Szukam/Przyjmę kota.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw lip 11, 2013 16:53 Szukam/Przyjmę kota.

Witam serdecznie.

Poszukuję młodego kocurka, bądź kotki w przedziale wiekowym od 1 miesiąca do 1,5 miesiąca (może być młodszy) o koniecznie rudej sierści!
Najbardziej jednak moim upodobaniom, przypadłby do gusty kot o sierści rudo-biało-czarnej. :D

Może znacie jakieś propozycje kupna ? Będę ogromnie wdzięczna.

Najmilej widziane oferty z województwa kujawsko-pomorskiego, dokładniej okolice Mogilna.
Z góry dziękuję.

Ps. Jeżeli istnieje możliwość proszę o zdjęcia zwierzątek :)

weronikaaj

Od: Czw lip 11, 2013 12:32

Post » Czw lip 11, 2013 17:16 Re: Szukam/Przyjmę kota.

Czesc, mam kocurka bialo rudego do adopcji, ma 8 mcy
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Czw lip 11, 2013 17:53 Re: Szukam/Przyjmę kota.

Weronikaaj, kociak powinien być z matką całe trzy miesiące, więc nikt, kto ma sumienie, nie da ci kota odrywając go od mamy, bo to okrutne. Co innego, jeśli ktoś ratuje osierocone mioty. Od takiej osoby można dostać małego kociaka, ale na pewno trzeba się wykazać sporą wiedzą o opiece nad kocim niemowlakiem, bo przecież półtora miesiąca to jeszcze wiek niemowlęcy. Jeżeli nie masz doświadczenia w ratowaniu i karmieniu kocich niemowląt, to nie sądzę, żebyś takie niemowlątko dostała do adopcji.
Ale ty tu piszesz o kupnie. Jeśli chcesz kupić kociaka, możesz to zrobić tylko w legalnej, zarejestrowanej hodowli.
Poszukaj w podforum "hodowcy".
Co do "kota rudo-biało-czarnego", to na pewno będzie kotka :mrgreen:

Tu na tym podforum "kociarnia" znajdziesz osoby, które właśnie teraz wykarmiają osierocone oseski.
Po tytułach wątków znajdziesz takie osoby.

wojtek_z

Od: Pt gru 31, 2010 12:08

Post » Czw lip 11, 2013 17:55 Re: Szukam/Przyjmę kota.

weronikaaj pisze:Witam serdecznie.

Poszukuję młodego kocurka, bądź kotki w przedziale wiekowym od 1 miesiąca do 1,5 miesiąca (może być młodszy) o koniecznie rudej sierści!
Najbardziej jednak moim upodobaniom, przypadłby do gusty kot o sierści rudo-biało-czarnej. :D

Najmilej widziane oferty z województwa kujawsko-pomorskiego, dokładniej okolice Mogilna.
Z góry dziękuję.

TO MA BYC JAKIS ZART?????!!!!!!!!!!! :|

Czarna puma

Od: Pt cze 28, 2013 21:46

Post » Czw lip 11, 2013 18:08 Re: Szukam/Przyjmę kota.

Żeby wychować takie maleństwo potrzeba wiedzy , czasu no i nie ukrywajmy pieniędzy ,ja moją koteczkę znalazłam jak to stwierdził weterynarz "ledwo co otworzyła oczy" leżała w krzakach na innym martwym maleństwie ....decyzja była jedna ....zabraliśmy .Wstawałam do niej w nocy karmiłam z butli specjalnym mlekiem kupowanym u weterynarza ,brałam ją do pracy nie mogła być sama....robiłam przy niej ciągle dużo by pisać .Weterynarz nie dawał szans na przeżycie ....Dziś panna ma 3 lata i jest bardzo humorzasta :) musi zawsze postawić na swoim....nie ma innej opcji :)

Monika1983

Od: Pt sie 20, 2010 0:50

Post » Czw lip 11, 2013 18:22 Re: Szukam/Przyjmę kota.

Ja nie oddalabym nigdy kota ,takiej osobie ktora ma takie WYMAGANIA...! :evil:

Czarna puma

Post » Czw lip 11, 2013 18:24 Re: Szukam/Przyjmę kota.

gdybym nie widziała co robię, nie pisałabym takiego postu. wiem jak zajmować się młodymi kotkami, więc liczę tylko na pomoc w odnalezieniu jakiegoś naprawdę bardzo ładnego kotka :)

weronikaaj

Od: Czw lip 11, 2013 12:32

Post » Czw lip 11, 2013 18:43 Re: Szukam/Przyjmę kota.

weronikaaj pisze:wiem jak zajmować się młodymi kotkami

A po co konkretnie ci takie małe kotki?

myamya

Od: Czw cze 23, 2011 12:16

Post » Czw lip 11, 2013 18:53 Re: Szukam/Przyjmę kota.

myamya pisze:
weronikaaj pisze:wiem jak zajmować się młodymi kotkami

A po co konkretnie ci takie małe kotki?

Mam takie samo pytanie...,mozesz napisc po co Ci konkretnie az takie mlode kociaki??? Jesli naprawde chcesz kota i to rudego,to masz na forum do wyboru starsze niz 1,5 miesiaca:/

Czarna puma

Post » Pt lip 12, 2013 9:02 Re: Szukam/Przyjmę kota.

weronikaaj pisze:gdybym nie widziała co robię, nie pisałabym takiego postu. wiem jak zajmować się młodymi kotkami, więc liczę tylko na pomoc w odnalezieniu jakiegoś naprawdę bardzo ładnego kotka :)

Nie weronikaaj, nie wiesz, co robisz!
Z Twojego pierwszego postu jasno wynika,ze nie masz żadnego pojęcia o kotach...
Ostatnio edytowano Pt lip 12, 2013 10:16 przez rysiowaasia, łącznie edytowano 1 raz

rysiowaasia

Od: Nie sty 30, 2011 17:47

Post » Pt lip 12, 2013 9:18 Re: Szukam/Przyjmę kota.

Witaj,
weronikaaj pisze:Najbardziej jednak moim upodobaniom, przypadłby do gusty kot o sierści rudo-biało-czarnej. :D

Naprawdę, lepiej uszyj sobie pluszaka na zamówienie, będziesz miała pewność, że będzie idealnie spełniał twoje wymagania co do wyglądu.
weronikaaj pisze:liczę tylko na pomoc w odnalezieniu jakiegoś naprawdę bardzo ładnego kotka :)

Bardzo ładną to możesz sobie kupić sukienkę albo wazonik do postawienia na komodzie i patrzenia na niego.

Trzęsie mnie jak czytam takie posty. Przepraszam.

vivina

Od: Wto maja 21, 2013 10:00

Post » Pt lip 12, 2013 10:15 Re: Szukam/Przyjmę kota.

Wczoraj sobie zajrzałam na watek,ale czekałam "na rozwój akcji'.
Mam pytanie/czy nie przesadzacie z tym atakiem?Fakt:dziewczyna chce za młodego kotka,to juz wyjasnione,ze powienien byc przy mamie dłuzej,ale!!!!!!!!
Na tym forum ciagle sa prosby o dom dla szkrabów znalezionych w ssmietnikach,krzakach,ulicy.Co w tym złego,że KTOS chce adoptowac małego kotka,wychowac go i dac mu DS?Nie kazdy musi chciec adoptowac kota starego,w kwiecie wieku,czy rasowego.(nie wspomne o slepinkach ,czy kotach białaczkowych...)Uwielbiam czarne koty,mam swira na tym punkcie.Dlaczego mając wybór miałabym adoptowac krówka?Nie podobaja mi się takie koty...gdybym takiego chorego znalazła na pewno bym mu pomogła,ale nie oznacza to,ze bym sobie szukała na forum takiego kota.

Dziewczyna ma takie pragnienie,i b.dobrze...Poprosiła o zdjęcia kotów TAKICH JAK CHCE i "oferty",lub informacje.Przestańcie tutaj takie rzeczy pisać,najwidoczniej inaczej przeczytalismy jej wpis...

do załozycielki watku:
nie wolno odbierac małego kocięcia matce,tutaj sie raczej koty adoptuje,a kociat z długa sierścia jest troche w schroniskach,DT,ale trzeba poszukać.Oczywiście ,zaden normalny DT nie wyda tak maleńkiego kota jesli go uratował...A kupno nierodowodowego kociecia to wspieranie pseudohodowli,a temu mówię stanowcze NIE.

Zmień tytuł wątku na :"poszukuje młodego kotka tri-długowłosego"wtedy zajrza tu osoby jakie na temat takiego kota cos wiedzą
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pt lip 12, 2013 11:04 Re: Szukam/Przyjmę kota.

Bożena, autorka wątku nie szuka długowłosego (a przynajmniej nie wspomina o tym), tylko rudego lub tri :)
Ania

balanka

Od: Pt paź 05, 2012 13:44

Post » Pt lip 12, 2013 11:12 Re: Szukam/Przyjmę kota.

Każdy ma prawo szukać kota, jaki mu się podoba i nic nam do tego.

Jednak tylko osierocone maluchy mogą być oddawane do adopcji w tym wieku, ponieważ tak wczesne oddzielenie od mamy jest dla malucha krzywdą. Dlatego jeśli mówimy o kupnie kota, a nie adopcji sieroty - żaden normalny hodowca takiego malucha nie sprzeda (i bardzo dobrze). No chyba, że nastawiony na zysk pseudohodowca, którego procederu nie należy popierać.
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Pt lip 12, 2013 11:35 Re: Szukam/Przyjmę kota.

weronikaaj pisze:Witam serdecznie.

Z góry dziękuję.

Ty chcesz KUPIC czy zaadoptowac? Mialas kiedys koty w domu?

Czarna puma

[następna]