 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI - dzień Walnego Sabatu!!!!!!

sik,sik :D
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Sob lip 16, 2011 11:07 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI - dzień Walnego Sabatu!!!!!!

Obrazek
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Sob lip 16, 2011 11:08 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI - dzień Walnego Sabatu!!!!!!

A cóż to kurczaki, już nowy wąt 8O
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Sob lip 16, 2011 11:33 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI - dzień Walnego Sabatu!!!!!!

siiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiik siuuuuuuuuuuuur siuuuuuuuuuuuuuuu

Wszystkiego co naj naj lepsiejsze Siostro Prezes
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Sob lip 16, 2011 11:41 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI - dzień Walnego Sabatu!!!!!!

Melduję się z kociarnią :)
Siostro prezes - wszystkiego naj naj najpiękniejszego :1luvu: :1luvu: :1luvu: :piwa:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Sob lip 16, 2011 11:42 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI - dzień Walnego Sabatu!!!!!!

Jestem :). A czy jesteście pewne że Siostra Prezes ma dziś urodziny?? :twisted:
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Sob lip 16, 2011 11:48 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI - dzień Walnego Sabatu!!!!!!

Jestem i ja!
Siostry czarowne, bawcie się jak najlepiej na sabacie. :ok: Mam nadzieję, że uda mi się dotrzeć za rok...

Pasibrzucha

Od: Sob lis 06, 2010 10:32

Post » Sob lip 16, 2011 11:53 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI - dzień Walnego Sabatu!!!!!!

skwareek pisze:Jestem :). A czy jesteście pewne że Siostra Prezes ma dziś urodziny?? :twisted:

Nie ma. Ale impreza jest dziś a mnie potem nie będzie :mrgreen:
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Sob lip 16, 2011 12:01 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI - dzień Walnego Sabatu!!!!!!

:mrgreen: :ok:
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Sob lip 16, 2011 12:06 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI - dzień Walnego Sabatu!!!!!!

Siostry, czarownego Sabatu życzymy z dziewczynami moimi :1luvu:
Ja zdrowie Wasze i Sabatu wypiję dopiero późnym wieczorem ponieważ jestem zobowiązana zjawić się na mocno spóźnionych imieninach u rodzicielki :-)

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Sob lip 16, 2011 12:09 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI - dzień Walnego Sabatu!!!!!!

udanego Sabatu!
jedna prośba - niech się kotka Dorotka nie upije jak zawsze :P
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

[następna]