Dla miłośników kotów!!!!!! - BARDZO WAŻNE!!!!!!!!!!!!!!!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob lis 12, 2005 22:19 Dla miłośników kotów!!!!!! - BARDZO WAŻNE!!!!!!!!!!!!!!!

Witam wszystkich bardzo serdecznie!
To mój pierwszy post na tym forum, bo dopiero niedawno je odkryłam. Bardzo mi przykro, że wkroczę z dość niemiłą informacją, ale po kolei.....
O forum dowiedziałam się od koleżanki dopiero teraz, bo przed pięcioma dniami przygarnęłam szukającą domu 6-tygodniową kotkę. Teraz, bo przez parę lat nie mogłam pogodzić się z utratą mojej ukochanej 9-letniej Vikusi. Ale teraz nadszedł czas, ponieważ moja Kiki została znaleziona w piwnicy i bardzo potzrebowała domu. To było krótko o mnie i o moich ukochanych kiciach.
Teraz o forum: jestem pod wrażeniem waszej miłości dla kotów i bardzo się cieszę, że jest Was tak dużo!!! To podbudowuje, bo tak wiele jest okrucieństwa do zwierząt!!!!
I teraz sedno!!!! zszokowało mnie to, że Wy-miłośnicy zwierząt, dbający o to, żeby miały wszystko co najlepsze, uważacie, że karmy IAMS i EUKANUBA to jedne z najlepszych karm dla Wsazych milusińskich. Mam nadzieję, że to przez niewiedzę, ale czasem warto poświęcić trochę czasu i poczytać, co podajecie Waszemu kotu. Owszem karmy te są rzeczywiście zdrowe, ale okupione cierpieniem innych kotów i psów (niepotzrebne, niezwykle okrutne eksperymenty na zwierzętach). Przed paroma miesiącami była akcja organizacji PETA i został ujawniony film, który nakręciła działaczka organizacji udajaca jedną z pracownic laboratorium pracującego dla korporacji Procter&Gamble (m.in. produkują karmy IAMS). Film jest naprawdę szokujący. Po jego obejrzeniu przez parę dni nie mogłam dojść do siebie!!!!!!!!!!!!!!! Nie będe tu opisywać szczegółów. Jeśli naprawdę interesuje Was los zwierząt zerknijcie tu: http://www.iamscruelty.com/petition.asp lub na stronę PETY.
Kocham zwierzęta i dlatego postanowiłam uświadamiać każdego kto używa tych karm.

Pozdrawiam Was bardzo serdecznie i proszę, żebyście nie kupowali tych karm. Pomyslcie o tych biednych kiciach i pieskach.......

ermine

Od: Sob lis 12, 2005 21:47

Post » Sob lis 12, 2005 22:22

Witaj Ermine

Nie uzywam tych karm. Glownie z powodow, o ktorych piszesz. I nie ja jedna jak sadze.
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Sob lis 12, 2005 22:23 Do moderatorów

mam nadzieję że nie usuniecie tego posta! To w żadnym wypadku nie jest oczernianie firmy produkującej te karmy. To po prostu tragiczna prawda!!! :( Niestety! :(
Pozwólcie, aby inni też ją poznali!!!!!

ermine

Post » Sob lis 12, 2005 22:23

z pewnoscia jest to okropne, ale nie kupowanie tych karm nic nie zmieni, nawet przez wszystkich userow tego forum... wg mnie taki protest jest troche bez sensu ;-) pewnie zostane zjechany.. no ale coz takie moje zdanie :P
karma te sa zdrowe i mozna je spokojnie kupowac
lepiej zaprotestowac, aby zaprzestali badz skierowac sprawe do sadu
Ostatnio edytowano Sob lis 12, 2005 22:27 przez enduro, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek
Wątek Tatry
GG: 1563773

enduro

Od: Sob wrz 10, 2005 22:43

Post » Sob lis 12, 2005 22:26

a tez tego nie kupuje... wlasnie ze wzgledu na to...
Nie robię już drapaków.
Sprzedaję chusty do noszenia dzieci

covu

Od: Nie sty 09, 2005 9:56

Post » Sob lis 12, 2005 22:29

Enduro! Zastanów się trochę i obejrzyj ten film a potem jeszcze raz powtorz to co napisales. Gdyby nikt ich nie kupowal, nie produkowano by ich i nie cierpiały by zwierzeta. Czy dla Ciebie przeciwstawianie sie cierpieniu zwierzat jest bez sensu? czy Ty na pewno kochasz zwierzeta, czy tylko te swoje????
Zuza! Super!!! ciesze sie ze jest nas wiecej :)

ermine

Post » Sob lis 12, 2005 22:32

covu! co do tego nowego wątku to wiem. to nie bylo w sumie przez nieumiejętnosci bo korzystam ze sporej ilosci forów, ale o nerwy, bo ten temat jest dla mnie wyjątkowo drażliwy
ale postarm się uważać :D

ermine

Post » Sob lis 12, 2005 22:35

przeczytaj jeszcze raz co napisałem, moze nawet dwa razy, wtedy zrozumiesz o co mi chodzilo! chodzi o to, aby zaprotestowac przeciw ludziom, ktorzy to robią. nie przeciwko samej karmie! chodzi o to, ze jesli nawet wszyscy z tego forum zaprestają kupowac tej karmy, to firma praktycznie nic nie straci, bo to dla nich zadna strata.
bardzo kocham zwierzeta, zrozum - chodzi mi o bardziej SKUTECZNY protest, niz taki, jak zaprzestanie kupowania tej karmy.
chodzi o to ze zaprzestanie kupowania nic nie zmieni, ale moze zmienic np. dostarczenie dowodow do odpowiednich organow! rowniez jestem za tym, aby takie dzialanie zostalo zaprzestane, chodzilo mi glownie o to, ze taki protest jest nieskuteczny! a trzeba dzialac skutecznie. rozumiesz już?
Obrazek
Obrazek
Wątek Tatry

enduro

Post » Sob lis 12, 2005 22:37

Był już ostatnio taki wątek i różne opinie na ten temat. Ja nie kupuję tych karm, jakoś tak jest, ale z takimi filmami jestem ostrożna. Wiem, że czasem jest to prawda, ale czasem niestety "wrabianie", tak jak np. dziennikarstwo śledcze, często oczernia niesprawiedliwie.

gosiak

Od: Nie kwi 03, 2005 13:25

Post » Sob lis 12, 2005 22:38

słyszałam kilka lat temu i nie kupuję swoim kotom.
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Sob lis 12, 2005 22:43

enduro pisze:przeczytaj jeszcze raz co napisałem, moze nawet dwa razy, wtedy zrozumiesz o co mi chodzilo! chodzi o to, aby zaprotestowac przeciw ludziom, ktorzy to robią. nie przeciwko samej karmie! chodzi o to, ze jesli nawet wszyscy z tego forum zaprestają kupowac tej karmy, to firma praktycznie nic nie straci, bo to dla nich zadna strata.
bardzo kocham zwierzeta, zrozum - chodzi mi o bardziej SKUTECZNY protest, niz taki, jak zaprzestanie kupowania tej karmy.
chodzi o to ze zaprzestanie kupowania nic nie zmieni, ale moze zmienic np. dostarczenie dowodow do odpowiednich organow! rowniez jestem za tym, aby takie dzialanie zostalo zaprzestane, chodzilo mi glownie o to, ze taki protest jest nieskuteczny! a trzeba dzialac skutecznie. rozumiesz już?

A ja się z Tobą zgadzam :wink:

gosiak

Post » Sob lis 12, 2005 22:50

ermine pisze:covu! co do tego nowego wątku to wiem. to nie bylo w sumie przez nieumiejętnosci bo korzystam ze sporej ilosci forów, ale o nerwy, bo ten temat jest dla mnie wyjątkowo drażliwy
ale postarm się uważać :D

spoko :D
kazdy ma prawo sie pomlic

Enduro... serio... ty sie czasem najpierw zastanow zanim cos powiesz...
karmy, ktore powoduja cierpienie zwierzat NIE SA ZDROWE...
Nie robię już drapaków.

covu

Post » Sob lis 12, 2005 22:52

Enduro... a nie mozna protestowac na kilka sposobow??

przez takie myslenie jak Twoje gina niewinne zwierzeta... ja to niestety tak widze...
Nie robię już drapaków.

covu

Post » Sob lis 12, 2005 22:55

covu pisze:Enduro... a nie mozna protestowac na kilka sposobow??

przez takie myslenie jak Twoje gina niewinne zwierzeta... ja to niestety tak widze...

Może masz rację, a może równie dobrze to prowokacja... Nie wiem, ale nadal się zastanawiam po co im te testy? Do czego służą? W poprzednim wątku, o ile pamiętam, ktoś odsyłał do tego, jak tłumaczy się producent IAMSa.

gosiak

Post » Sob lis 12, 2005 22:56

zastanowilem sie....
otoz nie zauwazasz pewnej bardzo istotnej roznicy.......
W WARUNKACH laboratoryjnych ten precedens odnotowano i zarejestrowano, a wiadomo - co sie robi w labolatorium? TESTUJE.......
jest to bardzo niehumanitarne traktowanie zwierzat, robiac im testy, ale karmy ktore trafiaja do sklepow sa zdrowe!
chodzi mi o protest przeciwko TESTOWANIU z narazeniem zdrowia - bez wzgledu czy testy wypadna pozytywnie, czy negatywnie.........
nawet jesli takie testy udoskanalaja karma, i te co są w sklepie są zupelnie zdrowe dla kota - to przeciwko samym karmom w sklepie - nie ma zadnego niebezpieczenstwa!

chodzi tu o testowanie na kotach karmy... co z tego ze w ten sposob udoskanalaja karmy, jesli zwierzeta cierpia... o to mi chodzi........

a to co napisales/as:
"Enduro... serio... ty sie czasem najpierw zastanow zanim cos powiesz...
karmy, ktore powoduja cierpienie zwierzat NIE SA ZDROWE..."
jest bezsensowna odpowiedzia, gdyz do sklepow nie trafiaja karmy, ktore sa testowane na zwierzetach!!!! trafiaja zupelnie zdrowe karmy dla kotow, jednak trzeba sie sprzeciwic samemu przeprowadzania takich experymentow........ covu, przemysl cos kilka razy, przeanalizuj, pomysl logcicznie i dopiero cos napisz, prosze.....
Obrazek
Obrazek
Wątek Tatry

enduro

[następna]