??? Kolejna pseudofundacja-martwe psy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 18, 2013 10:43 Re: ??? Kolejna pseudofundacja-martwe psy

kitkowa pisze:
Afryka pisze:Wątek z dogo wklejony przez Bungo działa, więc doczytuję o sprawie z 2009. Wygląda na to, że wtedy nie było tam na miejscu wolontariuszy i to TOZ dał ciała nie przeprowadzając kontroli, skoro okoliczni mieszkańcy zgłaszali problem. (...)

Teraz KTOZ-owi przybyło 80 nowych podopiecznych. Ironia losu :evil:

BTW jestem ciekawa, czy osoby, które wtedy broniły pani prezes przed rzekomym szkalowaniem, zechcą wypowiedzieć się w tym wątku.

a ja się wypowiem, bo człowiek stara się wierzyć, ze ten drugi nie może być zły, czasem aż tak zły ... Ale wiele razy musi prędzej czy później zweryfikować poglądy.
Kilka lat temu ta pani adoptowała ze schronu w Ostródzie, którym teraz kierujemy a wtedy mu pomagaliśmy, 15-letniego psa staruszka, Kersa. Była wizyta przeadopcyjna, jakieś pół roku później dostaliśmy fotki. Było ok. W mniej więcej tym samym czasie ta pani znalazła kociego malca, chyba 2-dniowego, udało się zorganizować dla niego mamkę, przyjechała z Żywca. Nadal było ok. Sami z siebie poprosiliśmy jeden raz o pomoc dla 4 kociaków do wykarmienia wtedy odebrała je ode mnie już pod Tesco w Krakowie ale, że potem na miejscu była i krakowska TV i KTOZ i jedna z fundacji, ludzi, do których również można było mieć zaufanie i twierdzili, że jest tam dobrze to nie było powodu aby nie wierzyć ale więcej żaden nasz zwierzak tam nie trafił. Potem tylko gdzieś ją widywałam na spotkaniach u wojewody, w radio, na jakichś imprezach, które organizowała na rzecz zwierząt. A potem wiadomo, wybuchła sprawa Kłaja ... Następnie sama już przekonywałam urzędniczkę z Mogilan aby sprawdzili miejsce, które podała ta pani w umowie, że jest fikcyjne, że jak mogą nie wiedzieć w jakich warunkach i gdzie faktycznie przebywają ich zwierzęta, zwłaszcza po tym co się zdarzyło w Kłaju.... Uważali, że nie ma podstaw do takiej lustracji. Dopiero teraz zmienili zdanie. Ciekawe czy dla świętego spokoju rzuca okiem w Racławicach, z którymi mają podpisać umowę....
I to tyle ode mnie. Nie wiem czy ta sytuacja, zresztą nie pierwsza jeżeli chodzi o "miłosników" zwierząt, spowoduje, że będę mniej ufna. Mam nadzieję, że bardziej ostrożna, bardziej kontrolująca. Okazuje się, że Lenin jednak wiecznie żywy i "Kontrola podstawą zaufania" to hasło, z którego co raz częściej trzeba korzystać. Kosmicznie przykre :(

Co do tego co zrobiła - obawiam się, że mogą ją uznać za osobę chorą i tyle będzie z kary więzienia. O tym co zrobiła - nie wypowiem się, zwyczajnie, nie jestem tego w stanie ogarnąć, brakuje mi słów

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Sob maja 18, 2013 11:01 Re: ??? Kolejna pseudofundacja-martwe psy

A nie sądzisz, że to jest choroba? Moim zdaniem tak.Nikt nie jest jednak Robinsonem Crusoe, Polska to nie bezludna wyspa, naokoło są ludzie i instytucje powołane do tego, aby sprawować pieczę nad ludźmi, zwierzętami...itd.Jest też grzech zaniechania, prawda? Nie wiem, co działo się w umyśle tej kobiety, nie jestem psychiatrą ani psychologiem, nie mnie się wypowiadać kategorycznie, ale to nie jest normalne zachowanie.
A tak na marginesie, coraz mniej mam zaufania do ludzi, szczególnie takich, którzy "tak kochają zwierzątka".
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob maja 18, 2013 11:09 Re: ??? Kolejna pseudofundacja-martwe psy

ewar - nie zgodzę się z tym, że w tym konkretnym przypadku to jest choroba.
W tym przypadku zbyt wyraźnie przebija się wątek finansowy i czerpanie zysków z tego procederu.

skaskaNH

Od: Pt lut 03, 2006 0:21

Post » Sob maja 18, 2013 11:13 Re: ??? Kolejna pseudofundacja-martwe psy

skaskaNH pisze:ewar - nie zgodzę się z tym, że w tym konkretnym przypadku to jest choroba.
W tym przypadku zbyt wyraźnie przebija się wątek finansowy i czerpanie zysków z tego procederu.

dokładnie o tym samym pomyślałam...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Sob maja 18, 2013 11:45 Re: ??? Kolejna pseudofundacja-martwe psy

Zdobywanie pieniędzy w taki sposób jest chore.Nikt normalny tak nie robi.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob maja 18, 2013 12:14 Re: ??? Kolejna pseudofundacja-martwe psy

ewar pisze:A nie sądzisz, że to jest choroba? Moim zdaniem tak.Nikt nie jest jednak Robinsonem Crusoe, Polska to nie bezludna wyspa, naokoło są ludzie i instytucje powołane do tego, aby sprawować pieczę nad ludźmi, zwierzętami...itd.Jest też grzech zaniechania, prawda? Nie wiem, co działo się w umyśle tej kobiety, nie jestem psychiatrą ani psychologiem, nie mnie się wypowiadać kategorycznie, ale to nie jest normalne zachowanie.

A tak na marginesie, coraz mniej mam zaufania do ludzi, szczególnie takich, którzy "tak kochają zwierzątka".

nie wydaje mi się normalną osobą ktoś, kto jest w stanie dowieźć kolejne zwierzęta tam gdzie inne odchodzą z chorób, głodu, zamknięte w kontenerach czy przywiązane do schodów bez szans na ratunek, wołające o pomoc i jechać sobie do domu na kolację. Obrońca chyba będzie miał stosunkowo łatwą linię obrony w tym wypadku. Ona miała zawsze wielkiego orędownika w postaci poprzedniego wojewody a obecnie ... szefa szpitala dla umysłowo chorych

Co do zaufania - pomysł na comiesięczny Dzień Otwartych Drzwi w naszej fundacji wynika w głównej mierze z chęci pokazania zwierząt do adopcji, zainteresowania wolontariatem ale też w jakieś części z tego aby można było przyjść i zobaczyć warunki w jakich zwierzęta przebywają, w jakiej są kondycji, jak się zachowują wobec ludzi

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Sob maja 18, 2013 13:50 Re: ??? Kolejna pseudofundacja-martwe psy

sprawne poruszanie się w świecie transakcji gospodarczych, podpisywanie umów... być może ta (automoderacja) jest chora psychicznie, ale nie niepoczytalna. Doskonale wiedziała, co robi.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Sob maja 18, 2013 14:22 Re: ??? Kolejna pseudofundacja-martwe psy

ewar pisze:Zdobywanie pieniędzy w taki sposób jest chore.Nikt normalny tak nie robi.

Co to znaczy "normalny" w kontekście zdobywania pieniędzy?
25-letni człowiek zaszokował mnie kiedyś powiedzeniem, że w swoim środowisku uważany jest za dinozaura, bo nigdy nie kradnie i uczciwie płaci podatki. A środowisko - żaden margines, ot, przeciętne robotnicze.
W takim świecie żyjemy i chyba już każdy sposób na kasę jest uważany za "normalny".
No chyba że ktoś jest dinozaurem. :roll:
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Sob maja 18, 2013 14:42 Re: ??? Kolejna pseudofundacja-martwe psy

Zdobywanie pieniędzy przez np. śmiertelne pobicie ofiary i zabranie jej portfela też nie jest "normalne" (przynajmniej, jak sadze, w odczuciu większości z nas). A jednak sprawcy takich czynów zostają skazani i odsiadują wyroki.
Ludzie dla pieniedzy niejedną podłość popełnili i niejedno okrucieństwo.
Ów babsztyl postępował podobnie, jak się okazuje, motywem przewodnim jej działań była kasa, działała sprawnie, bardzo konkretnie w sprawach finansowych i urzędowych, o ile wiadomo, w sprawach życiowych też funkcjonowała normalnie, mam nadzieję, że sąd tej bajeczki nie "łyknie", chociaż obrona pewnie pójdzie w tym kierunku.

skaskaNH

Post » Sob maja 18, 2013 14:48 Re: ??? Kolejna pseudofundacja-martwe psy

skaskaNH -chodziło mi o to, że nie trzeba być chorym psychicznie czy zaburzonym, żeby postępować nienormalnie. Zwłaszcza gdy chodzi o kasę. Przykładów są tysiące.
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Sob maja 18, 2013 14:52 Re: ??? Kolejna pseudofundacja-martwe psy

Gretta - rozumiem, zgadzam się z tym, co piszesz.
Ja napisałam to, co powyżej, w kontekście rozważań o możliwej linii obrony, zmierzającej do wykazania choroby psych./niepoczytalności.

skaskaNH

Post » Sob maja 18, 2013 15:11 Re: ??? Kolejna pseudofundacja-martwe psy

skaskaNH pisze:Zdobywanie pieniędzy przez np. śmiertelne pobicie ofiary i zabranie jej portfela też nie jest "normalne" (przynajmniej, jak sadze, w odczuciu większości z nas). A jednak sprawcy takich czynów zostają skazani i odsiadują wyroki.
Ów babsztyl postępował podobnie, jak się okazuje, motywem przewodnim jej działań była kasa, działała sprawnie, bardzo konkretnie w sprawach finansowych i urzędowych, o ile wiadomo, w sprawach życiowych też funkcjonowała normalnie, mam nadzieję, że sąd tej bajeczki nie "łyknie", chociaż obrona pewnie pójdzie w tym kierunku.

własnie, wyrachowana wstretna baba

nie wolno porównywac jej do zbieraczek
które to robia z serca
tylko sprawy wymykają sie im spod kontroli
jednak wazne sa intencje ...

ta baba wszytsko miala pod kontrolą
kazdą złotowkę przeliczyła ...
wszystko zaplanowala
i realizowala swój makabryczny plan bardzo sprawnie
Obrazek

dune

Od: Czw paź 22, 2009 8:20

Post » Sob maja 18, 2013 15:27 Re: ??? Kolejna pseudofundacja-martwe psy

dune pisze:
skaskaNH pisze:Zdobywanie pieniędzy przez np. śmiertelne pobicie ofiary i zabranie jej portfela też nie jest "normalne" (przynajmniej, jak sadze, w odczuciu większości z nas). A jednak sprawcy takich czynów zostają skazani i odsiadują wyroki.

własnie, wyrachowana wstretna baba

nie wolno porównywac jej do zbieraczek
które to robia z serca
tylko sprawy wymykają sie im spod kontroli
jednak wazne sa intencje ...

ta baba wszytsko miala pod kontrolą
kazdą złotowkę przeliczyła ...
wszystko zaplanowala
i realizowala swój makabryczny plan bardzo sprawnie

Mała poprawka. Zbieraczki NIE ROBIĄ tego z serca. To rodzaj natręctwa, albo nałogu. Będę się również upierać, że jest w tej sprawie także aspekt zbieractwa. Bo gdyby wszystko było pod kontrolą, to ta osoba nie siedziałaby dziś w ciupie. "Biznesmeni" (Chrcynno, Wojtyszki) starają się zazwyczaj aby przynajmniej z zewnątrz wszystko wyglądało należycie.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Sob maja 18, 2013 16:01 Re: ??? Kolejna pseudofundacja-martwe psy

Moim zdaniem jest nienormalna, nie dlatego nawet że potrafiła tak bezwzględnie postępować wobec zwierzaków, bo to niejeden taki mamy przykład. Ale normalny ("normalny" w sensie nie zaburzony psychicznie, a nie że "normalny" w sensie porzadny) człowiek nie dopuśiłby do takiej masakry typu martwe psy wszędzie, totalny syf itd. Owszem, być może postąpiłby tak samo paskudnie ze zwierzętami, ale skuteczniej ogarnął skutki (czytaj: ukrył ślady).

Normalni, chociaż okrutni (żeby nie powiedzieć ohydni) to są np Pałka, czy Siemiński.

W pełni zgadzam się z Zofia.Sasza, ze jednak jest tam jakis motyw zbieractwa.
kontakt telefoniczny: 786 116 007 Obrazek

Jeśli komuś coś zalegam (bazarek itp) proszę o kontakt- skleroza ;)

ulvhedinn

Od: Śro wrz 13, 2006 19:09

Post » Sob maja 18, 2013 16:17 Re: ??? Kolejna pseudofundacja-martwe psy

nie przesadzajmy - na wskroś normalna baba, która w obecnej rzeczywistości zwietrzyła biznes
to że pozwoliła i doprowadziła do śmierci tylu zwierząt nie daje znaku równości z chorobą i zaburzeniami, przecież nie każdy musi lubić zwierzaki i nie znaczy to że ma zaburzenia
nie każdy musi reagować na krzywdę i to również nie oznacza że jest nienormalny, osobników lekko lub średnio socjopatycznych w społeczeństwie jest multum ale nie znaczy to że krzywdzą słabszych od siebie
powinna zgnić w wiezieniu ciężko pracując na swoje utrzymanie bo mnie krew zalewa jak pomyślę że moje podatki na nią idą :twisted:
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

[poprzednia][następna]