wszyscy kochamy Fionkę

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 18, 2013 14:15 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Farcia

Od: Pon lis 22, 2010 14:18

Post » Pon mar 18, 2013 17:38 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

I ode mnie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Pon mar 18, 2013 17:41 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Też trzymam :ok: :ok:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Pon mar 18, 2013 21:23 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Fajnie, że to odsikiwanie dobrze wychodzi. :ok:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pon mar 18, 2013 21:40 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Dotarłam do domu, ogarnęłam się nieco i już piszę: operacja będzie i to wkrótce. Tylko pan doktor wolałby jutro zrobić jeszcze jedno zdjęcie bo nie jest pewny jaka tam jest sytuacja w miednicy dokładnie. W każdym razie operacji się podejmie i będzie ona kosztowała ok. 400 zł. Ile dokładnie trudno na razie powiedzieć - zależy to od skomplikowania urazów miednicy.
Jeśli będzie zdjęcie jutro, to potrzebny będzie transport, podobnie na i z operacji oraz na wizyty kontrolne. Rozmawiałyśmy też z Kinnia i doszłyśmy do wniosku, że skoro panowie fachmani nie urządzają (jak dotąd) Armageddonu na klatce, to przenosiny do innego DT mogłyby więcej zaszkodzić niż pomóc. ultra75 dziekuję pięknie, że chciałaś pomóc - jak widać na szczęście nie było to aż tak potrzebne jak się obawiałam. Transport mam nadzieję ogarnąć dzięki znajomym z forum i spoza niego.
Cóż jeszcze - pan dr był mile zaskoczony, że Fioninka chodzi normalnie bez powłóczenia nogą - to napawa optymizmem. Może się dzięki temu okazać że nie będzie potrzebna dekapitacja główki kości udowej jeśli nie jest złamana a jedynie pęknięta - ale wtedy (o ile dobrze zrozumiałam :oops: ) będzie potrzebne jakieś "umocnienie", żeby się nie rozłamała do końca, tylko zrosła porządnie. Ale w dużej mierze to zależy od stanu "po otwarciu".
Dziś nie sprawdzałam konta, ale chyba mamy sumę potrzebną na operację (w wersji optymistycznej). Co prawda będzie potem potrzebna rehabilitacja, żeby mała odzyskała jak najwięcej sprawności - w tym w defekacji. Bo na razie wymaga w tym względzie pomocy a pan doktor sugerował nawet żeby zrobić lewatywę i wypłukać część mas kałowych, które zobaczył u kotki :o .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon mar 18, 2013 22:12 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Fioneczka :ok: :ok: :ok:
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Pon mar 18, 2013 22:13 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

No to dobra wieści :)
Fioninka :ok:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Wto mar 19, 2013 8:51 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Alienor - ciesze sie bardzo, ze prognozy sa optymistyczne :-).
Chetnie dołoże sie do kosztów operacji - tylko nie wiem, na jakie konto przelac kase - poprosze o instrukcje :-).
Deklaruje równiez pomoc w transporcie - bedziemy w kontakcie w razie czego.

ultra75

Od: Śro wrz 14, 2011 10:14

Post » Wto mar 19, 2013 9:12 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Cieszę się, że chociaż u Was dobre wieści :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto mar 19, 2013 10:34 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Fionka się daje ładnie odsikiwać, kupka też w porzo. Mam wrażenie, że jedną "strzeliła" osobiście za klozetem - ale możliwe że to efekt "wykopek" w kuwecie. Nie lubi zastrzyków z nivalinu (bo piekące) ale nie walczy ostro więc podajemy w miarę bez problemu. Dziś biedactwo jest na czczo :( - a ona tak lubi jedzenie...
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Wto mar 19, 2013 10:59 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Oj, biedna Fionka :( Mój Piracik miał wczoraj czyszczone zęby i też był nieszczęśliwy, bo kolacji nie dostał.

Erin

Post » Wto mar 19, 2013 11:22 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Przegadałam jeszcze raz sprawę z panem doktorem - jako że obciążenie narkozą (a potem następną do operacji) jest ryzykowne moim zdaniem. Więc uzgodniliśmy, że operacja Fionki będzie w czwartek o 15ej. Tuż przed będzie zrobione to zdjęcie miednicy - już w narkozie - po to, by potwierdzić lub skorygować jeśli konieczne plan operacji. Nie wiem jak ja dotrzymam do czwartku, bo normalnie schodzę z nerwów już teraz.
Edit: słówko mi się mylło :oops:
Ostatnio edytowano Wto mar 19, 2013 12:38 przez Alienor, łącznie edytowano 1 raz

Alienor

Post » Wto mar 19, 2013 12:30 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Alienor, jesteśmy z Wami :ok:

Erin

Post » Wto mar 19, 2013 12:38 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

A co z ogonem?

Ja przed wszystkimi zabiegami zawsze mam sensacje jak przed egzaminami. Chyba nawet na obronie mniej się balam:)
Trzymaj się.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Wto mar 19, 2013 12:47 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

będzie dobrze :ok:
Marzena inaczej byc nie moze
agula76

[poprzednia][następna]