Nim 7schr. Łódź.Marlon chory- powrót z adopcji:(( od str.81

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob cze 15, 2013 8:20 Re: Nim7...Skarpetka nerkowy kot w schr: (grozi uśpienie:((

I co dzwonilyscie do lecznicy? Przyjma ja? Kase kilka odpn poza mna deklarowalo na badania wiec nie jest to problem
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Sob cze 15, 2013 8:27 Re: Nim7...Skarpetka nerkowy kot w schr: (grozi uśpienie:((

Dalej deklaruję. :oops:

Z kasą damy radę, byle dziewczynkę wyrwać i zdiagnozować.
Marcel <*>, Tygrys <*>

Słupek

Od: Nie lis 18, 2012 9:46

Post » Sob cze 15, 2013 9:00 Re: Nim7...Skarpetka nerkowy kot w schr: (grozi uśpienie:((

Super wieści! Jest klatka w 4łapach ;-) Skarpetkę trzeba przetransportować w pon do lecznicy! ;-) finansowa pomic mile widziana!

fifi2005

Od: Nie sie 26, 2012 18:28

Post » Sob cze 15, 2013 9:30 Re: Nim7...Skarpetka nerkowy kot w schr: (grozi uśpienie:((

Udało się i jest wolne miejsce na badania dla Skarpetusi (zasluga FIfi :D ), potrzeba tylko zorganizować jej transport. Im szybciej trafi do lecznicy tym szybciej będzie wiadomo co naprawdę jej jest, czy można jej pomóc i czy przyjedzie do mnie. Bardzo proszę o pomoc :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kasia1568

Od: Śro cze 12, 2013 14:37

Post » Sob cze 15, 2013 10:32 Re: Nim7...Skarpetka nerkowy kot w schr: (grozi uśpienie:((

Może wreszcie coś się ruszy z tą Skarpetusią :ok: :ok: :ok:
Wrzuciłam info o Rondzie na kilka kocich grup + stronę główną fb i swój profil. Jeżeli do wieczora nie będzie odzewu zrobię wydarzenie, jeżeli ktoś ma jakieś zdjęcia i więcej info o koteczce to proszę tutaj wkleić, jeżeli nie no to damy tylko to jedno.
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Sob cze 15, 2013 10:40 Re: Nim7...Skarpetka nerkowy kot w schr: (grozi uśpienie:((

ewan pisze:Przecież dzisiaj nie 13 piątek - a tutaj same horrory :evil: Zrobię fb dla Rondy, może zdarzy się cud, ale może też to i chwilę potrwać - nie mam na to wpływu :( A ze Skarpetką, to już nie wiem co myśleć, z jednej skrajności w drugą. Chyba faktycznie tylko umieszczenie jej w lecznicy coś pomoże,bo jak nie to nawet nie chcę myśleć co będzie....

ewan, dzięki mega :)
Edit: Zrobimy Rondzie wydarzenie z konta Kotylionowego. Oczywiście będziemy prosić o udostępnianie, sprawa bardzo pilna.
Ta kotka już swoje przeszła. Dom byle zwierząt, może być wychodzący. I wyrozumiały, nie oczekujący megamiziaka, bo Ronda albo pokocha kogoś jednego albo będzie nieco na dystans.

wydarzenie Rondy: https://www.facebook.com/events/512430152145581/

......................

Co do wyników Skarpetki - może jest odwodniona i stąd takie wyniki w kosmos. Pytanie - co było badane? Mocznik zależy od przegłodzenia, krea jest niezależne. Albo sprzętowo coś nie tak.
W 4 Łapach na pewno się nią troskliwie zajmą, ale jeśli stan jest zły, ideałem byłaby konsultacja u dr Neski.
Nastawcie się na spore kwoty, niestety, leczenie nerkowców w stanie ostrym jest koszmarnie drogie.
Jeśli chodzi o pomoc Kotyliona - możemy założyć "skarpetę" kici, na którą będą zbierane pieniądze - do wykorzystania wyłącznie dla niej, <b>do wysokości zebranych środków</b>. Ale potrzeba naprawdę się starać - o bazarki, allegra cegiełkowe, apele na fb itd.. by było co ze skarpety wydawać.
Niestety Kotylion nie jest bogaty, by finansować z ogólnej puli konkretne bardzo drogie w leczeniu koty :( smutna prawda, ale takie są realia. Sama korzystałam z pomocy Kotyliona z moją nerkową Minnie, gdy już nie dawałam rady - ale sama organizowałam zbiórki i all, by pieniążki na Minutkę były nie kosztem kotylionowych bid, teraz Dyzio nerkowy ze skarpetą na minusie - w stanie ostrym nn idzie po kilka stówek tygodniowo, miesięcznie to nawet tysiąc złotych.
Ostatnio edytowano Sob cze 15, 2013 16:43 przez Sis, łącznie edytowano 2 razy

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Sob cze 15, 2013 12:03 Re: Nim7...Skarpetka nerkowy kot w schr: (grozi uśpienie:((

Według mnie,
kotka, żeby miała jakiekolwiek szanse,
powinna jak najszybciej do Neski trafić,
i zostać przez fachowca od nerek zdiagnozowana i ustawoiona,
ale do tego potrzebny dom,
bo co teraz, pojedzie na kilka dni na badanie
i co dalej- powrót do schroniska jest nie możliwy

natomiast tak jak tu są deklaracje KOTYlionowe,
będzie miała założoną skarpetę i finansowo będziemy zbierać
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Sob cze 15, 2013 12:09 Re: Nim7...Skarpetka nerkowy kot w schr: (grozi uśpienie:((

ruru pisze:Według mnie,
kotka, żeby miała jakiekolwiek szanse,
powinna jak najszybciej do Neski trafić,
i zostać przez fachowca od nerek zdiagnozowana i ustawoiona,
ale do tego potrzebny dom,
bo co teraz, pojedzie na kilka dni na badanie
i co dalej- powrót do schroniska?

natomiast tak jak tu są deklaracje KOTYlionowe,
będzie miała założoną skarpetę i finansowo będziemy zbierać

Kotka Skarpetka- czyli po mojemu Sisi :D pojedzie do mnie na pewno, chcę tylko teraz żeby w poniedziałek poszła do lecznicy, jak wiem dobrej i polecanej w łodzi na diagnozę i dokładne badania, krew,mocz, testy ponowne i myślę, że 2 może 3 dni dadzą jej sił, transport do w-wy jest męczący- musi mieć siły :ok:

kasia1568

Post » Sob cze 15, 2013 12:14 Re: Nim7...Skarpetka nerkowy kot w schr: (grozi uśpienie:((

:ok:
czyli SiSi ma dom :ok:
Kasia :1luvu:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Sob cze 15, 2013 12:15 Re: Nim7...Skarpetka nerkowy kot w schr: (grozi uśpienie:((

ruru pisze::ok:

Ma :1luvu: teraz papiery diagnoza no i jakiś transport do w-wy jak by sie udało a jak nie to będę kombinowała :ok:

kasia1568

Post » Sob cze 15, 2013 12:36 Re: Nim7...Skarpetka nerkowy kot w schr: (grozi uśpienie:((

kasia1568 pisze:
ruru pisze::ok:

Ma :1luvu: teraz papiery diagnoza no i jakiś transport do w-wy jak by sie udało a jak nie to będę kombinowała :ok:

:1luvu:
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Sob cze 15, 2013 12:44 Re: Nim7...Skarpetka nerkowy kot w schr: (grozi uśpienie:((

Super :1luvu: Skarpeteczko- SiSi - musi się udać!!!! Walcz koteczku :ok: :ok: :ok: :ok:
Kasia, bardzo się cieszę z twojej decyzji. Damy radę!!!!! Właśnie przypomniało mi się, że mój kolega z poprzedniej pracy jeździ do domu do Wa-wy co piątek. Podpytam go, może transport by już był :mrgreen:

Teraz tylko szukamy chętnej osoby, aby podrzuciła Malutką w poniedziałek do 4Łap na Widzewie możliwe jak najszybciej, aby zacząć ją już badać, leczyć... Lecznica jest od 10:00. (ja niestety pracuję).

Czy ktoś pomoże???? Potrzebny transport w poniedziałek ze schronu do 4Łap na Widzew :!: :!: :!: Sisi baaaaardzo ładnie prosi, tak jak kotka poniżej!!!!! :D :D :D
Obrazek

fifi2005

Od: Nie sie 26, 2012 18:28

Post » Sob cze 15, 2013 13:03 Re: Nim7...Skarpetka nerkowy kot w schr: (grozi uśpienie:((

fifi2005 pisze:Super :1luvu: Skarpeteczko- SiSi - musi się udać!!!! Walcz koteczku :ok: :ok: :ok: :ok:
Kasia, bardzo się cieszę z twojej decyzji. Damy radę!!!!! Właśnie przypomniało mi się, że mój kolega z poprzedniej pracy jeździ do domu do Wa-wy co piątek. Podpytam go, może transport by już był :mrgreen:

Teraz tylko szukamy chętnej osoby, aby podrzuciła Malutką w poniedziałek do 4Łap na Widzewie możliwe jak najszybciej, aby zacząć ją już badać, leczyć... Lecznica jest od 10:00. (ja niestety pracuję).

Czy ktoś pomoże???? Potrzebny transport w poniedziałek ze schronu do 4Łap na Widzew :!: :!: :!: Sisi baaaaardzo ładnie prosi, tak jak kotka poniżej!!!!! :D :D :D
Obrazek

byłoby super :D też się cieszę. Decyzja była bardzo trudna ale wierzę, że własciwa i słuszna.Dołączam się do prośby o transport w poniedziałek rano do lecznicy. :ok: i bardzo dziękuję w imieniu swoim oraz Skarpetusi- SISI :1luvu:

kasia1568

Post » Sob cze 15, 2013 14:11 Re: Nim7...Skarpetka nerkowy kot w schr: (grozi uśpienie:((

Kasiu, dziewczyno kochana :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Sob cze 15, 2013 17:37 Re: Nim7...Skarpetka nerkowy kot w schr: (grozi uśpienie:((

Ruru czy coś wiadomo dziś o Skarpeteczce, zjadła coś może?

kasia1568

[poprzednia][następna]