Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Femka pisze: Ale chyba od tego macie rozum, umiecie sprawdzać, żeby znaleźć organizację godną pomagania jej?
Femka pisze:Ile obie razem wykastrowałyście w 2012 roku kotów?
Ilu znalazłyście/dałyście domy?
Ile zwierząt wyleczyłyście?
Ile akcji edukacyjnych przeprowadziłyście?
mpacz78 pisze:Nie ma kontroli a powinny być.
mpacz78 pisze:Nie można tak generalizować.
Femka pisze:(...) Jaka by ona nie była, pojedyncza osoba nie ma szans nawet zbliżyć się do wyników dobrej fundacji.
Monika_Krk pisze:Femka pisze:(...) Jaka by ona nie była, pojedyncza osoba nie ma szans nawet zbliżyć się do wyników dobrej fundacji.
Ja teraz pytam bez złośliwości ( żeby nie było ) jak jednostka może sprawdzić rzetelnie fundację ?
Skoro taka Anna K działała dalej w glorii i chwale "poszkodowanej".
Jak moge sprawdzić fundację np. z Gdańska gdy w Krakowie nie ma np. godnej przekazania mojego grosza - teoretyzuję...
Bo według mnie się nie da ( Edit : da się, ale nie dla zwykłego zjadacza chleba )
Wracamy do punktu wyjścia.
Mocne i dobrze egzekwowane prawo, gwarancją jako takiego sukcesu.
Akcje rozszerzające świadomość też , ale prawo za słabo karze w tym i nie tylko tym wypadku.
Gdyby zwiększyć zakres/skalę sędziowie byliby niejako zmuszeni do wydawania ostrzejszych wyroków.
Oni patrzą na wykładnię. Gdyby minimalna była większa- nie mieliby ruchu.
Femka pisze:[
To nie teoretyzuj, tylko ropocznij akcję społeczną na rzecz wprowadzenia kary śmierci dla nierzetelnych fundacji. Będzie miara wielkiego, prawdziwego sukcesu.
Monika_Krk pisze:Femka pisze:[
To nie teoretyzuj, tylko ropocznij akcję społeczną na rzecz wprowadzenia kary śmierci dla nierzetelnych fundacji. Będzie miara wielkiego, prawdziwego sukcesu.
A pomożesz mi ? Czy będziemy niczym dziunie bić pianę na forum ?
Poważnie pytam ,sama nie umiem- nie dam rady , ale jak ktoś mnie pokieruje zrobię co mogę .
Femka pisze:Monika_Krk pisze:Femka pisze:[
A pomożesz mi ? Czy będziemy niczym dziunie bić pianę na forum ?
Poważnie pytam ,sama nie umiem- nie dam rady , ale jak ktoś mnie pokieruje zrobię co mogę .
ja nie nawołuję do zmiany prawa, bo to, któe jest, wystarczy mi do dobrania się do tyłka takiej jednej podobnej do Anny K. Taka między nami różnica.
Trzymam kciuki
(...)
Monika_Krk pisze:Poczekajmy na wyrok.
Domyślałam sięBungo pisze:Znasz tę osobę.Pracuje, chyba że właśnie straci pracę, a kotami w największym stopniu zajmuje się jej wspaniała Babcia.
Femka pisze:Monika_Krk pisze:Poczekajmy na wyrok.
jasne, poczekajcie
a co ze zmianą prawa? Już odpuściłaś?(...).
Femka pisze:(...)
Czytałaś zapewne zakon rycerek obrończyń Anny K na Dogo. Stawiam skrzynkę najlepszej wódki, że te najbardziej aktywne nigdy nie ruszyły tyłka, żeby zobaczyć wszystkie miejsca, w których ameba gromadziła psy. Ale pyszczą, bo koleżance, aniołowi psiemu jakiś dziennikarzyna, zapewne za kasę, robi krzywdę.
I fakt, w ogóle nie powinnam się wściekać, że świat nie jest idealny, a ludzie nie są gotowi do poświęceń.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Paula05, puszatek i 131 gości