WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- felietonik o polowaniu...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 16, 2013 20:56 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- trzepanie kury wychodz

Zwierzątka są w liczbie 4 sztuk. Melon z powodzeniem udaje persa zaś chmurkowata Amelka pozwala promykom słoneczka przenikać przez jej cudne futerko.
Moja synowa natomiast jest piękna.
Aniada

Post » Czw maja 16, 2013 20:59 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- trzepanie kury wychodz

Oraz dla melonistów (meloniarzy?)

Obrazek

Brawa dla Aniady!

Synowa nie lubi nikogo ,ale jak już musi na kogoś paczeć to oczywiście woli na persa niż na psa!

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Czw maja 16, 2013 21:08 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- trzepanie kury wychodz

A fota Lełona dzie ? :)
Witać, że futra zadbane i wychuchane.
Błogie lenistwo :)

gertaaa

Od: Śro lip 14, 2010 17:12

Post » Czw maja 16, 2013 21:16 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- trzepanie kury wychodz

Piszcie, piszcie - "Cichy Podczytywacz" - czemu się nie ujawni, hę?:-) w kupie raźniej:-) napisał mi o wodzie. Fakt za mało piję........przejęłam się postawiłam sobie na stole butelkę wina i butelkę wody......idzie mi dośc równo......a ze dziś jestem zmeczona do granic mozliwości pojmowania to ninejszym zwalniam się z tego ostatniego.
Pozwalam sobie nie pojmowac......

Coś głębokiego powiedziałam? A moze np. "Studzienka"?

Słuchajcie w niedzielę wydarzyło się w moim domu COŚ - a mianowicie Persona przeniknęła przez ścianę. Historia jest dłuższa........zakładam, ze po niej okaże się, ze trzeba mi kota odebrać. Po sobie pozwolił na przenikanie.........Ale się przyznam. Persona i tak wróci:-) nawet odebrana. Jestem tego całkowicie pewna i spokojna o efekt. Dziś mój Tz oświadczył, ze on rozwiązał zagadkę - otóż jego zdaniem jest to poczatek persiej inwazji. Persona zaczyna budować hmm armię? szajkę?

ale po kolei. Było tak:

Wróciłam w niedzielę z pracy - ledwo ciepła. Dojechałam do domu na autopilocie. W domu miała być uroczysta obiado - kolacja wykonana przez Dziecko Młodsze na cześc imienin Tzeta.....
No przyjechałam, usiadłam na kanapie i usiłowałam pozbierac resztki mysli. I nagle oczom mym ukazała się PERSONA na tarasie. oniemiałam.

Persona jest kotem zdecydowanie i kategorycznie niewychodzącym. Wprawdzie nie mam takiego doświadczenia, jak niektórzy eksperci......fakt, ze mam 1000 metrów ogrodu absolutnie mnie do takiego doświadczenia nie upowaznia:-) Co ja tam mogę wiedzieć o ogrodzeniach, drzewach i takich tam......

Noo Persona jest kotem, który wyprowadzony na taras natychmiast się na nim gubi i z przerażeniem pyta MIEEEEEE? Co w wolnym tłumaczeniu oznacza : to gdzie ja do..............( pip) mieszkam??? lub k.....któredy do misek?

Wyobraźcie wiec sobie moją minę, kiedy ja zobaczyłam na zewnątrz. Żeby nie było - okna i taras oraz wszelkie otwory umożliwiające wydostanie SĄ zabezpieczone. Zeszłam niemal na zawał. Ale zanim zeszłam ryknęłam coś na kształt - rany Boskie!!!!!!!!!!! PERSONA!!!!!!!!!!!!!!!! I jednym susem byłam na zewnątrz. Obok było Dziecko Młodsze, które na 10 m miało z pewnością rekord życiowy. Pokonało go, jednym skokiem. Na tarasie wyhamowałysmy i modulując głos zaganęłyśmy kota.....
Na co wyżej wspomniana dokonała godnego i pełnego gracji oddalenia - jej zdaniem oznaczającego najwyższy speed. Zanim znalazła się na trawniku była na moich rękach. Wniesiono ją do domu i zaczeło się dochodzenie.
Kot mi pod nogami nie umknął - bo nie jest to typ pershinga oddalającego się z prędkoscią światła.
Rodzina zaklnała się na wszystkie swietosci, ze kota nie wypuściła, mało tego całe 5 min wczesniej zdejmowała kota kilkanaście razy ze stołu, bo wyżerał co się dało z przygotowywanej kolacji. Obiecałam, ze ich nie zamorduję........ale żadałam odkrycia którędy się wydostał - bo do JASNEJ ANIELKI musze to wiedzieć! żeby uniknąć na przyszłość. Zaklinali się na własne życia i innych stworów że nie ma takiej opcji. No jak nie???!!!!!!!
Tz po krótkiej chwili orzekł - "stalo się - nauczyła sie w końcu przenikac przez ściany, w końcu wiele lat zaklinała je wzrokiem, trenowała rozstąpienie.........wytrenowała"
Persona długo opowiadała........nic nie zrozumiałam, ale przygód musiało być bez liku. Oddałam kawał wędliny ( tak wiem NIE WOLNO) ukontentowana zakończyla historię......
Niby nic tak?

Wieczorem siedzimy sobie wszyscy w pokoju a tu nagle z góry dochodzi przerazający koci miauk. Jak nas nie poderwie - rozglądam sie w popłochu - ogon persa wystaje z drapakowej budki, drugi pers sie wytrzeszcza na stole, Melania rozwalona na kanapie, Maks w klatce, Andzia na stoliku kawowym. Raz, dwa, trzy, cztery - no jasny szlag są wszystkie koty. Z wrazenia doszłam macnąc ogon czy aby nie atrapa..........nie jest reszta Persony.........

Kurcze - oniemiałam.
Mój Tz - przyznaj się........coś ZNOWU do domu przyniosła???? I jak dawno się to u nas ukrywa?????
Kto wyje na górze?! ( na górze mam strych, pokoje dzieci i łazienkę.......) .
Dziecko Starsze ze stoickim spokojem orzekło - to pewnie wyje ten pers, co go Matka na tarasie złapała.......

Zgłupiałam do reszty........
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Czw maja 16, 2013 21:26 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- trzepanie kury wychodz

Persona jest JEDYNA w swoim rodzaju. Nie ma drugiego tak przecudnie brzydkiego persa na świecie całym!

Ale - fakt faktem - gdyby ktos chciał mi na ten przykład podrzucić bombę - to najprościej w persie. Kazdego persa pojawiającego się na moim tarasie zgarnę. NIE PODAM adresu, bo znam takich co mi podrzuca. :? Jedna np. jest autorką tego wątku. Jak nie będzie miała co zrobić, to przywiezie na taras..........

Myśle sobie kurak ( zwazcie ze drobiem rzucam, a nie miechem ) może faktycznie? Rąbnęłam jakiegoś wychodzącego,co to przyszedł nasz taras pozwiedzac???????

O matko i córko........

poszliśmy wszyscy na górę - przeszukaliśmy strych i wszystkie inne opłotki. KOTA brak.......
Czyli straszy u mnie Duch Kota..........
Dalia mnie straszy, ze mi się jakaś kotka pod dachem okociła. Kurak bezdomna będę jak przyjdzie dach zrywac.......
Małe szanse, bo wieki temu wysterylizowałam cała okoliczną wies. Ale zawsze jest szansa, ze jakiś kot co to przyjechał na działkę hmm nooo nie zareagował na wołanie i miast wrócić przed zmrokiem postanowił zamieszkac u mnie koło komina..........

od niedzieli kot słyszany nie był. Ale może to byc wszelako cisza przez burza.....

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Czw maja 16, 2013 21:31 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- trzepanie kury wychodz

Melo jesteś boski :1luvu:

Ser-niczek

Od: Sob kwi 27, 2013 14:35

Post » Czw maja 16, 2013 21:33 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- trzepanie kury wychodz

Ser-niczek pisze:Melo jesteś boski :1luvu:

Tyyy Sernik a mnie cos jakby Aaams kiedys mówiła, ze Ty tak jakos niedaleko mnie mieszkasz.........albo mi się całkiem pokogutkowało.

Obrazek

Neigh

Post » Czw maja 16, 2013 21:42 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- trzepanie kury wychodz

taaak? :D to fajnie!!!!! :D Nie że Ci sie pokogutkowało,zeby była jasność.
Ja koło Legionowa straszę biednych ludzi. :roll:

Ser-niczek

Post » Czw maja 16, 2013 21:43 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- trzepanie kury wychodz

Ser-niczek pisze:taaak? :D to fajnie!!!!! :D

Jak się ogarnę z końcem roku to zapraszam:-)

Obrazek

Neigh

Post » Czw maja 16, 2013 21:44 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- trzepanie kury wychodz

dzieki dzieki :D

Ser-niczek

Post » Czw maja 16, 2013 21:49 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- trzepanie kury wychodz

Cichy wodny podczytywacz ma w naturze odzywanie się raz na ruski rok.
Ale wiernie czyta.
Jeszcze wierniej, bo Koci Świat leży w całkiem bliskich okolicach i z jakieś dwa lata temu zgarniał wersalkę i dywan dla kociszczy ode mnie.

I wychodzi na to, że Ser-niczek gdzieś niedaleko mnie grasuje ;)

rapsodia82

Od: Nie sty 03, 2010 14:55

Post » Czw maja 16, 2013 21:55 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- trzepanie kury wychodz

Ser-niczek pisze:taaak? :D to fajnie!!!!! :D Nie że Ci sie pokogutkowało,zeby była jasność.
Ja koło Legionowa straszę biednych ludzi. :roll:

Ja nawet w samym:-) Ale mieszkam obok .......wiesz droga na Jachrankę te klimaty:-)

Ooooooo widzisz Rapsodia tośmy krajanki:-)

Obrazek

Neigh

Post » Czw maja 16, 2013 21:57 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- trzepanie kury wychodz

Serock pozdrawia :)

rapsodia82

Od: Nie sty 03, 2010 14:55

Post » Czw maja 16, 2013 21:59 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- trzepanie kury wychodz

Nooo zobaczcie :-)
A ja myslałam, zem tu sama na tej odległej placówce.
KOTKINS zazdraszczaj........

Obrazek

Neigh

Post » Czw maja 16, 2013 22:00 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- trzepanie kury wychodz

Ej no co Ty na mnie podłe kalumnie rzucasz?
Czy ja Ci jakiegoś kota kiedy podrzuciłam??
A ze dwa zabrałam nawet (jednego Dalią, drugiego własną sobą)( ten drugi mi po dziś dzień leje po domu a śliczny jest jak malowanie!)(a pierwszy mi wyżera z talerza obiad! w dodatku bezczelnie pacając mnie łapą jak się nie dzielę z nim strawą!)

Faktem jest ,że jak mnie mocno wkurzy pewna Kaśka S. to jej grożę ,że "zaraz ci kota przywiozę jakiegoś maupo jedna"
,ale ona się tylko śmieje tym swoim śmiechem i mówi ...nie, nie powiem co mówi.

No ,ale koniec dobrych czasów: załatwię Ci kota.
Zaraz się zakręcę wokół sprawy...

Co zaś do Persony, to jestem za przeniknięciem.
Zresztą- ona Ci opowiedziała , a że Ty nic nie zrozumiałaś...

No, zazdroszczę ,ale u mnie Ewissko i Cairo, więc co mam narzekać.

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

[poprzednia][następna]