Witam wszystkich bardzo serdecznie!
To mój pierwszy post na tym forum, bo dopiero niedawno je odkryłam. Bardzo mi przykro, że wkroczę z dość niemiłą informacją, ale po kolei.....
O forum dowiedziałam się od koleżanki dopiero teraz, bo przed pięcioma dniami przygarnęłam szukającą domu 6-tygodniową kotkę. Teraz, bo przez parę lat nie mogłam pogodzić się z utratą mojej ukochanej 9-letniej Vikusi. Ale teraz nadszedł czas, ponieważ moja Kiki została znaleziona w piwnicy i bardzo potzrebowała domu. To było krótko o mnie i o moich ukochanych kiciach.
Teraz o forum: jestem pod wrażeniem waszej miłości dla kotów i bardzo się cieszę, że jest Was tak dużo!!! To podbudowuje, bo tak wiele jest okrucieństwa do zwierząt!!!!
I teraz sedno!!!! zszokowało mnie to, że Wy-miłośnicy zwierząt, dbający o to, żeby miały wszystko co najlepsze, uważacie, że karmy IAMS i EUKANUBA to jedne z najlepszych karm dla Wsazych milusińskich. Mam nadzieję, że to przez niewiedzę, ale czasem warto poświęcić trochę czasu i poczytać, co podajecie Waszemu kotu. Owszem karmy te są rzeczywiście zdrowe, ale okupione cierpieniem innych kotów i psów (niepotzrebne, niezwykle okrutne eksperymenty na zwierzętach). Przed paroma miesiącami była akcja organizacji PETA i został ujawniony film, który nakręciła działaczka organizacji udajaca jedną z pracownic laboratorium pracującego dla korporacji Procter&Gamble (m.in. produkują karmy IAMS). Film jest naprawdę szokujący. Po jego obejrzeniu przez parę dni nie mogłam dojść do siebie!!!!!!!!!!!!!!! Nie będe tu opisywać szczegółów. Jeśli naprawdę interesuje Was los zwierząt zerknijcie tu: http://www.iamscruelty.com/petition.asp lub na stronę PETY.
Kocham zwierzęta i dlatego postanowiłam uświadamiać każdego kto używa tych karm.
Pozdrawiam Was bardzo serdecznie i proszę, żebyście nie kupowali tych karm. Pomyslcie o tych biednych kiciach i pieskach.......