Kot-najlepszy przyjaciel.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 17, 2013 12:12 Re: Kot-najlepszy przyjaciel.

Jasne że cię pamiętam.Cieszę się że czytasz nasz węteczek i że ci się podoba. Moja Duża bardzo się stara żeby było dużo zdjęc,żeby wszyscy nas widzieli i podziwiali jakie z Polcią jesteśmy ładne. :ok: Słyszałam że Pusia jest bardzo chora :( Pozdrów ją od nas i powiedz że z Polką myślimy o niej.
Pozdrowienia od nas dla całej kociarni i mojego synka - widziałam go na zdjęciach.[ ładny z niego kocurek wyrusł :D ].
Zuzia,Polcia i nasza Duża :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Nie mar 17, 2013 12:24 Re: Kot-najlepszy przyjaciel.

Wszystkie Zuziaczki są grzeczne :wink:
Ja swoją Kropcię i Kacperka biorę z zaskoczenia, gdy łapię Kacpra i zaczynam obcinać pazury to on w tym momencie ulega, więc szybko mi idzie, natomiast gdy złapię Kropcię, wtedy obcinam tyle na ile ona sobie pozwoli, np. trzy pazurki, potem Kropcia robi przerwę, ja w tym czasie wmawiam jej, że jest grzeczna :mrgreen: i... ciacham następne dwa, i tak z małymi przerwami na ucieczki i łapanie dobiegam do ostatniego pazurka...
Lunka się poddaje, więc nie mam problemu:)
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Nie mar 17, 2013 12:31 Re: Kot-najlepszy przyjaciel.

To szczęściara z ciebie :D bo z Polą taki manewr nie przejdzie. Z nią to jest regularna bitwa o koci pazur. :ryk: Bez względu na to jak często jej powtarzam jakim to grzecznym jest kotkiem ona i tak robi swoje - czyli stawia czynny opór. :ryk: Chyba powinnam się pogodzić że ten typ po prostu tak ma i już. :ryk:
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie mar 17, 2013 17:43 Re: Kot-najlepszy przyjaciel.

Właśnie wróciłam z niedzielnego obiadku u rodziców. Kocie chyba miło spędziły ten czas na spaniu bo teraz są bardzo ruchliwe. Pola gania za wszystkim - piłeczkami, myszkami i Zuzią. Zuzia ucieka i za chwilę goni Polę. Czyli wszystko w normie. :D
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie mar 17, 2013 17:52 Re: Kot-najlepszy przyjaciel.

Miaudobry :D
Pusia podobno jest chora (Duża mówiła), ale na razie na szczęście nic nie widać - zachowuje się normalnie, czyli syczy na nas, kiedy podchodzimy zbyt bliski, śpi i ożywia się głównie jak Duża daje jakieś smakołyki :twisted:
Dostałyscie już kolację? My chyba zaraz dostaniemy, ale ja i tak najbardziej lubię suche :D
Miłego wieczoru!
Sabcia
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Nie mar 17, 2013 18:23 Re: Kot-najlepszy przyjaciel.

Witaj Sabciu! My z Polcią nie dostajemy kolacji. Nasza Duża daje nam mokre na śniadanko. Ja nie jem za dużo bo tak jak ty nie przepadam za mokrym -najbardziej lubię wylizywać sosik :D Resztę mojego jedzonka pałaszuje Polcia a swój pasztet zostawia sobie na później i podjada go przez cały dzień.Za to zawsze mamy w miseczkach moje ulubione suche jedzonko.Gdy tylko poczuję głodek to idę sobie chrupnąć parę ziarenek i już jest dobrze.Duża dba o to żeby nigdy nam nie brakowało więc nie muszę się o to martwić. :ok: Ty wiesz jaki mamy zapasik puszeczek? Jak ostatnio Duża układała na półce to Pola jej pomagała.Naliczyła prawie 180szt.To jest dopiero zapasik :ryk: Wiesz Sabciu zaczynam się martwić o moją dużą.Zaczęła dziś strasznie kichać i smarkać się.Chyba się przeziębiła przez to ciągłe otwieranie okna żebyśmy z Polą mogły przewietrzyć futerka na balkonie.
Pozdrawiam serdecznie - Zuzia.
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie mar 17, 2013 18:37 Re: Kot-najlepszy przyjaciel.

Chyba zaczyna mnie brać jakieś przeziębienie. Kicham przez cały dzień i kapie mi z nosa.Głupio by było rozłożyć się na święta. :( Chyba wychodzi mi to wypuszczanie kotek na balkon.W słonku jest coraz cieplej ale to zdradliwy okres i bardzo szybko można się przeziębić.Łyknę coś na przeziębienie i zmykam do łóżka bo jutro czeka mnie rano wizyta u lekarza. :D
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie mar 17, 2013 21:06 Re: Kot-najlepszy przyjaciel.

Sabciu!
Wpisałam się na wątku Fasolki.Widzę że w ostatnich dniach zrobiła się pazurkomania u dużych.Wszystkie tną pazurki :ryk:
Nie rozumiem tylko czemu kicie tak protestują. 8O Obcinanko nie jest takie złe. Duże są wtedy zadowolone bo mówią że jak są długie pazurki to robimy masaż z akupunkturą. Ja tam lubię bo przy obcinaniu jeszcze bardziej mnie przytulają. Jak nie wierzysz to zobacz na zdjęciach.Pola tylko nie lubi i bardzo się wtedy awanturuje a nasza duża robi się wtedy smutna :(
Zuzia
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie mar 17, 2013 21:35 Re: Kot-najlepszy przyjaciel.

I tak dziewczynki - kiciusie moje ukochane - ululały się w kuchni [Zuzia na parapecie okna, a Pola na krzesełku pod stołem - zresztą ulubionym miejscu Zuzi :D ]. Ja też mogę w końcu skorzystać z własnego łóżka i zająć w nim dogodną pozycję nie obawiając się że naruszę spokój śpiącego kota.
Życzymy wszystkim dobrej i spokojnej nocki i przesyłamy dużo miziaków dla kociastych i innych futrzaków :ryk:
Dobranoc!! :D
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon mar 18, 2013 1:25 Re: Kot-najlepszy przyjaciel.

Sabcia już śpi, pewnie jutro napisze :D
Ewa, wrzuć sobie do profilu zdjęcia Zuzi i Poli oraz link do waszego wątku - będzie go łatwiej znaleźć! :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pon mar 18, 2013 11:17 Re: Kot-najlepszy przyjaciel.

Zgodnie z życzeniem link i fotka jest w podpisie. :D
Trochę się nakombinowałam bo z wstaw.ogr wchodziły mi fotki o za dużym rozmiarze pikseli.Dopiero przy fotosiku dałam radę. :lol: No cóż - człowiek całe życie się uczy :ryk: . Najważniejsze że się udało i dziewczynki są w podpisie. :1luvu: :ok:
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon mar 18, 2013 11:30 Re: Kot-najlepszy przyjaciel.

Byłam dziś u pani doktor. Zbadała mnie i stwierdziła że nie mam żadnych szmerów - to tylko przeziębienie. Czuję się dziś znacznie lepiej bo przynajmniej z nosa mi nie kapie :ryk: ale nadal bolą mnie wszystkie mięśnie i czuję się osłabiona.Do świąt siedzę w domu jako człowiek do towarzystwa dla koteczek. :D
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon mar 18, 2013 12:12 Re: Kot-najlepszy przyjaciel.

Siedziałam właśnie w kuchni a Zuzia przymilała się,obcierała dając mi coś do zrozumienia. Człowiek to jednak ciemny jest jak tabaka w rogu :? Dopiero gdy usiadła przed pustymi miseczkami z suchym dotarło po zwojach cóż też koteczek potrzebuje :o Nie ruszyła się gdy spod pyszczka zabierałam miseczki by je napełnić suchym jedzonkiem.Gdy stanęły znów przed nią pełne ochoczo zabrała się do chrupania.Polcia też nie omieszkała skorzystać z okazji. :ryk:
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon mar 18, 2013 16:30 Re: Kot-najlepszy przyjaciel.

Jak widać drapak dobrze spełnia swoje zadanie. Mogą na nim odpoczywać dwie kotki Obrazek Obrazek W zależności który poziom drapaka aktualnie się zajmuje można zaprosić koleżankę do zabawy Obrazek Obrazek wiadomo przecież że nie odmówi Obrazek Obrazek Czasami tylko przeszkadza fieranka [nie wiadomo tylko po co ludzie coś takiego na tych oknach mają - przecież nic przez to nie widać ].
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon mar 18, 2013 16:40 Re: Kot-najlepszy przyjaciel.

Po zabawie czas na toaletę połączoną z ćwiczeniami rozciągającymi i melancholijne wyglądanie na świat za oknem - och,jaka szkoda ze dziś nie świeci słonko :( Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek :ok:
Obrazek

Ewa L.

[poprzednia][następna]