Pelcia, Różyczka i Łobuziki. FOTO

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 25, 2013 12:46 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Bimboła wraca :(

Dla ludzi bardzo miła. Jak była u nas poprzednio przez prawie pół roku, to nie udało się jej przekonać aby przynajmniej tolerowała inne koty :(

Pani nadal się nie odzywa. Mnie natomiast dopadły dylemty dotyczące sytuacji "prawnej" oraz zdrowotnej Bimbioły w razie jakby znowu ktoś zechciał ją adoptować.
Co prawda nie sadzę, aby Pani była zainteresowana Bibmołą, jednak muszę jakoś to wysztko wyjasnić osobie, która ewentualnie chciały Bimbołę pzygranąć.

1. Nie posiadam książeczki zdrowia Bimboły. Mogę co prawda założyć nową, nie wiem, czy lekarz zgodzi sie wpisać ponownie sterylizację.Kwetią do wyjasnienia z lekarzem jest szczepienie. Nie wiem, czy Pani szczepiła Bibmołę.
2. Co ja mam zrobić z tą Panią? wysłać jej pocztą wypowiedzenie umowy? Bo jeżeli tego nie zrobię, to umowa jest obowiązujaca. Na umowie jest nr chipa, co jednoznacznie identyfikuje kota.
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Pon mar 25, 2013 12:54 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Bimboła wraca :(

A masz adres tej Pani? Może by się tam po prostu przejechać?

Biedna Bimboła :( Biedni Wy :(
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Pon mar 25, 2013 13:01 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Bimboła wraca :(

ja bym do pani napisała poleconym z zastrzeżeniem ze nieodebranie listu skutkuje wypowiedzeniem umowy adopcyjnej (prawnie chyba tak mozna)
dlatego ze pani moze celowo nie odbierac od Ciebie korespondencji
no ale gdyby odebrała to bym poprosiła o wyjaśnienie co sie stało i o zwrot książeczki zdrowia kota
i postraszyła ją troche - jesli w umowie jest zapis o koniecznosci zwrotu kota do Ciebie w przypadku rezygnacji z adopcji - ze ja podasz do sadu za to ze kota porzucila

odrobaczyła bym i zaszczepiła kolejny raz - z wpisem do nowej ksiązeczki
a jesli chodzi o sterylke - przydało by sie naciecie ucha w takiej sytuacji
jesli w lecznicy maja zapis o sterylce z imieniem kota a Ty go identyfikujesz czipem (rowniez z imieniem i data urodzenia - powinien byc w bazie czipowej) to raczej powinni wpisac - ponownie - zabieg do ksiazeczki

tylko czy sie uda?
:ok:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Pon mar 25, 2013 13:38 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Bimboła wraca :(

Może wydruk karty Bimbnoły z lecznicy? Tam powinny być wszelkie informacje, dopóki była u Was.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Wto mar 26, 2013 20:51 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Bimboła wraca :(

Dzięki za rady :)

Bimboła zachowuje się na razie dość dobrze. Gdybym jej nie znała z poprzedniego pobytu, to nawet byłabym skłonna uznać jej zachowanie za normalną procedurę zapoznawczą przyjętą w kociej etykiecie.
Faktem jest, że potfforów jest teraz nieco więcej niż dwa lata temu :roll: No i jest Brambor. Nawet sobie z TŻ żartowaliśmy, że będziemy mieć sałatkę Bramborowo-Bimbołową :roll: Dla niezorientowanych: brambory to u naszych południowych sąsiadów są ziemniaki, a bimboły to są jakieś nasze polskie kluski. Bimboły były w karcie w knajpie, która znajdowała się niedaleko od miejsca, w którym znaleźliśmy Bimbołę. Jednak zawsze jak przyjeżdżaliśmy do tej knajpy, to bimbołów już nie było. Bardzo chciałam zjeść te bimboły, ale ostatecznie mi się nie udało, bo wycofali danie.
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Pon kwi 01, 2013 17:09 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Bimboła wróciła :(

Prima Aprilis,uważaj, bo się pomylisz i pomyślisz, że Mikołaj przyniósł ci kota pod choinkę :twisted:
Obrazek

I obiecane świąteczne króliczki :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Pon kwi 01, 2013 20:50 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Prmia Apliris i króliczki :

Śliczne te króliczki :1luvu:
Obrazek

monika794

Od: Sob kwi 18, 2009 1:24

Post » Wto kwi 02, 2013 9:08 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Prmia Apliris i króliczki :

łoooj!
Siup-Siupek na balkonie ma minę "no i co z tą wiosną? marcować by się chciało, ale ten śnieg... ee, to sobie poprzysypiam"
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Sob kwi 20, 2013 21:04 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Prmia Apliris i króliczki :

Prawołapczność u kotów. Była jeszcze Zły Dotyk ułożona tak samo, ale jak zobaczyła mnie z aparatem foto, to nawiała:
Obrazek

Mała Żmija, zwana Zły Dotyk:
Obrazek

Księżniczka Różyczka, czyli niezmiennie piękna i fotogeniczna:
Obrazek

Bimboła pierwszy raz na spacerku, trochę zdezorientowana:
Obrazek
Obrazek

I dość tych zwariowanych przygód, czyli nareszcie na kanapie:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Sob kwi 20, 2013 21:42 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Prawołapczność u kotów s.5

:ryk: :ryk: :ryk:

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Sob kwi 20, 2013 21:49 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Prawołapczność u kotów s.5

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Śro kwi 24, 2013 9:25 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Prawołapczność u kotów s.5

:love: :love: :love: super zdjęcie prawołapczności, jak pozowane.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Śro kwi 24, 2013 9:43 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Prawołapczność u kotów s.5

normalnie :ryk:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Nie cze 16, 2013 16:31 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Prawołapczność u kotów s.5

Jak się miewa prawołapne stado?
Ostatnio edytowano Wto cze 18, 2013 9:32 przez NITKA/KARINKA, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Przeniosłam na NASZE KOTY - opowieści o rezydentach - blaski i cienie życia z kotami.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Wto cze 18, 2013 16:39 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Prawołapczność u kotów s.5

wyszukałam wątek wiedząc, ze na bank jakieś zdjęcia Różyczki znajdę :love:
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

[poprzednia][następna]