??? Kolejna pseudofundacja-martwe psy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 21, 2013 10:17 Re: ??? Kolejna pseudofundacja-martwe psy

Zbędny komentarz, to się prosi o karabin.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Wto maja 21, 2013 10:24 Re: ??? Kolejna pseudofundacja-martwe psy

przepraszam ,nie mogę ..zabić k.rwę to za mało. :x
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Wto maja 21, 2013 10:28 Re: ??? Kolejna pseudofundacja-martwe psy

Ta baba to jakiś niesamowity twór ludzki.
Z jednej strony wyrachowana cwaniara, z drugiej jednak nienormalna psychicznie.
Nawet seryjni mordercy, ukrywają swe ofiary. Raz ze względu na ukrycie samej zbrodni. Dwa, jak można egzystować wśród trupów całymi latami (stan niektórych zwłok wskazuje na dawne zgony). Czy ona w tych miejscach przebywała w ogóle?
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.

Prakseda

Post » Wto maja 21, 2013 10:29 Re: ??? Kolejna pseudofundacja-martwe psy

A propos dyskusji o zbieractwie, zwracam uwagę na fragment tekstu o kocie sąsiadki Anny K. Zgarniętym z klatki schodowej. Za tego kota nikt tej... pani nie płacił. Ta sprawa jest tym bardziej koszmarna, że chodzi i o przekręty finansowe i o - jednak - zbieractwo. Które nb nie jest w Polsce jednostką chorobową, więc raczej nic tej... osobie w sądzie nie da.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Wto maja 21, 2013 10:39 Re: ??? Kolejna pseudofundacja-martwe psy

Zapobiegać, na leczenie czasem za późno.Przekręty finansowe to jedno, jakoś mniej mnie to obchodzi, ale życie, torturowanie żywych istot :evil: Nie mogę tego czytać, oglądać :cry:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto maja 21, 2013 10:41 Re: ??? Kolejna pseudofundacja-martwe psy

Mruczeńka1981 pisze:
Prakseda pisze:
Prakseda pisze:
Bungo pisze:Prakseda - to nie choroba, ale biznesik tej pani.
http://www.dziennikpolski24.pl/pl/regio ... -psow.html
NITKA/KARINKA - tam były i są także koty - w strasznym stanie, część nie przeżyła. Może by jednak wrócić z wątkiem na Koty?

Ja niekumata i naiwna jestem. Jaki może być zarobek na zagłodzonym psie?
Chyba, że miała umowę z gminą na wyłapywanie psów i za to kasę.

Już doczytałam w linku. Czyli jednak umowy.
Jak można nie sprawdzić miejsca, osoby, z którą podpisuje się umowę.
Winnych urzędników też do prokuratury!

gmina Świdnica też ma podpisaną umowę z kobietą, która zabiera do siebie psy i w 2-3 dni podpisuje ponoć umowy adopcyjne. Gmina jest zadowolona i nie widzi problemu. Wolontariusze z pobliskiego schroniska próbują już od dłuższego czasu zainteresować kogokolwiek tą sprawą. Póki co bez sukcesów.

może teraz jest dobry moment aby skontrolować kobietę
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Wto maja 21, 2013 10:43 Re: ??? Kolejna pseudofundacja-martwe psy

dalia pisze:może teraz jest dobry moment aby skontrolować kobietę

a przynajmniej narobić szumu
na fali tamtej łajzy może ktoś ze strachu o własną dupę zainteresuje się tematem.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Wto maja 21, 2013 10:46 Re: ??? Kolejna pseudofundacja-martwe psy

dalia pisze:może teraz jest dobry moment aby skontrolować kobietę

A kto to zrobi? Komu się będzie chciało? Przecież tak wygodniej, prawda? Przepraszam za sarkazm.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto maja 21, 2013 11:49 Re: ??? Kolejna pseudofundacja-martwe psy

czy ktoś może podać linka do tego tematu na dogo?

britta

Od: Śro sie 03, 2011 21:30

Post » Wto maja 21, 2013 11:51 Re: ??? Kolejna pseudofundacja-martwe psy

Snujemy tu różne teorie i poglądy. Pewnie nie wielki z tego pożytek, ale to w końcu ludzka cecha aby podzielić się z innymi swoim oburzeniem, szukać sposobu rozwiązania problemu.
Ja też sobie poteoretyzuję.
Jakie mam realne możliwości ścigania takich zbrodni, przecież nawet nic nie wiedziałam o istnieniu tej bestii. Inna sytuacja jest, gdy coś takiego dzieje się obok nas, gdy o tym wiemy i milczymy. Wówczas zaniechanie przeciwdziałania, to prawie równoznaczne z współudziałem.

Wg mnie, prawo i kara to jedno, ale ogromną moc ma wykluczenie społeczne. W dużych miastach to raczej trudne, fakt. Ale wmałych miejscowościach może być skuteczne.
Przypomniałam sobie przeczytany kiedyś artykuł, o tym jak to w małym miasteczku w Anglii jakieś wyrostki w okrutny, wręcz szokujący sposób zabiły kota sąsiadów. Jedność i determinacja lokalnej społeczności była tak silna, że chłoptasie bali się wyjść z domu, napiętnowana była cała rodzina. Ludzie ich ignorowali. W miejscowych sklepach odmawiano im sprzedaży czegokolwiek, wszelkich usług. Nawet po podstawowe artykuły żywnościowe musieli jeździć do innej miejscowości.
Nie umiesz być człowiekiem, nie należysz do nas. Myślę, że to działa, bardziej niż grzywna czy nawet krótka odsiadka.

Oczywiście piszę o tym w aspekcie ogólnym dotyczącym traktowania zwierząt, w oderwaniu od sprawy krakowskiej, bo ta ma zupełnie innych charakter i zasięg.

Prakseda

Post » Wto maja 21, 2013 12:00 Re: ??? Kolejna pseudofundacja-martwe psy

britta pisze:czy ktoś może podać linka do tego tematu na dogo?

http://www.dogomania.pl/forum/threads/1 ... b163b033fe
od str. 14 aktualne wpisy.
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Wto maja 21, 2013 12:00 Re: ??? Kolejna pseudofundacja-martwe psy

Prakseda pisze:Snujemy tu różne teorie i poglądy. Pewnie nie wielki z tego pożytek, ale to w końcu ludzka cecha aby podzielić się z innymi swoim oburzeniem, szukać sposobu rozwiązania problemu.
Ja też sobie poteoretyzuję.
Jakie mam realne możliwości ścigania takich zbrodni, przecież nawet nic nie wiedziałam o istnieniu tej bestii. Inna sytuacja jest, gdy coś takiego dzieje się obok nas, gdy o tym wiemy i milczymy. Wówczas zaniechanie przeciwdziałania, to prawie równoznaczne z współudziałem.

Wg mnie, prawo i kara to jedno, ale ogromną moc ma wykluczenie społeczne. W dużych miastach to raczej trudne, fakt. Ale wmałych miejscowościach może być skuteczne.
Przypomniałam sobie przeczytany kiedyś artykuł, o tym jak to w małym miasteczku w Anglii jakieś wyrostki w okrutny, wręcz szokujący sposób zabiły kota sąsiadów. Jedność i determinacja lokalnej społeczności była tak silna, że chłoptasie bali się wyjść z domu, napiętnowana była cała rodzina. Ludzie ich ignorowali. W miejscowych sklepach odmawiano im sprzedaży czegokolwiek, wszelkich usług. Nawet po podstawowe artykuły żywnościowe musieli jeździć do innej miejscowości.
Nie umiesz być człowiekiem, nie należysz do nas. Myślę, że to działa, bardziej niż grzywna czy nawet krótka odsiadka.

Oczywiście piszę o tym w aspekcie ogólnym dotyczącym traktowania zwierząt, w oderwaniu od sprawy krakowskiej, bo ta ma zupełnie innych charakter i zasięg.

Dobrze byłoby, żeby choć na forach można było liczyć na jednomyślność w takich kwestiach :|
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Wto maja 21, 2013 12:05 Re: ??? Kolejna pseudofundacja-martwe psy

napisałam do radia tok fm, mają tam audycję o zwierzętach. Z prośbą, żeby zrobili program o relacji urzędy gminy i pseudoschroniska, kto jest odpowiedzialny itp, na podstawie krakowskiej tragedii. Nie wiem czy to coś da, czy będzie taka audycja, ale każde nagłośnienie tego problemu jest chyba potrzebne...

britta

Post » Wto maja 21, 2013 12:05 Re: ??? Kolejna pseudofundacja-martwe psy

nelka83 pisze:
britta pisze:czy ktoś może podać linka do tego tematu na dogo?

http://www.dogomania.pl/forum/threads/1 ... b163b033fe
od str. 14 aktualne wpisy.

dzięki :)

britta

Post » Wto maja 21, 2013 12:12 Re: ??? Kolejna pseudofundacja-martwe psy

britta pisze:napisałam do radia tok fm, mają tam audycję o zwierzętach. Z prośbą, żeby zrobili program o relacji urzędy gminy i pseudoschroniska, kto jest odpowiedzialny itp, na podstawie krakowskiej tragedii. Nie wiem czy to coś da, czy będzie taka audycja, ale każde nagłośnienie tego problemu jest chyba potrzebne...

:ok:
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

[poprzednia][następna]