BORYS i YOKO czyli Galimatias Krakowski - dołączył SZANDOR

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 29, 2013 18:05 Re: Cudna kotka w nowym domku - czyli kotki dwa Borys i Yoko

Wszystkiego co najlepsze
na Święta Wielkiejnocy,
wiosennych nastrojów,
ciepłej, radosnej atmosfery,
miłych spotkań z Najbliższymi
oraz smacznego jajka
i mokrego Lanego Poniedziałku
Obrazek

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pt mar 29, 2013 18:27 Re: Cudna kotka w nowym domku - czyli kotki dwa Borys i Yoko

Nie umiem wklejać takich obrazków, ale życzenia przesyłam.WESOŁYCH ŚWIĄT !!!
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt mar 29, 2013 18:48 Re: Cudna kotka w nowym domku - czyli kotki dwa Borys i Yoko

:1luvu:
Serdecznie dziękujemy za życzenia od Ewar i Kociara82.
:1luvu:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Pt mar 29, 2013 20:08 Re: Cudna kotka w nowym domku - czyli kotki dwa Borys i Yoko

Monia ,nawet nie wiesz jak ja CIę kocham za to poprawianie mi humora :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
obśmiałam sie do łezów :ryk: :ryk: :ryk:

Obrazek :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pt mar 29, 2013 21:22 Re: Cudna kotka w nowym domku - czyli kotki dwa Borys i Yoko

Myszolandia pisze:Monia ,nawet nie wiesz jak ja CIę kocham za to poprawianie mi humora :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
obśmiałam sie do łezów :ryk: :ryk: :ryk:

:mrgreen: bardzo proszę

Obrazek

"(...)cześć i czołem pytacie skąd się wziąłem ,
jestem wesoły Romek ,
mam na przedmieściu domek-
a w domku wodę światło, gaz ,
powtarzam zatem jeszcze raz...(...)"
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger

Monika_Krk

Post » Sob mar 30, 2013 0:29 Re: Cudna kotka w nowym domku - czyli kotki dwa Borys i Yoko

a ja slyszalam wersje "jestem wesoly Bronek" ;)

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Sob mar 30, 2013 9:02 Re: Cudna kotka w nowym domku - czyli kotki dwa Borys i Yoko

Moniko :-D
Zdrowych, radosnych i pogodnych Świąt Wielkanocnych,
smacznego jajka, udanego dyngusa oraz nadejścia wiosny
życzy Kotina ze swoim zwierzyńcem

Obrazek
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Sob mar 30, 2013 12:03 Re: Cudna kotka w nowym domku - czyli kotki dwa Borys i Yoko

Obrazek

Zdrowych, radosnych Świąt życzy lillua z ogonkami :)
"Zwierzęta są moimi przyjaciółmi, a ja nie zjadam swoich przyjaciół."
George Bernard Shaw

Nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=150713

Lillua

Od: Pon lut 13, 2012 17:41

Post » Sob mar 30, 2013 12:25 Re: Cudna kotka w nowym domku - czyli kotki dwa Borys i Yoko

Obrazek
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Nie mar 31, 2013 21:29 Re: Cudna kotka w nowym domku - czyli kotki dwa Borys i Yoko

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pon kwi 01, 2013 11:55 Re: Cudna kotka w nowym domku - czyli kotki dwa Borys i Yoko

Witajcie Kochane! :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Śro kwi 03, 2013 12:31 Re: Cudna kotka w nowym domku - czyli kotki dwa Borys i Yoko

Bardzo dziękuję za życzenia Kotino i Lilua - nie było mnie na forum wcześniej więc podziękowania opóźnione.

Święta, święta i po świętach ...
A śniegu nadal w bród :mrgreen:

Koty moje mają przestawiony zegar biologiczny na wiosnę/lato i są bardzo tym wszystkim zdziwione.
Miało być słoneczko, wygrzewanie na parapetach, idy marcowe- a tu co?
Trąbka, dupka i pikuś - czyli nic z tego. Obrazek
Koty senne się zrobiły z tego wszystkiego, nic tylko jedzą na potęgę i śpią.
Jak nie śpią, skradam się i próbuje je rozruszać oraz namówić do zabawy. Obrazek

Borys do zabaw wszelakich stracił coś rezon, no chyba że jest to zabawa w spanie lub jedzenie.
Uznał, że będzie teraz żył w rytm piosenki pt. "Cysorz" - A.Waligórskiego.
Szczególnie pierwszy fragment przypadł mu do gustu :

"Cysorz to ma klawe życie
Oraz wyżywienie klawe !(...)"

Obrazek

Jak widać na załączonym obrazku - Borys - lubi się wczuwać w słowa piosenki :wink:

Yoko niemrawo ale jednak próbuje go namówić do zabaw :

Obrazek

Co on bardzo uprzejmie i taktownie olewa :

Obrazek

Czasem nawet dwa dni - co widać na datowniku :mrgreen: :

Obrazek

Pudełko, szuflada, półka w garderobie - wszędzie gdzie można mieć święty spokój
tam na pewno "zadekował" się Borys.
Na wszelkie pytania w stylu: "Kiedy Ci przejdzie? Wiesz że to nie moja wina, że nie ma wiosny?
Idziesz się bawić ?"
- odpowiedzią jest mina numer 9551 czyli tzw. pokerowa "twarz" :

Obrazek

Taaaaa... trochę go rozumiem.

Na koniec pozwolę sobie na małą dygresję :

Obrazek

Idę zakupić jakąś broszurę z instruktażem : Jak zbudować igloo...

Monika_Krk

Post » Śro kwi 03, 2013 12:36 Re: Cudna kotka w nowym domku - czyli kotki dwa Borys i Yoko

:lol: :lol: :lol:
Całujemy!
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pt kwi 05, 2013 7:51 Re: Cudna kotka w nowym domku - czyli kotki dwa Borys i Yoko

Hejka :D

przednia zabawa dla kocistych z tym pudełkiem :ryk: :ryk:

Muszę też wykorzystać karton z zooplusa i zafundować swoim taką zabawę :ok:
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Pt kwi 05, 2013 9:26 Re: Cudna kotka w nowym domku - czyli kotki dwa Borys i Yoko

Zastanawiałam się odkąd tu jestem czy zdradzić wam pewną historię, która kładzie się cieniem na blaski jestestwa borysowego.
Dotyczy to kwestii "łowności kota" - mojej ulubionej :mrgreen: .
Zawsze nieodmiennie przypomina mi o tym Yoko, która w szale zabawy w polowanie, wygląda jak pomieszanie
kobry królewskiej z ninją , co daje nam obraz kota nad wyraz szybko poruszającego się zrywnymi, krótkimi susami i zamierającego tuż nad "ofiarą" - by z prędkością pocisku zadać cios ostateczny :" A ciaaaaa - giń kulko z foliiii " Obrazek

No ale do rzeczy, do rzeczy - muszę się cofnąć o dobre dwa lata i wrócić do poprzedniego mieszkania.
Stan kotów w domu : sztuk jedna - Borys.
Pora roku zima, na końcówce.
Piętro drugie - bardzo wysokie.

Ważną rzeczą jest opisać w tym miejscu, że w ścianie tegoż mieszkania była wywiercona dziura na zewnątrz , którą "szła" sobie spokojnie rura od klimatyzacji.

Ponieważ klima w zimie nie działa, a mnie ręce zawsze świerzbią , wymyśliłam sobie :idea: taddaaam :mrgreen: , że w dziurze w zimie urządzę karmnik dla ptaszyn.
Rura na chwilę siup na bok.
Nakupiłam ziarna i innych przysmaków i gęsto zasiałam w czeluściach.
Błogi stan dobrze spełnionego obowiązku i to, że dziura nie leży odłogiem jak głupia, a jest ku dobremu wykorzystana, napełniły mnie dumą :mrgreen: .
Rura z powrotem hop na miejsce i śladu nie ma, a misja spełniona.
Mało nie pękłam z tej dumy pławiąc się w poczuciu gienijalności. :lol:

No i fajnie było, trwało to jakiś czas.
Nawet się dziwiłam, że ptaszyny w ścianie tak chroboczą, skrobią i szeleszczą - ale niech tam mają ucztę. Dosypywałam gęsto.
Przez myśl mi nie przyszło i mojemu kotu też... że tam... 8O

Nadejszło przedwiośnie byliśmy wszyscy w domu i mój TŻ zaczął sprawdzać co tak skrobie w rurze od klimatyzacji.
W końcu ja wyciągnął z otworu i wytrząsnął z niej w domu...

Aaaaa -łłłaaaa MYSZ ! - udarłam się regulaminowo, wskakując na fotel stojący na środku.

Przecież Ty się myszy nie boisz kochanie, pamiętasz ?- jak zawsze ze stoickim spokojem, mój TŻ przypomniał mi
o tym i owym - zupełnie jak zawsze słusznie, zresztą.

No, nie boję ? - odparłam lekko pytająco, złażąc z fotela i przyglądając się tejże Obrazek

Mysz okazała się małym szczurem , albo gigantyczną myszorą - nie znamy się, więc pewne nie jest do dziś, ale z gabarytów tak nam wychodziło. Długość ręki miała sporej - z ogonkiem, a wyglądała jak szczurki ze sklepu. No to chyba szczur ?
Nieźle się w każdym razie toto upasło na naszym wikcie.
I wylazło na wysokie drugie piętro po tynku jak SpiderMan !
Zmyślne toto , że ho ho - w końcu na moim wikcie. :wink: :mrgreen:

KOT - my mamy KOTA !
- oświadczyłam, tryumfalnie szukając mej tajnej broni, mej ślepej furii, mego consigliere.
A ooo , tam siedzi i się boi - machnął ręką mój spokojny do bólu TŻ i wskazał na Borysa , który z wielkimi oczami siedział na górnej półce, wpatrzony ze strachem w Myszozaura Straszliwego.

Myszoszczur chyba uznał, że jesteśmy jej/go rodziną .
Dokarmialiśmy i w ogóle. Patrzyliśmy wszyscy na siebie jak zaczarowani. Obrazek
W końcu mój TŻ przypomniał sobie film "Dorwać Małego" i zaczął regularne łowy.

Boooryss bieeerz go - krzykoszepnęłam rozdzierająco, miałam na myśli Myszoszczura oczywiście.

Kot nasz w życiu nie widział gryzonia żywego, a z mego zachowania wysnuł teorię, że może toto jadowite.
Pańcia skrzeczy, trzyma się z daleka, wariuje - a co on kot poradzi na jadowite bydle ? Obrazek

W końcu zachęcony zachowaniem TŻ-a zlazł z wysokości i stanął nieśmiało na podłodze.

W życiu nie widziałam piękniejszej sceny :
Szczuromysz uciekający od goniącego go TŻ-a wprost pod nogi kota, który
ucieka z kolei szybko przed myszą.
Scena powtórzyła się kilkukrotnie.

Żal mi się zrobiło gryzonia, zadyszał się od ganiania , a schować się u nas nie miał gdzie, grubas spasiony jeden :twisted:
Z płaczem uprosiłam TŻ-a aby go puścić wolno.

DARUJMY MU, DARUJMY - beczałam.
Chyba- daruj mu, daruj ? - poprawił mnie spokojnie TŻ ...

Otworzyliśmy drzwi i kukułcze jajo na szczurzych, tłustych łapkach uciekło na klatkę schodową :oops:

Kot nasz udał się do misek - spożył, popił oraz w poczuciu dobrze spełnionego obowiązku poszedł spać.

Szczuromysza odtąd nikt nie widział.
To było jak dotąd jedyne spotkanie Borysa z gryzoniem.

Tak sobie myślę, że przy Yoko ten scenariusz byłby zgoła inny, rodem z filmu "Śmiercionośna Ślicznotka" niestety :mrgreen:

PS
Wszystkie powyższe zdarzenia miały miejsce a bohaterowie są prawdziwi :dance: .
Ostatnio edytowano Pt kwi 05, 2013 12:59 przez Monika_Krk, łącznie edytowano 1 raz

Monika_Krk

[poprzednia][następna]