wszyscy kochamy Fionkę

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 10, 2013 19:49 Re: Uśpić ją ........a Ona chce Żyć.....uraz kręgosłupa

hm...moim zdaniem rtg to podstawa w tym przypadku...skoro nie ma aparatu...to mozna kotke gdzies indziej zdiagnozowac w tym kierunku
agula76

Post » Nie mar 10, 2013 19:50 Re: Uśpić ją ........a Ona chce Żyć.....uraz kręgosłupa

a gdzie przebywa ta kotka, daleko od warszawy ?
jo.anna

Post » Nie mar 10, 2013 20:00 Re: Uśpić ją ........a Ona chce Żyć.....uraz kręgosłupa

W razie czego - też pomogę. :ok:

kotkubinat

Od: Wto lut 22, 2011 22:10

Post » Nie mar 10, 2013 23:04 Re: Uśpić ją ........a Ona chce Żyć.....uraz kręgosłupa

Byłam u weta. Fiona jest bardzo zestresowana. Wetka stanowczo mówi, że jest gorzej. Dodatkowo wyciskanie nie pomaga na uraz. Robi się błędne koło. I czas się kończy. Nie ma na co czekać stan się pogarsza, transport nie będzie gorszy niż bezwolne czekanie. Wieziemy i to jak najszybciej.

jo.anna pisze:a gdzie przebywa ta kotka, daleko od warszawy ?

Fiona jest ponad 100km od Wawy. O czym myślisz?
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Nie mar 10, 2013 23:11 Re: Uśpić ją ........a Ona chce Żyć.....uraz kręgosłupa

Gosiu, myślę o tym, żeby do mojego weta ją zawieźć, do tego neurologa aby ją zbadał i podjął decyzję, bo jak pisałam wcześniej nie ma podstaw na chwilę obecną aby rezonans robić
jo.anna

Post » Nie mar 10, 2013 23:15 Re: Uśpić ją ........a Ona chce Żyć.....uraz kręgosłupa

jo.anna pisze:Gosiu, myślę o tym, żeby do mojego weta ją zawieźć, do tego neurologa aby ją zbadał i podjął decyzję, bo jak pisałam wcześniej nie ma podstaw na chwilę obecną aby rezonans robić

niestety, ale z tego co się dowiedziałam, nie da się leczyć kota z urazem kręgosłupa bez rtg chociaż, gdzie jest to podstawą, uraz może być trwały lub do wyleczenia, tego nie wiemy
jo.anna

Post » Nie mar 10, 2013 23:23 Re: Uśpić ją ........a Ona chce Żyć.....uraz kręgosłupa

moja propozycja jest taka

zawieźć kotkę do mojej lecznicy, zostawić ją pod opieką wetów ( płacić od razu nie trzeba ) oni zadecydują co dalej, rtg tam jest na miejscu, robią też z kontrastem, laboratorium mają na miejscu i naprawdę dobrą kadrę lekarzy, poprosić o wsparcie ludzi z miau na leczenie, inaczej tego nie widzę i innych pomysłów nie mam
jo.anna

Post » Nie mar 10, 2013 23:37 Re: Uśpić ją ........a Ona chce Żyć.....uraz kręgosłupa

Nie da się nikogo leczyc bez diagnostyki.
Tutaj tego nie da rady zrobić. Czas działa na niekorzyść. I tak go nie ma bo, szef wraca za chwilę. Kocia jest psychicznie rozbita, zostawic ja w lecznicy to stres do potęgi plus koszty. Musze pomysleć jak ... muszę pomysleć.
Obrazek

Kinnia

Post » Nie mar 10, 2013 23:39 Re: Uśpić ją ........a Ona chce Żyć.....uraz kręgosłupa

Gosiu pomyśl, ale jeśli kotka ma być uratowana to potrzeba szybkich decyzji, to co napisałam podtrzymuję...i więcej się nie wychylam, decyzja należy do Ciebie

a co psychicznego rozbicia kotki...karmel też przebywał w szpitaliku jakiś czas, pewni też miał traumę, ale szybko o niej zapomniał otoczony miłością i wsparciem, moim zdaniem diagnoza to podstawa a kot poradzi sobie, one są silniejsze niż nam się wydaje
jo.anna

Post » Pon mar 11, 2013 6:11 Re: Uśpić ją ........a Ona chce Żyć.....uraz kręgosłupa

Jakby co to pozostaję do dyspozycji, mojej oferty nie wycofuję. Za Fionę :ok: :ok: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon mar 11, 2013 7:47 Re: Uśpić ją ........a Ona chce Żyć.....uraz kręgosłupa

Przypomnę o koteczkach z rana :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon mar 11, 2013 7:48 Re: Uśpić ją ........a Ona chce Żyć.....uraz kręgosłupa

jo.anna pisze:diagnoza to podstawa

Dokładnie :ok:
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Pon mar 11, 2013 8:40 Re: Uśpić ją ........a Ona chce Żyć.....uraz kręgosłupa

Koteczki :ok:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Pon mar 11, 2013 11:08 Re: Uśpić ją ........a Ona chce Żyć.....uraz kręgosłupa

Zbieramy w takim razie najpierw na wizytę w Wawie u neurologa. Mogę być jutro rano z Fioną.
Obrazek

Kinnia

Post » Pon mar 11, 2013 12:33 Re: Uśpić ją ........a Ona chce Żyć.....uraz kręgosłupa

Ile Ci przysłać? Nr konta?
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

[poprzednia][następna]