Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
W badaniu kwi z 22 lipca wyszła lipemia.
To nie jest normalna rzecz, niestety.
Do tego cholesterol rośnie.
Czy robiliście usg całej jamy brzusznej?
Z jakiego miasta jesteście?
Liwia pisze:lekkie ot - czy z krwi lipemicznej w ogóle można uzyskać wiarygodne wyniki? Od lat bujam się z tym problemem i takiej krwi nie chcą mi laby badać.
ile kotka waży?
Jedyne, co niepokoi, to niskie leukocyty i rozmaz z dużą przewagą neutrofili - przewagą rosnącą, bo w badaniu z 22 lipca było ich 61% a teraz jest ponad 70%
oznaczyłabym CRP i OB, zrobiłabym posiewy: moczu, krwi...
chudynia pisze:ile kotka waży?
Waga dobra. Obecnie 3,65, a jej typowa waga, to 3,25 - 3,85.Jedyne, co niepokoi, to niskie leukocyty i rozmaz z dużą przewagą neutrofili - przewagą rosnącą, bo w badaniu z 22 lipca było ich 61% a teraz jest ponad 70%
oznaczyłabym CRP i OB, zrobiłabym posiewy: moczu, krwi...
Sam już nie wiem, czy męczyć kota kolejnymi badaniami. Catosal trochę jej pomógł, ale na krótko. Wczoraj wrócił apetyt, dzisiaj już nie bardzo chce jeść. Mam wrażenie, że to kwestia dni, słabnie coraz szybciej.
Weterynarze pewnie mają rację, i to jest rak, a ja szukam nadziei tam, gdzie jej nie ma.
Jednego nie rozumiem. Jak to może być, że kot w którym krąży zdrowa krew, odżywiająca wszystko, może być tak słaby? Gdyby jeszcze któryś organ wewnętrzny szwankował... Ale nic zauważalnego nie ma.
Ale gdzie jest ten rak?
Ja bym szukała infekcji, bakteryjnej, bo na to wskazuje rozmaz - dlatego napisałam o oznaczeniu CRP i OB oraz zrobieniu posiewów.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 59 gości