Moderator: Moderatorzy
Iwooona pisze:No to się przestraszyłam.. Piotrze a czy Twój kot przymierzał się chociaż do robienia kupki? Bo mój chodzi tylko sikać, a jak kiedyś miał zatwardzenie to chociaż próbował coś zrobić chociaz nie wychodziło, a teraz nawet nie próbuje.
piotr2422 pisze:Iwooona pisze:No to się przestraszyłam.. Piotrze a czy Twój kot przymierzał się chociaż do robienia kupki? Bo mój chodzi tylko sikać, a jak kiedyś miał zatwardzenie to chociaż próbował coś zrobić chociaz nie wychodziło, a teraz nawet nie próbuje.
pamiętam ze nie na poczatku były zaparcia potem nic tak ponad tydzień się meczyl na foto RTG wyszlo zatkanie kapletne od początku do końca na narkozie dostal lewatywę spora potem czyszczenie ile się dalo szczypcami długimi wiec sporo wyszlo no i potem olej parafinowy do pyska codziennie az mu z tylu wyciekalo ale ruszyl do kuwety po jakiś 2 dniach
Tinka07 pisze:Hej,
wklejam tylko linki, bo czasu mam malutko:
viewtopic.php?f=36&t=149676&p=9555876&hilit=parafina#p9555876
viewtopic.php?f=36&t=140368&p=8772111&hilit=parafina+Tinka07#p8772111
Mamrot pisze:schnuki pisze:dobre wieści Bachus po kroplówkach dostał wigoru ...)))))))Strzykawek jak nie było tak nie ma ,na całe szczęście dojadą z Niemiec w środę ,mam kochanego męża...)))))Życie jest piękne jak kot drapie...))))))a cukier nie szaleje choć jest nadal na Cansulinie..Tinko zakupiłam paski mam tez specjalny żwirek od Weta z którego mogę pobierać mocz bo badań...)))haaa też niemiecki..))))pozdrawiamy Schnuki i Bachus...))))
szkoda, że nie ogłosiłaś zakupu - mam nadziję że kupi wlaściwe BO WŁAŚNIE W NIEMCZECH MOŻNA KUPIĆ DOSKONAŁE TEŻ FIRMY BD ALE Z PODZIAŁKĄ CO PÓŁ JEDNOSTKI - U-100 O POJEMNOŚCI 0,3 ML - DOSKONAŁE STRZYKAWECZKI Z PREZCYCYJNA PODZIAŁKA CO PÓŁ JEDNOSTKI - WSZYSCY TU ZA NIMI TĘSKNIMY. KOSZTUJĄ 20 EURO - 100 SZT
Mamrot pisze:piotr2422 pisze:Iwooona pisze:No to się przestraszyłam.. Piotrze a czy Twój kot przymierzał się chociaż do robienia kupki? Bo mój chodzi tylko sikać, a jak kiedyś miał zatwardzenie to chociaż próbował coś zrobić chociaz nie wychodziło, a teraz nawet nie próbuje.
pamiętam ze nie na poczatku były zaparcia potem nic tak ponad tydzień się meczyl na foto RTG wyszlo zatkanie kapletne od początku do końca na narkozie dostal lewatywę spora potem czyszczenie ile się dalo szczypcami długimi wiec sporo wyszlo no i potem olej parafinowy do pyska codziennie az mu z tylu wyciekalo ale ruszyl do kuwety po jakiś 2 dniach
Piotrze! na poprzedniej stronie linki od Tinki nt parafiny. nie polecamy parafiny
Colon Light profilaktycznie na rozluźnienie jest bardzo dobryCarreras pisze:Ja na rozluźnienie dawałam Colon Light ok. 1 g raz lub 2 razy dziennie, mieszałam z wodą i dodawałam do mokrej karmy. Rezultaty były zadowalające, czyli ładna kupka codziennie.Lek ten to łuski z nasion babki płesznik.
Hmm, 0-1 erytrocytów w polu widzenia to normalne w czystym moczu. Wg. podanego przez Schnuki wyniku nie wiemy jednak, czy był tylko jeden erytrocyt, czy było ich trzy. Tak więc interpretacja jest tak samo mglista jak podany przedział z laboratoriumKarolcia i Dziki pisze:A krew w siuśkach u Bachusa to skąd???
Sheridan, zobacz mój wcześnieszy post. Lactulosum to tylko substancja czynna preparatu. Może być on z dodatkami lub nie. Wszystko zależy od nazwy hadlowej.sheridan pisze:Lactulosum ma dodatki smakowe - dlatego Duphalac jest dla kotów lepszy, to na pewno.
Tinka07 pisze:Hmm, 0-1 erytrocytów w polu widzenia to normalne w czystym moczu. Wg. podanego przez Schnuki wyniku nie wiemy jednak, czy był tylko jeden erytrocyt, czy było ich trzy. Tak więc interpretacja jest tak samo mglista jak podany przedział z laboratoriumKarolcia i Dziki pisze:A krew w siuśkach u Bachusa to skąd???![]()
PH moczu jest za niskie. Schnuki, jaką podajesz obecnie karmę? Czy jest w niej coś typu Urinary na zakwaszanie moczu?
Pozdrawiam serdecznie
Tinka
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości