wszyscy kochamy Fionkę

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 15, 2013 15:04 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

:ok: :ok: :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Pt mar 15, 2013 15:04 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Alienor pisze:Dzwoniłam do weta - udało się ją odsikać bez cewnikowania :ok: . Przed zabraniem przez Alę będzie jeszcze raz odsikana "na wszelki wypadek". Oby to był przełom :ok: :ok:

:ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt mar 15, 2013 15:09 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Alienor pisze:Dzwoniłam do weta - udało się ją odsikać bez cewnikowania :ok: . Przed zabraniem przez Alę będzie jeszcze raz odsikana "na wszelki wypadek". Oby to był przełom :ok: :ok:

To może rzeczywiście przełom.
Oby tak było i oby nie musiała zbyt często spotykac się z wetami:)

Z p. Halinką rozmawiałam w sensie zasygnalizowałam, że jest taki przypadek.
Choć prawdę mówiąc p. Halinka tak była wstrząśnięta historią psa ze schroniska w Zabrzu, że trudno jej było sie oderwać od tamtej histori. Został uśpiony pies z problemami ale taki, który miał już wszystko załatwione, pieniądze, dom tymczasowy, rehabilitację. MIał mieć zabieg chyba prostety i potem rehabilitację.

Nie wiem jak mogli zrobic coś takiego kiedy wiadomo było, że kobieta dwoi sie i troi, żeby wszystko zorganizować. Straszne:((

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pt mar 15, 2013 18:44 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Za Fionkę :ok:

Zyta Felicjańska

Od: Śro kwi 20, 2011 13:27

Post » Pt mar 15, 2013 19:11 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Lidka pisze:

To może rzeczywiście przełom.
Oby tak było i oby nie musiała zbyt często spotykac się z wetami:)

Z p. Halinką rozmawiałam w sensie zasygnalizowałam, że jest taki przypadek.
Choć prawdę mówiąc p. Halinka tak była wstrząśnięta historią psa ze schroniska w Zabrzu, że trudno jej było sie oderwać od tamtej histori. Został uśpiony pies z problemami ale taki, który miał już wszystko załatwione, pieniądze, dom tymczasowy, rehabilitację. MIał mieć zabieg chyba prostety i potem rehabilitację.

Nie wiem jak mogli zrobic coś takiego kiedy wiadomo było, że kobieta dwoi sie i troi, żeby wszystko zorganizować. Straszne:((

Rany, trucizna jest szybka i skuteczna terapia. Tylko nieodwracalna. :( Smutne, jak szybko niektorzy potrafia podjac decyzje ostateczna. :(

I kciuki za Fionkowy przelom!
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pt mar 15, 2013 21:00 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Fionka trochę była obrażona na mnie za pozostawienie jej w szpitaliku, ale po kilkunastu głaskach wybaczyła mi. Co do siusiania i prac remontowych jeszcze nic nie wiem - siu wyjdzie później, a o kucie dowiem się jutro bo po 20ej nie łazi się tu po sąsiadach. A trochę mi zajęła czasu droga do domu bo na zewnątrz wieje, jakby się kto powiesił i miecie zmrożonym śniegiem z każdej strony. Obrzydliwa pogoda.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Sob mar 16, 2013 6:52 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Fioneczko :ok:

Z psiakiem jakaś makabra :cry: Niestety, to dość częste przypadki.
A jednocześnie kreowanie się na miłośników zwierząt. Smutne :(

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob mar 16, 2013 7:46 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Po wczorajszym kurczaku gotowanym i oleju z łososia (łyżka, wylizana tak, że na spodeczku nawet zapach nie został) Fionkę trochę ruszyło i zrobiła kupę do kuwetki :ok: . I zakopała. Co prawda trochę przy okazji pokapała luźną kupką podłogę i ogonek, ale już posprzątane, futerko wytarte na mokro tam, gdzie było brudne. Siku nie robi, a mnie odsikiwanie jakoś ciężko idzie :oops: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Sob mar 16, 2013 8:37 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Za kupala :ok: :ok: :ok:
i za sukces w odsikaniu :ok: :ok: :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Sob mar 16, 2013 9:16 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Fionka :ok: :ok: :ok:
agula76

Post » Sob mar 16, 2013 11:08 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Brawo Fionka! :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob mar 16, 2013 11:09 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Piszcie też info na wydarzeniu :) żeby było widoczne.

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Sob mar 16, 2013 12:23 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Fionka, tak trzymać :ok:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Sob mar 16, 2013 16:48 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Z wizyty u weta ( Fiona) :
1)Kici odbyt wygląda o wiele lepiej, więc steryd dajemy dalej
2)Mamy Nivalin :D Pierwsza dawka podana. Podajemy w dwóch seriach po 10 dni
Ogólnie Fiona ma się dobrze.
W poczekalni siedziała mi na rękach, same psy. Nagle kota hops próbuje uciec, ale mój refleks zwyciężył. Zdziwiłam się, bo Fio raczej spokojna kicia jest. Na ale nic. Pies po prawej zaczął piszczeć, jak się okazało boi się kotów, a Fio nastawia uszy i paczy się na niego, paczy, a pies coraz bardziej w panikę, normalnie skomleć zaczął i chowa się za właścicielami. Takie strachajło zostawię w spokoju -pomyślała kotka i obróciła się. Znalazła druga ofiarę. Ten pies za to próbował się panu wyrwać żeby iść do tego kota. No my wredni właściciele oczywiście nie pozwoliliśmy im się spotkać, przez co Fio zrezygnowała z prób dostania się do piesków (czyżby psolubna?) i wywaliła się spać na moich kolanach.
Obrazek

miko-dono

Od: Pt lut 17, 2012 17:49

Post » Sob mar 16, 2013 17:27 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Gdzie teraz jest Fiona i u kogo była w sensie u jakiego weta?

Trzymam kciuki za postępy.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

[poprzednia][następna]