Kotinowy zwierzyniec 6 + 2 (cz. 2) Tinusia [*]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 04, 2013 9:21 Re: Kotinowy zwierzyniec 7 + 2 (cz. 2)

Kotina pisze:
jaaana pisze:Hej!
Mam zielonego tymczasa 8)

8O 8O 8O 8O :? :?

może tak jedno słówko wiecej ... bo nam oczy z orbit wyjdą :wink:

No przecie pisałaś, że chciałabyś takiego jednego zielonego i obiecałam, że jak się pojawi, to Ci przywiozę.
Melduję zatem, że się pojawił i w tej chwili jest u mnie w kuchni na DT :mrgreen:

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Sob maja 04, 2013 10:04 Re: Kotinowy zwierzyniec 7 + 2 (cz. 2)

jaaana pisze:
Kotina pisze:

No przecie pisałaś, że chciałabyś takiego jednego zielonego i obiecałam, że jak się pojawi, to Ci przywiozę.
Melduję zatem, że się pojawił i w tej chwili jest u mnie w kuchni na DT :mrgreen:

HURA !!!!
cieszę się bardzo :D :ok:
Bardzo, bardzo Ci dziękuję :ok: :ok:
Czyli tak po 15-tym mogę się zielonego tymczasa spodziewać, będzie ci on miał u mnie DS :ok: :ok:
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Sob maja 04, 2013 10:14 Re: Kotinowy zwierzyniec 7 + 2 (cz. 2)

Mały, zielony tymczas :mrgreen:
będzie miał domek stały :D

Oby go futra szybko nie zjadły :ryk:

Witaj Elu:)
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Sob maja 04, 2013 10:30 Re: Kotinowy zwierzyniec 7 + 2 (cz. 2)

Kotina pisze:
jaaana pisze:
Kotina pisze:

HURA !!!!
Czyli tak po 15-tym mogę się zielonego tymczasa spodziewać, będzie ci on miał u mnie DS :ok: :ok:

Tak :D
Pod warunkiem, że moja opieka go nie załatwi i że uda mi się go dotransportować bez strat :wink:

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Sob maja 04, 2013 11:29 Re: Kotinowy zwierzyniec 7 + 2 (cz. 2)

jaaana pisze:
Kotina pisze:
jaaana pisze:
Kotina pisze:

HURA !!!!

Tak :D
Pod warunkiem, że moja opieka go nie załatwi i że uda mi się go dotransportować bez strat :wink:

Dlaczego masz go "załatwić" ? Przecież "takie tymczasy" dla Ciebie to nie pierwszyzna, bułka z masłem :D
Rączka do zielonego jest :ok: :ok:
Transport - też powinno być ok - chyba nie jest bardzo wysoki ?
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Post » Sob maja 04, 2013 11:32 Re: Kotinowy zwierzyniec 7 + 2 (cz. 2)

AnnAArczyK pisze:Mały, zielony tymczas :mrgreen:
będzie miał domek stały :D

Oby go futra szybko nie zjadły :ryk:

Witaj Elu:)

Witaj, Zuzanno :D

mam nadzieję, będę go własnom piersiom osłaniać :wink:

wysiałam im dużo trawki różnej rożnistej - może więc nie będą zbyt zainteresowane :?
Obrazek

Kotina

Post » Sob maja 04, 2013 11:51 Re: Kotinowy zwierzyniec 7 + 2 (cz. 2)

Hejka, hejka Cioteczki :1luvu:

To znowu kotinowa banda staje do kolejnego foto-raportu :D
Kto ma czas, ochotę i jeszcze się nie znudził, zapraszamy serdecznie :D

Tinusia i Timorka to dwie najstarsze kotki. Dlatego mają najwięcej zdjęć, gdy po prostu śpią, bo to – oprócz jedzenia – robią najczęściej.
Z tą tylko różnicą, że Tinka chodzi i wyjada z misek, a Timorka przychodzi kiedy chce i wymusza podanie jej jedzonka – oczywiście tego czego ona chce.
Jest bardzo konsekwentna w tym swoim wymuszaniu. Jeśli dostanie to na co księżniczka nie ma ochoty, to odchodzi - pardon – odbiega tym swoim „świńskim truchtem”,
aby za chwilę ponownie się pojawić i … wymuszać :twisted: Rzadko kiedy …. „jej nie jest na wierzchu” :mrgreen:

ObrazekObrazek

Tysiaczek nie wymusza, ale miaukoli, gdy coś chce. Też potrafi długo i upierd …. dopóki się człek nią nie zajmie.
Na szczęście nie zdarza jej się to zbyt często … :o

ObrazekObrazek

Tośka właściwie też sporo śpi, szczególnie do południa. Ale ma napady i wtedy jest nie do ogarnięcia, zaczepia i gania inne koty lub szaleje na drapakach,
też potrafi miaukolićjak najęta” – przeważnie gdy jest na balkonie :o :?
Każdemu kto do nas przychodzi od razu pakuje się na kolana i 8O wierci się, ugniata, chodzi w koło,
potem „zalega” na chwilę … :mrgreen:

ObrazekObrazek
Obrazek

Kotina

Post » Sob maja 04, 2013 12:13 Re: Kotinowy zwierzyniec 7 + 2 (cz. 2)

Tolcia to najbardziej nadzierająca się koteczka, ale ona „gada” najczęściej do swojego ukochanego dużego.
No, ta to ma melodię, potrafi się naprzykrzać jak rozkapryszone dziecko :twisted:
Co najmniej raz dziennie musi być brana na ręce i noszona przez swojego dużego.
Potem raczej jej nie słychać …. chyba że puszcza pawia – artystycznego i długaśnego – Tolka potrafi …

ObrazekObrazek

Dziunieczka jakby coraz więcej rozumiała z ludzkiej mowy. Reaguje jak pies 8O jestem pod wrażeniem.
Nie twierdzę, że pozostałe kotki są niekumate, ale one „udają”, że nie wiedzą o co dużym chodzi,
a Dziunia nie udaje, Dziunia słyszy i wykonuje polecenia :love:
„Dziunia nie ganiaj już Cynamona” – przestaje go ganiać
„Dziunieczko - szczotkowano” – leci na moje łóżko i wywala brzuchola
„Dziunia, tak nie wolno” – ucieka z „miejsca przestępstwa
„Dziunia chodź na miziańsko” – leci do małża na łóżko i wywala brzusio :D
O tym, że codziennie rano przychodzi i wita się z nami cichutkim miaukoleniem
– nie wspomnę, bo to takie oczywiste …. :wink:

ObrazekObrazek

Timorka ma w nosie generalnie wszystko i wszystkich.
Gości, sprzątanie a nawet remonty, nawałnice, sylwestry czy jakieś hałasy ….
Ona siem takimi goopotami nie zajmuje … Ona jest u siebie i zachowuje się jakby była tu od zawsze :ok:
Nie zadziera z nikim, ale gdy ktoś jej wejdzie w drogę i nie ustąpi, albo wsadza mordkę do jej żarcia –
bez namysłu wymierza karę mocnym pacnięciem łapom. I nie ważne czy to jest mały czy duży kotecek czy pies.
Duzi też już poznali co to jej „wymiar sprawiedliwości” gdy ośmielili się robić coś na co ruda princessa nie dała zgody … :strach: :wink:
Ale gdy ma dobry humor, to i na rękach pozwoli się troszeczkę ponosić, a nawet wyszczotkować futerko 8O

ObrazekObrazek

Cynamon - nareszcie wszędzie go pełno, ale nadal spanie i jedzenie jest dla niego najważniejsze.
Ale już ma wiele „swoich” miejsc. Nadal nie lubi gwałtownych ruchów, brania na ręce i zawsze jest gotowy do … ucieczki :(
Ale ma też chwile błogiego leniuchowania i pełnego relaksu. A to co najbardziej cieszy, to fakt, że coraz częściej się bawi
– w ganianego z Dziunieczką oraz sam czymkolwiek – listkiem, papierkiem, chodniczkiem :ok:

ObrazekObrazek
Obrazek

Kotina

Post » Sob maja 04, 2013 12:29 Re: Kotinowy zwierzyniec 7 + 2 (cz. 2)

Fituś - rozkoszniak - mała kochana zadziora :love: ale też bohaterski inaczej :wink: trzęsący portkami z byle powodu :strach:
Dzisiaj w nocy przyszedł spać tzn. dygotać jak goopi na moją poduszkę - nie wyspałam się przez niego.
Nie mam pojęcia czego się bał :?

ObrazekObrazek

Azirka - wspaniała ON-ka :love: Potrzebowała jednego roku, aby ... się u nas całkowicie zaaklimatyzować :ok:

ObrazekObrazek

Koty leżące i odpoczywające ....

ObrazekObrazek

Zabawy kocie – w berka, w chowanego …. tak od czasu do czasu, aby za bardzo się nie forsować, bo te nasze koteczki to są przede wszystkim wielkie leniuchy, kochane nasze leniuchy :love:

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek
Ostatnio edytowano Pt sie 09, 2013 12:54 przez Kotina, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Kotina

Post » Sob maja 04, 2013 15:31 Re: Kotinowy zwierzyniec 7 + 2 (cz. 2)

Biedny Fituś :( Może coś mu się śniło.
Miło popatrzeć jak Cymuś bawi się z panienkami :ok: :mrgreen: :1luvu:
Miaukolenia kociastych bywają uciążliwe, a do najlepsze każdy miauka inaczej :mrgreen: Kocie unikaty :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Sob maja 04, 2013 17:11 Re: Kotinowy zwierzyniec 7 + 2 (cz. 2)

Faktycznie, może Fitulek miał senne koszmary :wink: i przyszedł do pańci,żeby broniła piesia :D :ok:

Cynamon chyba w naturze ma bardzo ładny kolor futra :ok:

Podobnie Timorka:)
Jej ubranko chyba też jest pięknie ubarwione :D
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Sob maja 04, 2013 17:36 Re: Kotinowy zwierzyniec 7 + 2 (cz. 2)

AnnAArczyK pisze:Faktycznie, może Fitulek miał senne koszmary :wink: i przyszedł do pańci,żeby broniła piesia :D :ok:

Cynamon chyba w naturze ma bardzo ładny kolor futra :ok:

Podobnie Timorka:)
Jej ubranko chyba też jest pięknie ubarwione :D

Wystarczy, że w środku nocy coś nagle huknie .... my śpiąc w ogóle tego nie usłyszymy, ale
Fitula jest czujny i - chociaż huk się więcej nie powtórzy - on wystraszony lgnie do człowieka :)
aby przy dużych sobie trochę ... podygotać.
Zaczną się burze w wyładowaniami, głośny ulewny deszcz i znowu nocki będę nie przespane :(
Taki już jest ten nasz Fituś :love: :love:

Timorki ubarwienie wg mnie najbardziej przypomina kolor ... tofikowy - chociaż większość widzi .... rudy 8O
Cynamon zaś faktycznie ma trudny do określenia kolor, ale bardzo oryginalny :) a futerko mięciutkie w dotyku jak puch :)
Obrazek

Kotina

Post » Sob maja 04, 2013 21:58 Re: Kotinowy zwierzyniec 7 + 2 (cz. 2)

Mówisz Timorka toffikowa :roll:
To chyba trafiłam z kolorem :wink: :mrgreen:
Mam taką nadzieję...
Bo właściwy kolor "wyczytać" w monitorze lapka raczej trudno :ryk: :ryk:
Portrecik pannicy gotowy, ramka też:)
A najfajniejsze jest to, że u mnie wszyscy oglądali Timorkę, każdemu się podobała i nikt nie zauważył jednego braku...
Ja też :ryk:
Timorce zapomniałam namalować...wąsy :smiech3: :smiech3:
Jutro już Timorka będzie wąsata :1luvu:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Nie maja 05, 2013 6:55 Re: Kotinowy zwierzyniec 7 + 2 (cz. 2)

AnnAArczyK pisze:Mówisz Timorka toffikowa :roll:
To chyba trafiłam z kolorem :wink: :mrgreen:
Mam taką nadzieję...
Bo właściwy kolor "wyczytać" w monitorze lapka raczej trudno :ryk: :ryk:
Portrecik pannicy gotowy, ramka też:)
A najfajniejsze jest to, że u mnie wszyscy oglądali Timorkę, każdemu się podobała i nikt nie zauważył jednego braku...
Ja też :ryk:
Timorce zapomniałam namalować...wąsy :smiech3: :smiech3:
Jutro już Timorka będzie wąsata :1luvu:

Zdarza się każdemu - drobiazg. Widocznie każdy oglądający był tak zachwycony obrazem,
że na detale nie zwracał uwagi :D

Teraz tylko wąsiska muszą wyschnąć i .... gotowe :ok:
Już nie mogę się doczekać i bardzo, bardzo się cieszę :lol:
Zrobiłaś mi, Zuziu, wielką przyjemność malując dla mnie ten obraz :love:

(szczegóły dogadamy na pw)
Obrazek

Kotina

Post » Nie maja 05, 2013 7:11 Re: Kotinowy zwierzyniec 7 + 2 (cz. 2)

Witam cały kotinowy zwierzyniec!
Pogoda się zaczyna klarować, słoneczko wychodzi - od razu człowiekowi lepiej! :1luvu:
Wczorajsze zdjęcia urocze a kociaste dziewczyny wiedzą jak się zaprezentować nie wspomnę już o rodzyneczku w tym damskim gronie - Cymusiu. :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Fitusiowa minka łapie za serducho i Azirka - oj pieseczki kochane!!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

[poprzednia][następna]