wszyscy kochamy Fionkę

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 19, 2013 20:25 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Usiłuję wyzdrowieć, ale mi nie idzie. Oprócz tego że mamy lampę od Kasi nic sie nie zmieniło - jemy, miziamy się, dnie (prócz posiłków) Fio spędza "na pokojach". Dziewczynka nadal jest odsikiwana i odkupkowywana, pije grzecznie laktulozę, której nie lubi, czasem startuje do kuwety ale prócz prac wykopaliskowych w 90% przypadków nic tam nie zostawia. I tak się powoli turlamy.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt kwi 19, 2013 20:53 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Za zdrówko i za całokształt :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Pt kwi 19, 2013 21:17 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Alienor pisze:Usiłuję wyzdrowieć, ale mi nie idzie. Oprócz tego że mamy lampę od Kasi nic sie nie zmieniło - jemy, miziamy się, dnie (prócz posiłków) Fio spędza "na pokojach". Dziewczynka nadal jest odsikiwana i odkupkowywana, pije grzecznie laktulozę, której nie lubi, czasem startuje do kuwety ale prócz prac wykopaliskowych w 90% przypadków nic tam nie zostawia. I tak się powoli turlamy.

to jest mała lampa? czy taka duża na stojaku?
bolące gardełko też można wygrzewać, oczywiście nie w środku tylko trzymać lampę w pewnej odległości od szyi
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt kwi 19, 2013 21:29 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Mała - w sensie bez stojaka. OK, to spróbuję - może mniej gardło a więcej zatoki, które są źródłem problemu u mnie. Dzięki za radę:ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Pt kwi 19, 2013 21:45 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

O, to takie buty - Alienor, zdrówka życzę :ok:
Wygrzewanie zatok to bardzo dobry pomysł, ewentualnie jakieś piguły, specjalnie w tym celu :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt kwi 19, 2013 22:10 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

A znasz refleksoterapię?
Na zatoki trzeba masowac przede wszystkim końce wszystkich palców u nóg.
Mnie pomaga.
Jest jeszcze parę punktów. Gdybyś chciała tekst z mapkami p.Górnickiej to mam zeskanowane.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pt kwi 19, 2013 22:15 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Końce palców, czyli opuszki? Czy w innym miejscu?

Erin

Post » Pt kwi 19, 2013 22:22 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

To jest tak, że jakby popatrzeć na stopę od spodu to te punkty są na końcach palców.
Nie wiem czy w palcach u nóg sa opuszki, ale jesli tak, to to są opuszki:))
Ja masuję w ten sposób, że kładę stopę grzbietem na ręce i wtedy mam równo te końce. Masuje je kostkami jakby zaciśniętej pięści.
Nie wiem czy dobrze to napisałam:)
Tzreba ok 3 minmasować. Na początku masuje kilka razy dziennie. Do tego naduzym palcu sa jeszcze punkty gardla,głowy i inne np limfatyczne. Też je masuję.

Lidka

Post » Pt kwi 19, 2013 22:28 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Dzięki!

Erin

Post » Sob kwi 20, 2013 9:27 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Dziś gdy Fio leżała na łóżku, Ala chciała ją pogłaskać. A Fionka zaczęła odpychać jej rękę wszystkimi łapkami, łapać przednimi i podgryzać 8O . Po prawie minucie dotarło do nas, że kicia się bawi i dostała piłeczkę - trzymała ją łapkami i gryzła, turlała i ogólnie bawiła się nieźle. Pierwszy raz odkąd jest u nas zachowała się w 100% jak radosny, beztroski kociak :ok: :ok:

Alienor

Post » Sob kwi 20, 2013 9:31 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

To są piękne chwile:)
Oby się zbudziła do zabawy również

Lidka

Post » Sob kwi 20, 2013 9:38 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

super :ok:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob kwi 20, 2013 9:44 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Super wieści :ok: :ok: :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Sob kwi 20, 2013 10:02 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Ale fajne wieści :ok:

Erin

Post » Sob kwi 20, 2013 10:36 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Miło to czytać :D kciuki za księżniczkę :ok:
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

[poprzednia][następna]