Moderator: Estraven
BOZENAZWISNIEWA pisze:Jako,że te wieści obiegły już "trochę" forum ,więc trochę chciałabym "ostudzić"radość wszystkich.
Oczywiście bardzo,bardzo się ciesze,że Niki ma sie dobrze,życzę Wam wszystkiego najlepszego z całego serca i "cudu",oby ten test minusowy był nim w rzeczywistości.Póki kot nie choruje to tak moze być,co nie znaczy,że wirus białaczki się "ulotnił"
No niestety to jest pewne,bo tylko test pcr ze SZPIKU moze potwierdzic czy choroba się cofneła,czy nie.TEST PCR Z KRWI TEZ W TAKIM PRZYPADKU NIE JEST W 100% WIARYGODNY.
Były przypadki negatywne(nawet pcr),obtrabione na forum jako cud,po leczeniu kota Virbagenem Omega.Niestety cud trwał 8 miesięcy ,nastapił agresywny nawrót choroby i kot niestety odszedl.
Mój kot Rumcajsik został adoptowany jako plusowy(dlatego go wziełam),przeszedł kuracje ,był wzmacniany ,no co tylko mozliwe.Tez był negatywny dwukrotnie.Otrabiłam radosc,co dalo mi tez nadzieje,że wyciagne reszte kotów,że można,ze się uda.Niestety u nas nastapił nagły nawrót choroby-pół roku walczylismy i przegraliśmy.
Prosze nie odbierać mojego wpisu jako"bomby",czy zaśmeicania watku,ale dostałam juz dwa telefony dzisiaj w tej sprawie i widzę,że wywołałaś Szybenko "pospolite ruszenie"w tej kwestii.Ja nie chce "gasić ducha"i psuć dnia...mój wpis jest z troski,nie z zuchwałości
Myślę ,ze takie dobre informacje lepiej uwiarygodnić nim się je poda do "publiczego obiegu",tym bardziej,że często usypia się koty plusowe.
Pozdrawiam Was serdecznie i życzę na prawde wszystkiego najlepszego Nikusi,niech się chowa zdrowo i cieszy Pańcie jak najdłużej
szybenka pisze:FeLV wyszedł "-"PCR nie robiliśmy (tzn. nie wysyłaliśmy), bo skoro in. parametry OK i Niki na nic nie wskazuje, to co mi da negatywny wynik z krwi? Widać, że wirus uśpiony albo go nie ma. Ze szpiku wynik więcej by powiedział.
W związku z negatywnym wynikiem testu ELISA nie wiem czy Niki jest FeLV "+" czy "-". Białaczka to temat niezbadany do końca. W przypadku Niki, tylko PCR ze szpiku dałby odp. czy FeLV jest uśpiony czy zwalczony.
szybenka pisze:Żeby nie budzić kontrowersji, ani nie wzbudzać złudnych nadziei, zmieniłam tytuł.

To ludzie zawsze mieszająBOZENAZWISNIEWA pisze:I pomyśleć ,że mała Nikusia namieszała w świecie![]()
szybenka pisze:To ludzie zawsze mieszająBOZENAZWISNIEWA pisze:I pomyśleć ,że mała Nikusia namieszała w świecie![]()
pisiokot pisze:Agnieszko ogromnie się cieszę![]()
![]()
A wszystkie zdjęcia Niki jak zawsze śliczne i wzruszające
a ta jej wdzięczność dla Ciebie ,czy można czytać i oglądać coś piękniejszego ? chiba nie

kawałek szmatki 

A jak jaMyszolandia pisze:Jak ja ją Kocham![]()
za wszystko![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

Użytkownicy przeglądający ten dział: Paula05, Sylwia_mewka i 10 gości