Tytek i reszta ...ZAGINĘŁA YOKO I NIE WRACA :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 30, 2013 21:33 Re: Tytek i reszta ...ZAGINĘŁA YOKO I NIE WRACA :(

Jeżeli chcesz mieć wygodę to kup Cats Best Eko ,zbryla się i myk do kibelka :ok:
niestety jest leciutki i koty roznoszą go na łapkach.
Jedzenie ? na dzień dobry polecam gotowanego kuraka np. udko. i suchą karmę która powinna według mnie stać stale tak jak i woda .
Wodę zmieniamy często ,lubią czystą i świeżą :wink:
Ja suche daje RC tz. Royal Canin dla sterylizowanych ,zdania są podzielone że jakość byle jaka ,ale moje to lubią i nie mają problemu ani z brzuszkami ani z sierścią.
Z mokrych ..hmmm tu masz duże pole do popisu ,a rynku jest do wyboru do koloru ,czytaj opis ,łiskas :wink: na 100% wkładu ma około 4% mięsa ,a reszta to syf ?
Moja staruszka z podwórka lubi Schesiry ,ale jest na prawdę mnóstwo dobrych karm ,trzeba zobaczyć co koteczka lubi .
Fajna ,miękka budka to dobra rzecz ,taki azyl dla kota ,tak jak i transporter.
Drapak ,moje kochają ,ja też kocham patrzeć jak skaczą po nim ,drapaki tez maja legowiska i budki ...

no nie mogę się doczekać twojego wpisu już jest :!:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Czw maja 30, 2013 21:38 Re: Tytek i reszta ...ZAGINĘŁA YOKO I NIE WRACA :(

Jesli moge sie wtracic, to spytalabym, co jadla w schronie i kupila to samo, a dopiero potem powoli dosypywala takie, jakim bedziecie chcieli ja karmic.
Latwiej zaakceptuje i moze unikniecie (lub przynajmniej zminimalizujecie) klopotow zoladkowych, ktorych i tak mozna sie spodziewac po takiej "rewolucji" w zyciu kotenki. :ok:
ObrazekObrazek
Angels can fly because they take themselves lightly

Anemon

Od: Śro lis 05, 2008 21:24

Post » Czw maja 30, 2013 21:44 Re: Tytek i reszta ...ZAGINĘŁA YOKO I NIE WRACA :(

pewnie że tak ,ale teraz w schronie dziewczyny nasze kochane są i dbają o te biedaki . :1luvu:
Obrazek

dorcia44

Post » Czw maja 30, 2013 22:11 Re: Tytek i reszta ...ZAGINĘŁA YOKO I NIE WRACA :(

Przy jednym kocie różnica w kosztach żywienia w zależności od producenta i składu nie będzie tak duża
aby oszczędzać jakoś specjalnie na dobrym gatunkowo produkcie.O taniej karmie się naczytałem 8O
Wolę dać mniej dobrego i nie mieć później problemów,ale też z kolei nie widzę sensu przepłacać.
myślę że na razie kupię jakieś niewielkie opakowanie karmy (ze dwa trzy różne smaki) i będę
eksperymentował .
Woda i suche w miseczce to chyba do oporu ale ile dawać innych karm?
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Czw maja 30, 2013 22:42 Re: Tytek i reszta ...ZAGINĘŁA YOKO I NIE WRACA :(

dobry wieczór.
Jaki fajny wątek znalazłam ;)

liwaj

Od: Nie maja 19, 2013 19:55

Post » Pt maja 31, 2013 7:59 Re: Tytek i reszta ...ZAGINĘŁA YOKO I NIE WRACA :(

Witaj liwaj :P
Kuba ,kot najczęściej dawkuje sobie sam ,ale też na opakowaniu jest określona dawka według wagi kota .
Na początku pewnie będzie jadła więcej ,a może nie :roll: zobaczysz .
Wszystkiego powolutku nauczysz się sam :ok:
U mnie żaden kot np. nie jada wędlin ,serek i owszem poliżą ,ale wędliny są be i mięsa gotowane też ,z wyjątkiem kuraka ,na 7 pieszczochów 3 jedzą gotowanego ,nie ,właściwie smakują.
Saszetki lubią ,suche kochają ..surowe mięsko uwielbia Poncik która je tylko suche i ..właśnie surowe.
Psy kochają wszystko :mrgreen:

Byłam z koteczką na pobraniu krwi ,nie było łatwo ,,nie chciała lecieć ,ale w końcu się udało,martwię się bardzo :oops: :cry:
To nadal malizna straszna ,chudziutka tyle że żywsza ,weselsza,....
Wczoraj była u mnie Wiola ,też była zdziwiona ze to takie nic ,na fotkach tego nie widać :cry:
No nic może przed pójściem do pracy będę miała wynik .
Teraz brykam .
Pozdrawiam i do popołudnia :kotek:
Kuba :ok:
Obrazek

dorcia44

Post » Pt maja 31, 2013 8:52 Re: Tytek i reszta ...ZAGINĘŁA YOKO I NIE WRACA :(

kuba.kaczor13 pisze:jutro jedziemy adoptować kotkę z Palucha

146/13 pod koniec strony
viewtopic.php?f=1&t=147018&start=1200

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :ok:
A tak właściwie to się wzruszyłam, z efektem końcowym: :cry: .

:ok: :ok: :ok:
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Pt maja 31, 2013 10:07 Re: Tytek i reszta ...ZAGINĘŁA YOKO I NIE WRACA :(

dorcia44 pisze:pewnie że tak ,ale teraz w schronie dziewczyny nasze kochane są i dbają o te biedaki . :1luvu:

Dorciu, ja nie mowie, ze w schronie nie dbaja... Kazda zmiana karmy (i na lepsza, i na gorsza) moze spowodowac "rewolucje"... Ja zawsze mieszam powoli, jak zmieniam, choc moja dziewczynka od 13 lat jest ze mna i "psychiczne" rewolucje jej nie groza... :ryk:
ObrazekObrazek

Anemon

Post » Pt maja 31, 2013 10:46 Re: Tytek i reszta ...ZAGINĘŁA YOKO I NIE WRACA :(

viewtopic.php?p=9866209#p9866209
Dorotko, przelew do Ciebie już poleciał. Tylko nie wiem, czy na odpowiednie konto? Wysłałam na to, co zwykle.
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Pt maja 31, 2013 13:02 Re: Tytek i reszta ...ZAGINĘŁA YOKO I NIE WRACA :(

Od dziś od godziny 13 moja rodzina powiększyła się o kota :D
kotka schowała się pod łóżko i miałkoli niemiłosiernie .
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Pt maja 31, 2013 13:39 Re: Tytek i reszta ...ZAGINĘŁA YOKO I NIE WRACA :(

Gratulacje:)
Pewnie towarzystwa jej potrzeba:))

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pt maja 31, 2013 14:07 Re: Tytek i reszta ...ZAGINĘŁA YOKO I NIE WRACA :(

Dorciu pozdrawiam,podczytywaczka z ekipą.
Do Kuby, Kicia potrzebuje koleżanki najlepiej zacząć od parki.

fumcia

Od: Sob wrz 03, 2011 12:51

Post » Pt maja 31, 2013 14:29 Re: Tytek i reszta ...ZAGINĘŁA YOKO I NIE WRACA :(

kuba.kaczor13 pisze:Od dziś od godziny 13 moja rodzina powiększyła się o kota :D

Postaw jej miseczki niedaleko - zglodnieje, to wyjdzie... kuwete, jak jest mozliwosc, tez.
I obserwuj, czy potrafi wejsc do krytej - moze na poczatek trzeba bedzie zdjac drzwiczki, zeby sie naumiala! :D
I wszystkiego najlepszego dla Calej Panstwa Trojki!!! :1luvu:
ObrazekObrazek

Anemon

Post » Pt maja 31, 2013 14:52 Re: Tytek i reszta ...ZAGINĘŁA YOKO I NIE WRACA :(

Też najlepszego :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
I pisz co u was . :D

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Pt maja 31, 2013 15:28 Re: Tytek i reszta ...ZAGINĘŁA YOKO I NIE WRACA :(

kuba.kaczor13 pisze:Od dziś od godziny 13 moja rodzina powiększyła się o kota :D

Gratuluję i niech się wam wiedzie :piwa: :dance: :dance2: :dance: :dance2: :catmilk: :dance: :dance2: :dance: :dance2:
No ucieszyłam się baaaaardzo :D :ok:
czekam na fotki 8)

Mam wyniki koteczki ,wszystko w normie :piwa: :ok: oprócz glukozy która jest za niska :roll:
aż boję się cieszyć :oops:
Marcelibu wpłynęło 25 zł od ciebie i 50 od IrenaIka :1luvu:
Obrazek

dorcia44

[poprzednia][następna]