Póki co Doda prowadzi życie łazienkowe. Jeżeli nie znajdziemy jej DS/DT na forum, będziemy szukać jej miejsca w gospodarstwie na wsi

Doda urodziła się pod koniec czerwca i w wieku ok. 3 tyg trafiła do schronu w Gdyni. W połowie lipca Kasia1 zaofiarowała DT. Kasia spędzała swój wolny czas biegając z Dodą po wetach i sprzątając po kilka razy dziennie swoją maleńką łazienkę. Zobaczyłam w sobotę Dodę i zrobiło mi się żal, i Dody, i Kasi 1. Postanowiłam pomóc chociaż trochę.
Mam dwie łazienki, dosyć duże. Jedna jest na piętrze, wykafelkowana, w 90% wykończona. Korzysta z niej głównie synek i czasami ja. Druga jest na parterze. Stan surowy zamknięty tzn. nawet nie ma tynków wewnętrznych a na podłodze linoleum; ogólnoużytkowa, tzn. korzystają goście, stoi tam kocia kuweta, a przede wszystkim TŻ przygotowuje się w niej do pracy. Nie wiem którą łazienkę wybrać dla Dody. Do tej pory za izolatkę robiła ta dolna, w której łatwo sprząta się podłogę. TŻ wstaje pierwszy i obawiam się, że może nie polubić Dody. Nie polubi też Dody, jeśli prześmierdnie mi górna łazienka, tzn. fugi między kafelkami, które TŻ z wielkim poświęceniem niedawno ułożył.
Macie jakiś pomysł na zabezpieczenie fug? Może zdążę je pomalować do jutra bezbarwnym lakierem do paznokci?

Doda jest u mnie od 28 października.
Pierwszy dzień w towarzystwie naszego rezydenta Mrucha:

Ustaliłam z Kasią1, że daję lokum, wikt i opierunek, a w razie potrzeby podjadę do lokalnego weta, ale koszty leczenia pokrywa Kasia1.
Zaapelowałam o pomoc w pokryciu kosztów wet. Mamy już wsparcie, dlatego przedstawiam poniżej wpływy i poniesione koszty.
28.10.2008: 30 zł (Kasia1) konsultacja u naszego najlepszego weta w Gdańsku.
Postawiona diagnoza: uraz miednicy i ogonka jako malutki kot (np. po ciężkim porodzie). Ogonek praktycznie jest nieczuły, a łapki prawie nieczułe. Pan doktor stwierdził, że rtg nie jest przydatne, bo Doda jest za mała, a nawet gdyby zrobić to i tak nie jest to operacyjne ale będzie potrzebne przed sterylką. Z problemów kuwetkowych może wyrośnie, ale niekoniecznie...
03.11.2008: 10 zł (Kasia1) badanie paskowe moczu u weta lokalnego. Wynik na str.9
05.11.2008: 30 zł (przelew od marcjannakape). Dziękujemy bardzo!!!
06.11.2008: 30 zł szczepienie Fel-o-vax 3
13.11.2008: 30 zł (Ogocha) Super dzięki!!! Mamy na drugie szczepienie
04.12.2008: 30 zł 2-gie szczepienie Fel-o-vax 3
Potrzebne są jeszcze pieniążki na badanie krwi (podejrzane wyniki badania moczu), rtg (przed sterylką) i sterylkę...
a najbardziej DS albo chociaż DT do wiosny, bo ja nie podołam

Jeśli nie możecie pomóc, wstawcie chociaż banerek do podpisu, PROSZĘ:
- Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=83233&postdays=0&postorder=asc&start=0][img]http://upload.miau.pl/3/149960.jpg[/img][/url]
Życie łazienkowe, foty z 10 listopada 2008 r.:
sesja umywalkowa:

sesja parapetowa:

sesja stolikowa: