Wątek DO ZAMKNIĘCIA-dziękujemy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 11, 2013 7:36 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- uaktualniamy spis ślepaczków str.29

Kamakolo pisze:Niedobrze, to napewno nie powikłania po operacji. Coś się uaktywniło... Nie czekaj może? Niepewnośc jest najgorsza....

Właśnie, niestety coś się uaktywniło :( . Trzeba działać szybko aby dowiedzieć się co i zawalczyć :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Czw kwi 11, 2013 7:46 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- uaktualniamy spis ślepaczków str.29

Nakłuć Go dzisiaj? czy poczekać na zadziałanie Floronu?
Płyn Fipowy to wyrok? :(
ObrazekObrazek

martka

Od: Śro gru 28, 2005 23:11

Post » Czw kwi 11, 2013 7:53 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- uaktualniamy spis ślepaczków str.29

martka pisze:Nakłuć Go dzisiaj? czy poczekać na zadziałanie Floronu?

Uważam, że nakłuć dzisiaj i jeśli w jamie brzusznej będzie płyn pozostanie Wam czas aby wysłać go do laboratorium by upewnić się czy to FIP. Jeśli płyn będzie lepki, żółtawy to..., ale lepiej sprawdzić. Niestety ta choroba może mieć również formę bezwysiękową czyli bez płynu. Nie rób jednak testu, bo jego wynik mówi tylko o kontakcie kota z koronawirusem, a nie o tym czy jest chory (czyli nie ocenia czy wirus się uaktywnił czy nie).
Martko, niestety FIP to wyrok... Ale jest mnóstwo innych możliwości, dlatego biegnijcie dziś do weta. Szukajcie przyczyny :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Post » Czw kwi 11, 2013 7:57 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- uaktualniamy spis ślepaczków str.29

Rzetelna diagonoza - jak najszybciej. Czemu floron? To nie jest raczej antyb. dla kotów? No ale sie mogę nie znac. Jak wyniki? Mocznik, kreatynina? Coś z nerkami? Wtedy ponoc wszystko smakuje moczem - kot nie chce jesc....
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Czw kwi 11, 2013 8:00 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- uaktualniamy spis ślepaczków str.29

martka pisze:Nakłuć Go dzisiaj? czy poczekać na zadziałanie Floronu?

martka,na forum był niedawno przypadek pp,bez "sensacji".Niestety jesli kot sika pod siebie jest to stan zagrożenia zycia,trzeba natychmiast zrobic badania i usg jamy brzusznej.Przydało by się RTG czaszki,zeby zobaczyc co sie dzieje w oczodołach,bo zaczyna mnie to bardzo,bardzo niepokoić :( Jeden z moich kotów miał FIP bezwysiękowy,siusiała Samantha pod siebie,nie dojechalismy na usg niestety...nie zdązyliśmy.Do wieczora pieknie wyglądała,chodziła jadła,ale ,ze wet był u nas na wizycie domowej zauwazył niepokojąca zmianę wygladu pyska kota i skierował na usg rano,w nocy mała odeszła...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Czw kwi 11, 2013 8:24 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- uaktualniamy spis ślepaczków str.29

Chyba potrzbowałabym wsparcia fin. na te wszystkie badania :oops: :(
Pojadę dzisiaj do weta, nakłujemy i zobaczymy, może uda mi się zrobić USG brzucha jeszcze dzisiaj, no chyba, że wyjdzie płyn, to wtedy bez USG? Ile kosztuje wysłanie płynu do labu? lekarz chyba od razu widzi i ocenia jaki to płyn?

Jeszcze chciałabym zapytać, co Wam się nasuwa jak kot kładzie sie na podłodze i tak.........rozpłaszcza brzuchem o niej?
ObrazekObrazek

martka

Post » Czw kwi 11, 2013 8:38 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- uaktualniamy spis ślepaczków str.29

W takim razie w trybie awaryjnym zgłaszam Martkę do wsparcia w tym miesiącu.
Martko, prześlij zdjęcie kotusia, proszę.
I zapytaj weta czy może wystawić fakturę przelewową na Fundację (kwota zwyczajowa 100zł).
Jeśli wet stwierdzi jednoznacznie, że znalazł płyn fipowy nie ma konieczności wysyłki. Ale musi mieć pewność. Nie wiem ile teraz kosztuje takie badanie. Teraz trzeba robić pilną diagnostykę, kot cierpi :(
Działajcie i trzymajcie się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dziewczyny napiszcie, proszę czy zgadzacie się na przyznanie pomocy ślepaczkowi martki, gdyż chyba nie jest On tymczasem. Sytuacja jednak poważna.
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Czw kwi 11, 2013 9:04 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- uaktualniamy spis ślepaczków str.29

martka pisze:Chyba potrzbowałabym wsparcia fin. na te wszystkie badania :oops: :(
Pojadę dzisiaj do weta, nakłujemy i zobaczymy, może uda mi się zrobić USG brzucha jeszcze dzisiaj, no chyba, że wyjdzie płyn, to wtedy bez USG? Ile kosztuje wysłanie płynu do labu? lekarz chyba od razu widzi i ocenia jaki to płyn?

Jeszcze chciałabym zapytać, co Wam się nasuwa jak kot kładzie sie na podłodze i tak.........rozpłaszcza brzuchem o niej?

Jak się rozpłaszcza to znaczy,że cierpi niestety.
Uwazam,że najpierw się robi usg+rtg a potem dalsze zabiegi,nie odwrotnie...pisze o rtg,bo mozliwe jest,ze to jest przyczyna zakazenia w organiźmie,która nalezy wykluczyć..
Ja Ci finansowo nie pomogę,bo nie mam,mam bardzo chore koty :( Trzymajcie się,kotek ewidentnie cierpi...

Anna 61 teraz ma kotka z FIPem,wiec bardziej by pomogła.Tyle,że najpierw nim się gdyba trzeba stwierdzić/wykluczyć fip...
tu watek Lolusia:
viewtopic.php?f=13&t=150048
BOZENAZWISNIEWA

Post » Czw kwi 11, 2013 10:02 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- uaktualniamy spis ślepaczków str.29

Uważam,że nikt chyba nie będzie oponował , aby przyznac w trybie pilnym wsparcie finansowe z funduszu awaryjnego (gdyż składki mogły jeszcze nie wpłynąc)-sytuacja jest bardzo groźna i pilna :!:
Myśle,że nie powinno być problemu z fakturą na fundację-jesli będziemiał obiekcje wet, może wystawić fakture proforma (nie ksieguje sie w PKPiR, dopiero po wystawieniu właściwej, tj, po otzrymaniu zapłaty), Fundacja nie powinna miec także obiekcji.
Czekamy niecierpliwie na wieści i mocne :ok: :ok: :ok: za poprawę bo on strasznie cierpi :(

Kwiecień

1. Kotek u martki -pilne

2. Kubuś - szukamy wciaż opiekuna (cukrzyca)

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Czw kwi 11, 2013 10:15 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- pilna sprawa str. 33, lista kwiecień 20

ewexoxo pisze:POWAŻNA SPRAWA - NIEWIDOMA KOTKA W SCHRONISKU - WROCŁAW!
Obrazek

PRZERAŻONA KOTKA
http://www.youtube.com/watch?v=2AqYcQ4Q ... e=youtu.be

czy ktos ma jakies wieści o tej koteczce?
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Od: Czw maja 05, 2011 14:56

Post » Czw kwi 11, 2013 10:22 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- pilna sprawa str. 33, lista kwiecień 20

Klub Ślepaczkowy pisze:
Obrazek

PRZERAŻONA KOTKA

Wydaje mi się, że jest już w swoim domku.
Ewelinka zweryfikuje w razie czego, bo mój umysł ostatnio płata figle :oops: :twisted:
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Czw kwi 11, 2013 10:30 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- pilna sprawa str. 33, lista kwiecień 20

To co robic pierwsze? USG czy pobrać płyn? Mnie się wydaje, że pobrać płyn, bo jak się nie daj Boże okaże, że płyn, i to FIp-owy, to USG zbędne? Do rtg chyba trzeba podespać, a Lucuś kilka narkoza ostatnio przechodził: kastarcja, operacja, czyszczenie oczodołu.
ObrazekObrazek

martka

Post » Czw kwi 11, 2013 10:47 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- pilna sprawa str. 33, lista kwiecień 20

jerzykowka pisze:
Klub Ślepaczkowy pisze:
Obrazek

PRZERAŻONA KOTKA

Wydaje mi się, że jest już w swoim domku.
Ewelinka zweryfikuje w razie czego, bo mój umysł ostatnio płata figle :oops: :twisted:

Dixi ma dom :ok:
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Czw kwi 11, 2013 11:08 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- pilna sprawa str. 33, lista kwiecień 20

martka pisze:To co robic pierwsze? USG czy pobrać płyn? Mnie się wydaje, że pobrać płyn, bo jak się nie daj Boże okaże, że płyn, i to FIp-owy, to USG zbędne? Do rtg chyba trzeba podespać, a Lucuś kilka narkoza ostatnio przechodził: kastarcja, operacja, czyszczenie oczodołu.

słuchaj,ja Ci nie doradze,ale dziwne,że pytasz...Najpierw się robi badania,a potem ściaga płyny,skąd wiesz co mu jest :roll: Jesli go nie utrzymasz do RTG(ja utrzymałam swojego kota,ale drugi dostał lekka narkoze i wtedy wszystko szybko się zrobiło),usg i wtedy wet działał inwazyjnie...Nie wyobrazam sobie,żeby kroili kota,czy grzebali w kocie bez badań.Skoro NIE WIADOMO co kotu jest to nalezy zrobic wyniki natychmiast...co tu gdybać...tyle czasu pisania dla mnei ejst niepotrzebne...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Czw kwi 11, 2013 11:35 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- pilna sprawa str. 33, lista kwiecień 20

A kto mówi o krojeniu kota? 8O
Pisania za dużo? to może nie czytaj jak nie masz ochoty, z pracy nie wyjdę, aby zrobić badania kotu, po pracy to i owszem.
ObrazekObrazek

martka

[poprzednia][następna]