Oferuję dom dla długowłosego :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto kwi 03, 2012 16:21 Oferuję dom dla długowłosego :)

Witam
Jestem studentką Medycyny Weterynaryjnej we Wrocławiu i poszukuję długowłosego kota do mieszkania (dom niewychodzący).
Z kotami nie mam doświadczenia, ale pasjonuję się hodowlą (dosyć kocich jeśli chodzi o charakter) psów.
Na chwilę obecną mam 2 młode suki, bardzo pozytywnie nastawione do całego świata, więc myślę, że kot stałby się ich kolejnym przyjacielem.
Szukam więc kota (nie sprecyzowane on czy ona, bo po prostu jestem laikiem i nie wiem co byłoby lepsze) oswojonego z psami, koniecznie długowłosego- od roku kocham się w maine coon`ach, norweskich leśnych i syberyjskich, więc coś w tym typie chciałabym mieć. A może jakiś znajomy hodowca poszukuje domu dla kota nieużywanego w hodowli...? Lub chciałby oddać kociaka na zasadach współwłasności...?
Jeśli więc macie do zaoferowania mi jakieś stworzonko, byłabym niezmiernie wdzięczna.
Pozdrawiam

Bahati

Od: Wto kwi 03, 2012 16:07

Post » Wto kwi 03, 2012 16:26 Re: Oferuję dom dla długowłosego :)

Mam, ale nie mam fotek. Od wczoraj, długowłosa koteczka, 8letnia, w pełni zdrowa, po smierci pani (w ostatnią niedzielę) została przygarnięta przez pani opiekunke, ale na dniach chce ją odwieźć do schronu. Dzisiaj zadzwoniła do mnie moja wetka z tą informacją.
Czekam na więcej info o kotach, ale dopiero będę mieć je po zakończeniu pracy wetki.
Byłoby super, gdyby u Ciebie znalazła schronienie. Trochę sie obawiuam, ze o foty będzie trudno, bo pani niechętna do wpuszczania obcych osób do swego domu. :roll:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Wto kwi 03, 2012 16:28 Re: Oferuję dom dla długowłosego :)

A jakiego umaszczenia koteczka?

Bahati

Post » Wto kwi 03, 2012 16:34 Re: Oferuję dom dla długowłosego :)

Bahati pisze:A jakiego umaszczenia koteczka?

wetka mi tak szybko mówiła, ze nie zapamiętałam przejęta sytuacją. Poczekaj cierpliwie, poproszę, już zadzwoniłam do lecznicy i mam dostać maila z wszelkimi informacjami ktore moja wetka ma. Oczywiście będę naciskać na foty, ale od razu mi powiedziała, ze będzie bardzo o to trudno.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Wto kwi 03, 2012 16:35 Re: Oferuję dom dla długowłosego :)

Mam taką koteczkę do adopcji..
Obrazek

tu wątek adopcyjny jej i jej dzieciaków..

viewtopic.php?f=13&t=140264
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Wto kwi 03, 2012 16:42 Re: Oferuję dom dla długowłosego :)

Zajrzyj na http://www.kup-kota.pl/ - może któryś z kotków zdobędzie Twoje serce.
Kup-Sprzedaj-Adoptuj KOTA:
Obrazek

--------------------------------------------------------------------------------

zuszka

Od: Śro wrz 21, 2011 18:45

Post » Wto kwi 03, 2012 16:44 Re: Oferuję dom dla długowłosego :)

Marzenia11- czekam spokojnie :)
Aamms- kicia jest przecudna! a jak jej charakter? Bo czytałam, że boi się ludzi... Nie chciałabym bojącemu się kotu robić krzywdy (nie tylko obecnością moją, ale również psów), a niestety będzie musiał mieć kontakty i ze mną i moimi psami..

Bahati

Post » Wto kwi 03, 2012 16:45 Re: Oferuję dom dla długowłosego :)

Marzenia11 pisze:
Bahati pisze:A jakiego umaszczenia koteczka?

wetka mi tak szybko mówiła, ze nie zapamiętałam przejęta sytuacją. Poczekaj cierpliwie, poproszę, już zadzwoniłam do lecznicy i mam dostać maila z wszelkimi informacjami ktore moja wetka ma. Oczywiście będę naciskać na foty, ale od razu mi powiedziała, ze będzie bardzo o to trudno.

Już wiem. Oczywiście trochę pochrzaniłam.

Z długim włosem jest kocurek (tamn są dwa koty i stąd mi się pokręciło), koloru szarego, ma 7 lat, jest kastratem. Mieszkał całe życie z psem. Ma jaskrę więc wymaga regularnego wpuiszczania kropel do oka.
Na razie tyle, jak dowiem się czegoś więcej to będę pisać.

Marzenia11

Post » Wto kwi 03, 2012 16:53 Re: Oferuję dom dla długowłosego :)

Witaj,

mamy takie długowłose:

kotka poniżej roku ruda lekko przestraszona ale mila - dała się złapać w ręce, po kilku dniach z człowiekiem powinna być już całkiem miła
Obrazek Obrazek

i taki kocurek, ok. roku - też początkowo zwiewał, ale już się podstawia do głaskania
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Wto kwi 03, 2012 17:51 Re: Oferuję dom dla długowłosego :)

Jaśko, szuka domu bez innych kotów z którymi nie może mieszkać, myślę, ze ze spokojnymi psami się dogada, bo bardzo potrzebuje towarzystwa innych zwierzaków.
Obrazek
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Wto kwi 03, 2012 21:04 Re: Oferuję dom dla długowłosego :)

Dziękuję za wszelkie odpowiedzi!
Jako, że bardziej wszyscy zachwalają kocurki, w oko wpadł mi ten młodzieniec czarno-biały...
Mogę prosić o jakieś bliższe informacje o nim?
Pozdrawiam!

Bahati

Post » Śro kwi 04, 2012 16:02 Re: Oferuję dom dla długowłosego :)

viewtopic.php?f=1&t=140064 Proszę zerknij tutaj. Pilnie dom stały potrzebny.

grajda

Od: Pt mar 13, 2009 9:06

Post » Czw mar 21, 2013 16:24 Re: Oferuję dom dla długowłosego :)

--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Czw mar 21, 2013 22:10 Re: Oferuję dom dla długowłosego :)

tajdzi pisze:A może Leon?

viewtopic.php?f=13&t=150111&start=225

Obrazek
Obrazek

Wątek z kwietnia 2012 roku
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Czw mar 21, 2013 22:40 Re: Oferuję dom dla długowłosego :)

Leon caly czas jest do adopcji ! watek nadal aktualny nie z 2012 r.

inka69-69

Od: Nie sty 22, 2012 21:50

[następna]