Trzy baby i dwa rude... wesoła gromadka.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 22, 2013 19:45 Re: Dwa rude i trzy baby...Moje koty nie wychodzą bez śniada

tosiula pisze:Obowiązki domowe kota

1. Kot musi bronić człowieka przed roślinami doniczkowymi.

2. Kot musi stale utrzymywać człowieka w dobrej kondycji, powodując, by się często ruszał i schylał zbierając długopisy, skarpetki, zapalniczki i inne drobne przedmioty.

3. Kot musi mocno trzymać zębami długopis, gdy człowiek próbuje pisać.

4. Kot musi stale przeprowadzać kontrolę i inwentaryzację w lodówce, nawet wtedy, gdy człowiek się temu sprzeciwia. Jeśli się sprzeciwia, to znaczy, że coś tam chowa i należy się tym zająć.

5. Kot musi w nocy co godzinę sprawdzać czy pod kołdrą człowieka nie łazi jakaś żmija.

6. Kot musi systematycznie trenować na wypadek niespodziewanego występu w cyrku. W tym celu kot musi od czasu do czasu urządzać skoki z karnisza na lampę, z lampy na zasłony oraz inne wskoki, przeskoki i przeloty.

7. Kot musi pomagać człowiekowi w czynności słania łóżka, uważnie sprawdzając czy żaden przedmiot nie dostał się pod prześcieradło.

8. Kot musi pamiętać, że sen dla człowieka to strata czasu, dlatego na widok śpiącego człowieka powinien natychmiast go obudzić, wskakując mu na brzuch, a jeszcze lepiej – na głowę.

9. Kot musi odganiać od człowieka złe sny. Jeżeli kot zauważy, że człowiek w łóżku przewraca się z boku na bok – powinien wskoczyć mu na głowę i rozpocząć egzorcyzmy.

10. Kot ma obowiązek każdego ranka przypominać człowiekowi, że „kto rano wstaje temu Pan Bóg daje” oraz że im wcześniej człowiek wstanie, tym więcej da mu Pan Bóg (i kotu też).

11. Kot musi dzielić się z człowiekiem wszystkim, co posiada. Ma obowiązek stałego oddawania mu części swojej sierści i wywalania z miseczki połowy jedzenia.

12. Kot ma obowiązek śpiewania, żeby dostarczać człowiekowi radość. Nawet, jeśli piosenka jest smętna.

13. Kot musi sprawdzać dlaczego ktoś nie domknął szafy albo szuflady.

14. Kot musi wiedzieć, co znajduje się we wszystkich pudełkach. Musi osobiście przekonać się, że są tam rzeczy bezpieczne i prawidłowo ułożone.

15. Kot ma obowiązek podczas snu człowieka, zagłuszać wszystkie dźwięki, głośno mrucząc mu do ucha.

16. Kot musi wysypiać się za człowieka, wszystkich jego krewnych, przyjaciół i sąsiadów razem wziętych.

Zatwierdzam

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pt mar 22, 2013 20:06 Re: Dwa rude i trzy baby...Moje koty nie wychodzą bez śniada

Ja też zatwierdzam :ryk:
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Pt mar 22, 2013 21:20 Re: Dwa rude i trzy baby...Moje koty nie wychodzą bez śniada

Ale czy nasze koteczki nie mają za dużo obowiązków. Myślę, że spokojnie przynajmniej moje mogę zwolnić z obowiązku w pkt 5,8, 9, 10, oraz 15. Mogę to robić sama, powinnam dać radę :piwa:
Koty żyją akurat tyle, żeby zdążyły spleść się z naszym życiem i zapaść
głęboko w serce. Potem je łamią. Ale ile warte byłoby życie bez nich...

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Od: Sob lut 24, 2007 17:42

Post » Pt mar 22, 2013 21:28 Re: Dwa rude i trzy baby...Moje koty nie wychodzą bez śniada

Musze to przemyslec-paru pkt kotki nie wypelniaja.....ekhm i tak mi z tym dobrze 8)
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Sob mar 23, 2013 12:19 Re: Dwa rude i trzy baby...Moje koty nie wychodzą bez śniada

anulka111 pisze:Musze to przemyslec-paru pkt kotki nie wypelniaja.....ekhm i tak mi z tym dobrze 8)

Może nie prowokuj potworów :mrgreen: Dopatrzą się i zobaczysz jak się krótko śpi gdy oni robią za budzik :ryk:

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Post » Sob mar 23, 2013 15:47 Re: Dwa rude i trzy baby...Moje koty nie wychodzą bez śniada

MaryLux pisze::1luvu:

:P

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Post » Sob mar 23, 2013 15:49 Re: Dwa rude i trzy baby...Moje koty nie wychodzą bez śniada

tosiula pisze:
anulka111 pisze:Musze to przemyslec-paru pkt kotki nie wypelniaja.....ekhm i tak mi z tym dobrze 8)

Może nie prowokuj potworów :mrgreen: Dopatrzą się i zobaczysz jak się krótko śpi gdy oni robią za budzik :ryk:

Nie ma szans-spimy i tyle.....nawet psisko ,ktore jest rannym ptaszkiem i brata wyprowadza o 4-5 rano-do mnie przychodzi sie wyspac :lol:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Sob mar 23, 2013 16:11 Re: Dwa rude i trzy baby...Moje koty nie wychodzą bez śniada

anulka111 pisze:
tosiula pisze:

Nie ma szans-spimy i tyle.....nawet psisko ,ktore jest rannym ptaszkiem i brata wyprowadza o 4-5 rano-do mnie przychodzi sie wyspac :lol:

Taaaa.....najgorzej raz, potem już budzą! Moje siedzą koło mnie i czekają aż otworzę oczy. Jak tylko zauważy jeden że nie śpię to zaraz są wszyscy. I zaczyna się łaszenie, tulenie, baranki, chuchanie w nos, lizanie po twarzy i po włosach, czesanie. I wrzask Miki: jeeeeeśśśśśśććććć!!!

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Post » Pon mar 25, 2013 13:57 Re: Dwa rude i trzy baby...Moje koty nie wychodzą bez śniada

Mika od kilku dni co noc zabija potwora pod moja kołdrą :evil: Mam całe nogi pokutne jej pazurkami. A jak wczoraj jej przycinałam, tak mnie opierniczała, że ją oszpecam :ryk: To jest niesamowity gadulec :lol:

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Post » Czw mar 28, 2013 17:26 Re: Dwa rude i trzy baby...Moje koty nie wychodzą bez śniada

Nie wiem jak wasze koty, ale moje mają ogromny apetyt. :lol: Ilości jakie teraz zjadają są ogromne. Boje się co będzie nim nadejdą upały i spadnie im apetyt. Nie uwloką kuperków. :mrgreen:

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Post » Pt mar 29, 2013 14:10 Re: Dwa rude i trzy baby...Moje koty nie wychodzą bez śniada

Obrazek Niech czas wielkanocny utrzyma w mocy nasze marzenia
by wszystkie życzenia okazały się do spełnienia
i aby nie zabrakło nam wzajemnej życzliwości Obrazek
abyśmy przez życie kroczyli w ludzkiej godności
i niech symbol boskiego odrodzenia
był i dla nas celem do spełnienia. Wesołych świąt.

Obrazek

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Post » Pt mar 29, 2013 19:50 Re: Dwa rude i trzy baby...Moje koty nie wychodzą bez śniada

Obrazek
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Pt mar 29, 2013 19:52 Re: Dwa rude i trzy baby...Moje koty nie wychodzą bez śniada

:kotek: Obrazek

anulka111

[poprzednia][następna]