Proszę o poradę:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 04, 2009 19:22 Proszę o poradę:)

Drodzy kociarze:)Mam kotkę 5-letnią,ktora nie wychodzi z domu,jedyną jej podrożą byl transport od jej bylego wlasciciela do nas(miala wtedy rok).Jestem zmuszona przetransportować ją do mojego nowego mieszkania,obecnie mieszka z mamą,ja wyprowadzilam sie i chce ją zabrać do siebie.Mam wielki problem,gdyż okolo miesiac temu przez nieuwage do mieszkania mamy wszedl pies,kotka przez 4 dni syczala na nas,warczala,chowala sie po kątach,zalatwiala w calym mieszkaniu,poprostu balismy sie wlasnego kota...Teraz boje się,ze znowu bedzie sie tak zachowywala po przyjezdzie do nas...Nie wiem jak przeprowadzic jej transport do nas...mam transporter...czy lepiej zawinąć ja i trzymac na kolanach?
Moje pytanie jest takie,czy znacie jakis dobry srodek uspokajający,ktory ja wyciszy przed podrozą?Obawiam się,ze bedzie u nas dlugo agresywna..Chcialam podac jej cos jak bedzie u nas,w pierwszy dzien...proszę o porady jak to przeprowadzic...
dziękuje z góry,pozdrawiam

chat29

Od: Czw gru 03, 2009 21:14

Post » Pt gru 04, 2009 19:33 Re: Proszę o poradę:)

może włóż do kontaktu feliway
http://animalia.pl/produkt,6265,,Feliwa ... _48ml.html
pomaga kotom dojść do siebie.

Tyzma

Od: Sob wrz 20, 2008 21:44

Post » Pt gru 04, 2009 19:35 Re: Proszę o poradę:)

Ja bym podała Kalm Aid,na kilka dni przed podróżą ,a po tak długo jak długo kotka byłaby niespokojna.Do transportera można psiknąć dodatkowo Feliway,w nowym miejscu również zastosowałabym Feliway.
Oba srodki do kupienia w dobrych gabinetach weterynaryjnych.
Oba środki bezpieczne,nie mają skutków ubocznych.
Legnica

Post » Pt gru 04, 2009 19:42 Re: Proszę o poradę:)

A ja oprócz tego co napisała Legnica podałabym jeszcze Rescue Remedy (krople Bacha).

piegusek

Od: Śro wrz 07, 2005 20:38

Post » Pt gru 04, 2009 19:58 Re: Proszę o poradę:)

o rany, ale Wam współczuję... a jak kotkę do weta zabieraliście? 8O toż to dopiero schizma dla wrażliwej kocie duszy - cudzy ludzie, psy, koty, weci..
Chamstwo zawsze najgłośniej wrzeszczy, obraża, pogardza. Bo nic innego nie umie.

Belka na pokładzie - Jezebel w UK

kwiat groszku

Od: Nie wrz 13, 2009 19:15