Kocianny... Coś się kończy :( coś się zaczyna :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 05, 2013 21:58 Re: Kocianny Tri Plus :))) - aktualizacja 1. postu ;)))

:D
Koty "polne" są fajne - mają inne podejście do zabawy.
Borys ostatnio przyniósł Yoko muchę i rzucił pod nogi.
Dumny był jak paw.
A ona tak zrobiła : 8O 8O 8O
Teraz jak Borys gania muchy, ona cały czas tak ma 8O 8O 8O
I myśli, że mu 5 klepki brakuje.
No ale piłeczki turla i bawi się już piórkiem.
Magiczna jest lodówka - tej Yoko się nigdy nie oprze.
Petroniuszu - polecam. :ok:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Nie maja 05, 2013 22:04 Re: Kocianny Tri Plus :))) - aktualizacja 1. postu ;)))

Monika_Krk pisze:No ale piłeczki turla i bawi się już piórkiem.
Magiczna jest lodówka - tej Yoko się nigdy nie oprze.
Petroniuszu - polecam. :ok:

Kupić jej miniaturkę lodówki do turlania? :mrgreen:

A tak serio, to Kocurra bardzo chętnie towarzyszy mi w weekendy rano w kuchni, dobrze wie, gdzie jest żarcie (ale z lodówką go nie kojarzy, zna tylko chrupki i puszeczki :wink: ).
Kto ma koty, ten ma kłaki.
Trufelka & Merci & Wuzetek alias Pączusie Dwa i Sucharek

Fairy 20.12.15 :( Kocurra 24.01.2019 :( Skierka 6.10.2022 :( Mori 20.07.2023 :( Banshee 8.06.2024 :(

Petroniusz

Od: Wto sty 13, 2004 12:22

Post » Nie maja 05, 2013 22:09 Re: Kocianny Tri Plus :))) - aktualizacja 1. postu ;)))

Petroniusz pisze:(...)
Kupić jej miniaturkę lodówki do turlania? :mrgreen:

A tak serio, to Kocurra bardzo chętnie towarzyszy mi w weekendy rano w kuchni, dobrze wie, gdzie jest żarcie (ale z lodówką go nie kojarzy, zna tylko chrupki i puszeczki :wink: ).

:mrgreen:
Kocurra podejrzewam poturla i nie miniaturkę lodówki jak zechce.

Aaaa - więc wy nie jecie mjensa. :wink: .
Moje koty wiedzą , że w lodówce jest mjenso - stąd
strzegą wejścia do Sezamu .
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger

Monika_Krk

Post » Nie maja 05, 2013 22:16 Re: Kocianny Tri Plus :))) - aktualizacja 1. postu ;)))

Monika_Krk pisze:Aaaa - więc wy nie jecie mjensa. :wink: .

Banshee i Skierką nie jedzą - one je pożerają :twisted:
Mori czasem skubnie jednym ząbkiem i odwróci się do miski z chrupkami :roll:
Fairy obwącha i uzna za niejadalne :roll:
Kocurra-Tytania nawet nie powącha, ona wie, że mjenso jest niejadalne :roll:

Fairy 20.12.15 :( Kocurra 24.01.2019 :( Skierka 6.10.2022 :( Mori 20.07.2023 :( Banshee 8.06.2024 :(

Petroniusz

Post » Nie maja 05, 2013 22:22 Re: Kocianny Tri Plus :))) - aktualizacja 1. postu ;)))

Petroniusz pisze:(...)
Kocurra-Tytania nawet nie powącha, ona wie, że mjenso jest niejadalne :roll:

To znaczy, że Migota okrutnie rozbestwiła kota. :wink:
Yoko - "polna" je wszystko, suche, mokre, mięso, serduszka, nerki, śmietanę piję ( ciut ciut ) -
nie pogardzi też wyłudzaniem .
Kocurra nie je mjensa 8O - koniec świata.

Monika_Krk

Post » Nie maja 05, 2013 22:31 Re: Kocianny Tri Plus :))) - aktualizacja 1. postu ;)))

Monika_Krk pisze:To znaczy, że Migota okrutnie rozbestwiła kota. :wink:

Nereczkami :wink:

Monika_Krk pisze:Yoko - "polna" je wszystko, suche, mokre, mięso, serduszka, nerki, śmietanę piję ( ciut ciut ) - nie pogardzi też wyłudzaniem.
Kocurra nie je mjensa 8O - koniec świata.

Kocurra je mokre, kiedy chce, woli chrupki. A kiedy próbuję przemycić w mokrym beta glukan, murowane, że tego nie ruszy :evil: Może z czasem nauczy się jeść mięcho, zobaczymy :roll: Próbowałam podawać wołowinę, nie chciała tego jeść. Spróbuję z serduszkami, może nimi nie pogardzi.
Ogółem najmniej wybredne są Kocianny Starsze, które są u mnie od dość wczesnego kocięctwa.
Mori na początku warczała nad miską i żebrała o chleb, ale dość szybko jej przeszło.

Ciekawe, gdzie Kocurra będzie dzisiaj spać, na razie wyleguje się bez zmian na mięciutkiej podstawie drapaka - może zostanie na noc w pokoju, jak to zdarzało jej się przed moim wyjazdem? W łóżku raczej nie ma szansy się zmieścić, będzie tam miała konkurencję - Mori okopuje się już na mojej poduszce i zaborczo trzyma ją łapkami :twisted:

Petroniusz

Post » Nie maja 05, 2013 22:35 Re: Kocianny Tri Plus :))) - aktualizacja 1. postu ;)))

Petroniusz pisze:
Monika_Krk pisze:(...)

Ciekawe, gdzie Kocurra będzie dzisiaj spać, na razie wyleguje się bez zmian na mięciutkiej podstawie drapaka - może zostanie na noc w pokoju, jak to zdarzało jej się przed moim wyjazdem? W łóżku raczej nie ma szansy się zmieścić, będzie tam miała konkurencję - Mori okopuje się już na mojej poduszce i zaborczo trzyma ją łapkami :twisted:

Kocurra powoli przyjmuje co wygodniejsze pozycje.
No a Mori z Poduszkowa :wink: wie, że kto pierwszy ten lepszy.

Monika_Krk

Post » Pon maja 06, 2013 6:44 Re: Kocianny Tri Plus :))) - aktualizacja 1. postu ;)))

Zobaczyla, ze konkurencja do poduszki rosnie, to sie trzyma miejsca pazurami i zebami ;)

Ale w lozku ogolnie sporo kotow sie miesci ;)

Czasem tylko czlowiek juz z ledwoscia.
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Pon maja 06, 2013 7:58 Re: Kocianny Tri Plus :))) - aktualizacja 1. postu ;)))

Monika_Krk pisze:No a Mori z Poduszkowa :wink: wie, że kto pierwszy ten lepszy.

Iiii tam, Mori dobrze wie, że poduszka jest jej - wiedziała to od pierwszej nocy u Petroniusza :twisted:

A Kocurra-Tytania robiła tej nocy (a właściwie nad ranem) dwa podejścia do mego łóżka - za pierwszym razem osyczała ją skłębiona u mego boku czarna strażniczka mej kołdry, a za drugim (dodając do syków próbę łapoczynów) - bura strażniczka, czyli Skierutek.
Zniechęcona Kocurra wróciła na podstawę drapaka. W łazience nie miała jakoś ochoty spać :wink:

Zu, w łóżku mieści się sporo zgodnych kotów, dla dwóch skłóconych każde jest za małe :wink:

Kocianny Starsze, mam wrażenie, większość nocy spędziły na syczeniu, zamiast spać ze mną :roll: Łaziły gdzieś, syczały, broniły terytorium. Tylko Moritek wiernie trwał na mojej poduszce przez większość nocy, żebym mogła rano, jak zwykle, czyścić oczy z futra :twisted:

Aha, dla Fairy idea spania z ludziem jest na razie kompletnie niezrozumiała :|

Petroniusz

Post » Pon maja 06, 2013 8:50 Re: Kocianny Tri Plus :))) - aktualizacja 1. postu ;)))

Podchody do lozka :) No, no...

zuza

Post » Pon maja 06, 2013 9:59 Re: Kocianny Tri Plus :))) - aktualizacja 1. postu ;)))

Przyznam, że byłam w lekkim szoku - Kocurra chce spać z człowiekiem? 8O

Petroniusz

Post » Pon maja 06, 2013 10:16 Re: Kocianny Tri Plus :))) - aktualizacja 1. postu ;)))

Petroniusz pisze:Przyznam, że byłam w lekkim szoku - Kocurra chce spać z człowiekiem? 8O

No 8O ja jestem nawet nie w lekkim , a w średnim szoku.

Monika_Krk

Post » Pon maja 06, 2013 11:08 Re: Kocianny Tri Plus :))) - aktualizacja 1. postu ;)))

Monika_Krk pisze:
Petroniusz pisze:Przyznam, że byłam w lekkim szoku - Kocurra chce spać z człowiekiem? 8O

No 8O ja jestem nawet nie w lekkim , a w średnim szoku.
A ja w wielkim 8O 8O 8O
A jeszcze większym o to mięsko. Nie wyglądała aż na taką grymaśną. No i przecież na czymś się w końcu utuczyła :wink: czyżby nereczki dawały takie efekty :?:
A tak w ogóle to bardzo dobre wieści "tymczasowe" są :)
Co do zabaweczek, to koty miały ich w Koneserze pod dostatkiem, bo Ewa im podrzucała, nasączone walerianą. Z tego co wiem to Kocurra nie była zainteresowana, za to Maciuś bawił się jak mały kociak. Teraz, niestety, na nie nie reaguje :(
Obrazek

Migota

Od: Sob mar 29, 2008 20:57

Post » Pon maja 06, 2013 11:46 Re: Kocianny Tri Plus :))) - aktualizacja 1. postu ;)))

Macius potrzebuje czasu. Tak bardzo chcialabym, zeby znalazl DT...

zuza

Post » Pon maja 06, 2013 11:54 Re: Kocianny Tri Plus :))) - aktualizacja 1. postu ;)))

Ja mam co do niego pewien pomysł. Szalony zresztą, ale nie chcę nic mówić, bo nie ode mnie zależy czy się uda :(
Obrazek

Migota

Od: Sob mar 29, 2008 20:57

[poprzednia][następna]