ŚLEPACZKI cz.V-"mój ślepaczek" - wołam do tablicy opiekunów

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Czy potrzebny jest Klub Ślepaczków?

Ankieta wygasła Nie lis 18, 2012 12:15

1.Bardzo-to skarbnica wiedzy o kotach niewidzących i wsparcie
28
93%
2.Tak sobie - bez klubu tez można sobie poradzić
2
7%
3. Nie - po co zajmować sie kotami chorymi lub kalekimi
0
Brak głosów

Liczba głosów : 30

Post » Pt gru 30, 2011 15:26 Re: ŚLEPACZKI cz.V- klubowicze wzywani do tablicy ;-)

A co ze slepkiem z Palucha..on nie ma nawet DT,nie dało sie go wyciagnać :(moze poczekac ?był ktos z nim u okulisty, czy jakies leki dostaje/Jesli jest na stanie Palucha, to chyba teraz pomoc nie jestpotrzebna/Ne wiem,przepraszam.
Zalezy mi na tym maluszku,ale jak widac na razie cisza,więc jesli cisza to go mozna przeniesc.

Tam u P.Ewy, gdzie jest kilkadziesziat kotów pomoc jest teraz niezbędna...jesli jej nie dostana pozarażaja się od siebie i niestety wiecie jak to jest...a kasa tam sie skończyła...
Teraz zaczełam doceniac jak miałam wypłatę :oops:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pt gru 30, 2011 15:56 Re: ŚLEPACZKI cz.V- klubowicze wzywani do tablicy ;-)

dostałam wiadomość , że joluka dokonała wpłaty dodatkowej 50zł z prośba aby było cokolwiek na kociaki u jopop :1luvu: ponieważ istnieje taka forma jak wpłata imienna, która juz stosowaliśmy, uznałam,że tą wpłatę potraktujemy własnie jako imienną, zatem 50zł poleci na maluszki u jopop-dziękujemy Asiu :1luvu:
Poprosiłam, aby AgaPap rozliczenie grudnia wstawiła i propozycję podziału środków-myslę,że na czarnuszka z Palucha dobrze mieć w rezerwie pieniązki-wciąz czekamy na informacje o nim

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Wto sty 03, 2012 14:07 Re: ŚLEPACZKI cz.V- klubowicze wzywani do tablicy ;-)

Potrzebne wsparcie dla Lidki 02:
"Jadę do weta autobusem z nowym kotkiem rano byłam po niego , nakarmiliśmy psy w lesie , byłam u swoich na działce , teraz ogarnełam w domu nakarmiłam i o 14 mam autobus .Kociątko :cry: :cry: straszna bida tak się ciesze że powiedziałam ze go zabiorę , zabidulony , brudny , brzuchol wielki albo robale albo od tego co facet go kopnał nie wiem :( . I najgorsze prawe oczko chyba nie do uratowania całe białe i pękła rogówka kocio tam cały czas się ociera muszę jechać do weta niech to obejrzy i zadecyduje co dalej , ale oczko fatalne .Zaraz zrobie mu testy żebym wiedziała na czym stoje , nie wiem ile za weta czy bedzie chciał gałke usunąć nie wiem nic ......Ten świat jest okropny dla zwierząt .....Przyjade to się odezwie .."

U Lidki jest "epidemia"białaczki teraz,koszty duże i pomoc myśle,że potrzebna :roll:
viewtopic.php?f=1&t=137041
BOZENAZWISNIEWA

Post » Wto sty 03, 2012 15:20 Re: ŚLEPACZKI cz.V- potrzebny dt dla czarnuszka z Palucha str.49

Lidka pisze:
anita5 pisze:Mam pytanie do opiekunow slepaczkow: czy ktoś miał takiego, który by badał nowy teren zataczając kółka?

To ewidentnie badanie terenu czy tez możeproblem z błędnikiem.
Moje tak nie robia, ale rzadko bywaja w nieznanym terenie.

Lidko, wygląda na to, że chodzi o badanie terenu. Tania poznała mniej więcej dom, i kółek jest coraz mniej.
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Wto sty 03, 2012 17:34 Re: ŚLEPACZKI cz.V- rozliczamy grudzień-skarbnik do tablicy ;-)

na wątku Pani Lidki02 odpowiedziałam na temat Filipka, a tutaj parę zdjęć kotów mojej znajomej-ku pocieszeniu oka , bo fajne cudaczki odchowane na butelce (ktoś wyrzucił kilkudniowe)- oto Oskar i Rudolf :wink:
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

alessandra

Post » Wto sty 03, 2012 19:25 Re: ŚLEPACZKI cz.V- rozliczamy grudzień-skarbnik do tablicy ;-)

Cudeńka! :1luvu:
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Śro sty 04, 2012 13:59 Re: ŚLEPACZKI cz.V- rozliczamy grudzień-skarbnik do tablicy ;-)

Rozliczenie grudnia:

Stan na 31.12.2011r. - 516,69 zł

Wpłaty na fundusz + bazarki = 271,00 zł
Wpłaty na fundusz + bazarki + rezerwa = 516,69 zł

Wpłaty na Fundusz Klubu - 195,00

Anita5
joluka
Joanna521
alessandra
karolinaS
delfinka
Liwia_
Lutencja
Aleksandra59
Cynamoni Wanilia
Bozena z wisniewa
AgaPap
Hania66

Bazarki - 76,00 zł
AprilRain i KMagda

Rezerwa z listopada 2011 : 245,69

Ja tym razem nie mam pojęcia jak to podzielić, bo kotków sporo a gotówki niedużo :(
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Od: Czw maja 05, 2011 14:56

Post » Śro sty 04, 2012 20:08 Re: ŚLEPACZKI cz.V- rozliczamy grudzień-skarbnik do tablicy ;-)

Klub Ślepaczkowy pisze:Rozliczenie grudnia:

Stan na 31.12.2011r. - 516,69 zł

Wpłaty na fundusz + bazarki = 271,00 zł
Wpłaty na fundusz + bazarki + rezerwa = 516,69 zł

Wpłaty na Fundusz Klubu - 195,00

Anita5
joluka
Joanna521
alessandra
karolinaS
delfinka
Liwia_
Lutencja
Aleksandra59
Cynamoni Wanilia
Bozena z wisniewa
AgaPap
Hania66

Bazarki - 76,00 zł
AprilRain i KMagda

Rezerwa z listopada 2011 : 245,69

Ja tym razem nie mam pojęcia jak to podzielić, bo kotków sporo a gotówki niedużo :(

jeszcze w grudniu puscilam skladke grudniowa , ale weszla pewnie dopiero w styczniu...prosze doliczyc pieniazki do grudnia :)

AprilRain

Od: Czw lip 02, 2009 20:04

Post » Śro sty 04, 2012 21:18 Re: ŚLEPACZKI cz.V- rozliczamy grudzień-skarbnik do tablicy ;-)

No własnie nie mogę, taka jest zasada od początku istnienia ślepaczków. Pod uwagę bierze się "wpłynięte" pieniądze, bo jak bym zaczęła doliczać które kiedy i do jakiego miesiąca to bym potem się z saldem nie pozbierała, a porzadek musi być. :wink:
Tak, że Twoja wpłata grudniowa będzie do stycznia doliczona. Tak samo te pieniądze, które joluka ze wskazaniem na jopopki wpłaciła i doszły dopiero w styczniu też nie mogłam wpisać do grudnia :roll:

To jak dzielimy to co mamy?
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Śro sty 04, 2012 21:29 Re: ŚLEPACZKI cz.V- rozliczamy grudzień-skarbnik do tablicy ;-)

A moje nie doszły?
Czy TŻ znów sie pomylił:(

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Śro sty 04, 2012 22:06 Re: ŚLEPACZKI cz.V- rozliczamy grudzień-skarbnik do tablicy ;-)

W potrzebie jest jeszcze kociak Filus z tego wątku

viewtopic.php?f=1&t=137041&start=435

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Czw sty 05, 2012 8:03 Re: ŚLEPACZKI cz.V- rozliczamy grudzień-skarbnik do tablicy ;-)

Lidka pisze:A moje nie doszły?
Czy TŻ znów sie pomylił:(

Twoje też doszły w styczniu :roll:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Czw sty 05, 2012 17:12 Re: ŚLEPACZKI cz.V- rozliczamy grudzień-skarbnik do tablicy ;-)

moja propozycja poniżej-jeśli są jakieś pytania co do podziału, proszę pisać, wyjaśnię :

lista grudniowa -dysponujemy kwotą 516,69zł (niestety, proponuję naruszyć rezerwę)

przenieśc kotka na styczeń ze względu na brak informacji co obecnie sie dzieje z nim, czy jest leczony, kto płaci, czy ma już opiekę stałą, czy jest decyzja w/s dt?

1.mały czarnuszek z Palucha- potrzebny dt Obrazek
kontakt - jamkasica
wątek ogólny schroniska na Paluchu

ponieważ kotów jest sporo, przelać dla p. Ewy pieniążki na leczenie w wysokości :236 zł

2.koty z Chorzowa pod opieką p. Ewy-leczenie/krople
Obrazek
wątek: viewtopic.php?f=1&t=136880
kontakt- kaja555

przelać pieniążki w wysokości 160zł

3. Bałwanek i Blondynek pod opieką magaaaa brak dt ObrazekObrazek
viewtopic.php?f=1&t=133407&start=60

uwzględnić w grudniowej liście pomoc dla kotków u jopop i przelac pieniażki w wysokości 120 zł

4. maluszki u jopop
zdjęcia:
wątek:

-wciągnąć na listę styczniową kotka Filusia z podanego powyżej przez Lidkę 02 wątku
-wciągnąć na listę styczniowa kotkę Niunię
- przenieść na listę styczniową kotka z Palucha

Aga,czyli graficznie tak dla Ciebie:
516,69zł
-160zł kotki u magaaaa
-236zł kotki u p.Ewy (dwa kotki miały zabieg, juz w dt, jedna kotka do zabiegu,ogólna sytuacja, leczenie kolejnych )
-120zł kotki u jopop
co daje nam 516zł a te 69 groszy-skąd one sie wzięły :roll: na rezerwę , bo nie ma co z nimi zrobić.

alessandra

Post » Czw sty 05, 2012 18:42 Re: ŚLEPACZKI cz.V- rozliczamy grudzień -moja propozycja

Obrazek
Obrazek
Oto nowa moja znajda kotek z ulicy , oczko nie do uratowania , peknięta rogówka , zostało zszyte wet jeszcze próbuje , ja zakraplam , we wtorek na kontrole ale prawdopodobnie oczko będzie musiało być usunięte .Mały to straszna bida a taki kochaniutki siedzi cichutko jak by przepraszał że żyje .Daliśmy mu na imię Filuś ...

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Pt sty 06, 2012 0:50 Re: ŚLEPACZKI cz.V- rozliczamy grudzień -moja propozycja

Biedne malutkie kociątko
Oby się wszystko dobrze skończyło.

lidka02 pisze:Obrazek
Obrazek
Oto nowa moja znajda kotek z ulicy , oczko nie do uratowania , peknięta rogówka , zostało zszyte wet jeszcze próbuje , ja zakraplam , we wtorek na kontrole ale prawdopodobnie oczko będzie musiało być usunięte .Mały to straszna bida a taki kochaniutki siedzi cichutko jak by przepraszał że żyje .Daliśmy mu na imię Filuś ...

iwoniad

Od: Pon mar 21, 2011 16:15

[poprzednia][następna]