Wszystkie koty jamnika Melona V - o kolorch na pożegnanie!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 06, 2013 22:12 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V ...lalusiujemy tymczasem

Alienor pisze:kotkins twardy i da radę :ok: :ok: Uspokoi i wyleczy, a jak się zaweźmie, to nawet i wyda (oczywiście tylko do idealnego domku z lawendowymi drzwiami, karmiącego tylko najwłaściwszą karmą z porcelanowych miseczek :wink: )

Zapominasz o szylkretowych grzebieniach i fontannie z alabastru.
Do tego podusia podbita gronostajem.

Lalek, chopie, tak czy owak - straciłeś oko, wygrałeś życie jak w bajce. Śmiem twierdzić, że Ci się opłaciło.

Neigh pisze:Nic nie pisz Aniado.......Ty wiesz, ja wiem - tylko Kotkins jeszcze chwile głupola pozgrywa.

Skoro lubi, to co jej będziemy bronić. :mrgreen:
Spokojnej nocy, Kotkinsy.
Aniada

Post » Czw cze 06, 2013 22:39 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V ...lalusiujemy tymczasem

Mam problem z Małżem.
Nie chce oglądać lalusia, boi się zakochania!

A Fio przyjęła Lalka całkiem nieźle: obwąchała kuwetę, udała ,ze Laluś nie istnieje i poszła spać.

Laluś boi się i syczy na Mela.
Mel BADZO chce kochać Lalusia.
Daje mu do zrozumienia: poszczekuje, głośno oddycha pod drzwiami i puszcza atomowe bąki z nerwów ("dlaczego ja nie mogę temu kotku się przyrzec? co z nim nie tak?").
Mel wychowany z kotami wie, że jak ktoś syczy to gotów jest do łapoczynów, więc stoi taki nieśmiały z drżącym ogonem i miną " no kolo...ja ci uszy wyliżę!" przed nie mniej wystraszonym Lalusiem.
Trudna sytuacja, niemal patowa:)

Amelka postanowiła spuścić KAŻDEMU kotu przybywającemu manto.
Pcha się do lalusiowo/MK pokoju ale na razie Laluś poznał tę bardziej zrównoważoną część Kotkinsowa, oraz MK.
Pod drzwiami pokoju MK Ameczka zrobiła (przypadek?) maleńką kupkę.
Laluś wnikliwie ją obwąchał.
Mel chciał skonsumować...

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Czw cze 06, 2013 23:08 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V ...lalusiujemy tymczasem

kotkins pisze:Mam problem z Małżem.
Nie chce oglądać lalusia, boi się zakochania!
(...)

To chyba...dobrze jest :)
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Pt cze 07, 2013 0:50 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V ...lalusiujemy tymczasem

A jakies zdjecia Lalusia beda? :wink:

RAnia

Od: Sob mar 08, 2008 3:56

Post » Pt cze 07, 2013 6:47 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V ...lalusiujemy tymczasem

A tak w ogóle, to po co oni wszyscy mają sie poznawać???
Przeciez Ty go wzięłaś TYLKO na czas wyjazdu Cairo - naprawdę myslisz, że musza się zaprzyjaźniać???U mnie Etiopiec zwany Zamorką jest już tydzień i co? I poza Teo przez drzwi - nikt jej nie ogląda:-)
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pt cze 07, 2013 8:00 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V ...lalusiujemy tymczasem

Neigh pisze:A tak w ogóle, to po co oni wszyscy mają sie poznawać???
Przeciez Ty go wzięłaś TYLKO na czas wyjazdu Cairo - naprawdę myslisz, że musza się zaprzyjaźniać???U mnie Etiopiec zwany Zamorką jest już tydzień i co? I poza Teo przez drzwi - nikt jej nie ogląda:-)

też mnie to zastanowiło
i pokój lalusiowo/MK :lol:
niebieski język[/b] zaprasza na fb https://www.facebook.com/tiliqua.ceramika

ezzme

Od: Sob sty 08, 2011 16:53

Post » Pt cze 07, 2013 8:09 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V ...lalusiujemy tymczasem

Hmmmm... Czyżby Laluś miał być prezentem dla MK za sukcesy w nauce? :wink: :mrgreen:
Własny kot MK... Następne pokolenie zakoconych Kotkinsów!
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pt cze 07, 2013 8:30 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V ...lalusiujemy tymczasem

nie wyda, nie wyda , Małż się zakocha bo łaluś jest do zakochania ,widziałam .
Sama będąc u Cairo omijałam Lalusia szerokim łukiem żeby mi dziury w serduszku nie zrobił.

I tak Kotkins by mi Lalusia nie dał bo sama go chce jak wszyscy diabli !
Tylko przyznać się do tego nie ma odwagi.
Kot składa się z materii ,antymaterii i fanaberii

Obrazek

nasz wątek : http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=155410

ewissko

Od: Pon gru 03, 2012 21:35

Post » Pt cze 07, 2013 9:40 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V ...lalusiujemy tymczasem

Może i bym chciała, ale Małż pozostaje nieugięty:(

Z siedzeniem Lalusia u MK podczas MK choroby (ma zapalenie gardła od Kotkinsa) jest pewien kłopot: kot MK przeszkadza- trzeba np. drzwi zamykać za każdym razem , no i nie można przyjmować wizyt Amelki co 5 minut na biurku (Co robjasz..??Daj mnje piszeć ja umjem!Nje?? To ja ciem ugryzdnem wew ten dugopis!")
MK MA JUŻ SWOJEGO KOTKA , akurat na swoim poziomie intelektualnym.
Kotek nazywa się Amelia.

Laluś spędził noc częściowo u MK w łóżku, częściowo w kanapie- jak przyjdzie Felix to się zdziwi ,że miejscówka zwykle wolna jest zajęta.
Oczko nie ropieje, antybiotyk zadziałał...ufff, trochę mnie to wystraszyło, wszak Laluś jest jednooczny!
Celowo nie karmiłam nrano, zaraz pojadę do domu i nakarmię - przeglodzony mam nadzieję zje więcej...
Sam nie je choć u Cairo -jadł.

Powiem tak: zdecydowałuyśmy z Cairo ,że będziemy szukały nieśpiesznie domów tym kotom.Domy muszą być świetne.
Najlepsze na swiecie.
Bo to są fajne koty , wymagają dopracowania tylko.

Zaraz zadzwonię do MK żeby zrobił zdjecia Lalkowi!

kotkins

Post » Pt cze 07, 2013 11:22 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V ...lalusiujemy tymczasem

kotkins pisze:Powiem tak: zdecydowałuyśmy z Cairo ,że będziemy szukały nieśpiesznie domów tym kotom.Domy muszą być świetne.
Najlepsze na swiecie.
Bo to są fajne koty , wymagają dopracowania tylko.

Ożywiście, ożywiście :ryk: ...........
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pt cze 07, 2013 12:14 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V ...lalusiujemy tymczasem

kotkins pisze:
Zaraz zadzwonię do MK żeby zrobił zdjecia Lalkowi!

:dance2: :dance2: :dance2: :dance2:
Madzia & Gabryś & Leon
Obrazek

madziulam2

Od: Czw paź 15, 2009 18:11

Post » Pt cze 07, 2013 13:47 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V ...lalusiujemy tymczasem

Laluś zjadł pół gerberka kurczakowego i puszczkę Almo Nature z tuńczykiem (a jakżę!).
Uspokoiłam się nieco.
Siedzi sobie na fotelu u MK, na Amelię i mela syczy, Fio "nie widzi" a z Leosiem uprzejmie się wącha pod ogonem.

Swoją drogą- chyba Leoś to jakaś nagroda od losu za siczkę?? :mrgreen:
Kot z takimi walorami to CUDO.
Siczka śpiewa od pół godziny pod drzwiami Lalusia:)

kotkins

Post » Pt cze 07, 2013 21:33 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V ...lalusiujemy tymczasem

Druga połowa puszeczki plus mięsko.
Zaraz z rana musze po świeżą wołowinkę dla kotka lecieć, wiec idę spać bom chora.

Idę zrobić ostatnie karmienie.

Jeśli ten Lalek by został...to wymaga wiele pracy.
Ogon jest skandaliczny, futro już znacznie lepsze, ale w porównaniu z cairowymi i moimi potworami...
To jest śmiech na sali a nie futro.

Pięknie się prezentują z Leonem, co za przecudny zestaw kolorystyczny!

Lalek ma taki rudy ciemny kolor...zdjęcia muszę wkleić...jutro...

kotkins

Post » Pt cze 07, 2013 21:52 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V ...lalusiujemy tymczasem

Zdrowiej Kotkins!

Małż da się namówić, to wydaje mi się jeden z tych facetów co by ich trzeba odlewać jak ten wzorzec metra z pod Paryża.
Bo jaki Facet( specjalnie z dużej litery) wytrzmałby z taką czeredą i Siczki nie utrupił.Fajny musi być.
I do tego kocha tego swojego zwariowanego Kotkinsa.
:mrgreen:
Kot składa się z materii ,antymaterii i fanaberii

Obrazek

nasz wątek : http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=155410

ewissko

Od: Pon gru 03, 2012 21:35

Post » Sob cze 08, 2013 9:14 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V ...lalusiujemy tymczasem

Facet ma granicę wytrzymałości jak każdy facet...

Ten Lalak za mało je!
Co to jest kilka kęsów puszeczki z rybą!
Jadę po wołowinkę...

kotkins

[poprzednia][następna]