wszyscy kochamy Fionkę

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 09, 2013 21:32 Re: Uśpić ją ........a Ona chce Żyć.....uraz kręgosłupa

Kinnia pisze:To cena za MRI i TK czy za jedno. I które?

to jest cena za rezonans magnetyczny
jo.anna

Post » Nie mar 10, 2013 2:57 Re: Uśpić ją ........a Ona chce Żyć.....uraz kręgosłupa

Dam radę wyłożyć tylko stówę :( .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie mar 10, 2013 6:39 Re: Uśpić ją ........a Ona chce Żyć.....uraz kręgosłupa

Strasznie dużo :(
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie mar 10, 2013 7:22 Re: Uśpić ją ........a Ona chce Żyć.....uraz kręgosłupa

Prosimy o pomoc :!:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie mar 10, 2013 9:30 Re: Uśpić ją ........a Ona chce Żyć.....uraz kręgosłupa

Przyłączę się, ale dopiero w kwietniu. Jeszcze nie mam wpływu za zlecone :(
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Nie mar 10, 2013 10:57 Re: Uśpić ją ........a Ona chce Żyć.....uraz kręgosłupa

Aniu dzięki za info. Jak zwykle jesteś kochana.

Kwota jest porażająca - ludzie tyle nie płacą prywatnie robiąc MRI na odcinku kręgosłupa (dane mam bieżące, nawet bardzo bieżące). Nie pojmuję dlaczego weci takie ceny wystawiają. Tak im brakuje pieniędzy na życie? A może uważają, że to zabawne?

Wieczorem będę miała info co z Fioną - napiszę.
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Nie mar 10, 2013 11:20 Re: Uśpić ją ........a Ona chce Żyć.....uraz kręgosłupa

niestety trochę to kosztuje, ale wet też powiedział, że być może nie trzeba tego badania robić, on mi setki pytań zadawał na które nie znałam odpowiedzi, a jest naprawdę bardzo dobrym neurologiem
jo.anna

Post » Nie mar 10, 2013 11:56 Re: Uśpić ją ........a Ona chce Żyć.....uraz kręgosłupa

Kinnia pisze:Kwota jest porażająca - ludzie tyle nie płacą prywatnie robiąc MRI na odcinku kręgosłupa (dane mam bieżące, nawet bardzo bieżące). Nie pojmuję dlaczego weci takie ceny wystawiają.

Chyba mniej miejsc, gdzie to robią, a do tego wiedzą, że jak komuś bardzo zależy, to i to wyda... no i brak jakichś organów pytających skąd te ceny (u ludzi są ministerstwa, NFZ, ubezpieczyciele itp.), a tu nie ma; no i wiedzą, że wiele osób traktuje koty jak dzieci, więc choćby nie zjeść czy swoich leków nie kupić, to na kotka znajdą.

Może - jak pisze jo.anna - uda się bez tego MRI, skoro to dobry neurolog i analizuje bardzo kompleksowo sytuację.

Kciuki dla Fionki :ok: :ok: :ok:
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Nie mar 10, 2013 12:03 Re: Uśpić ją ........a Ona chce Żyć.....uraz kręgosłupa

Ja też potrzymam :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie mar 10, 2013 12:34 Re: Uśpić ją ........a Ona chce Żyć.....uraz kręgosłupa

i ode mnie :ok:
Jak mama i synek?
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie mar 10, 2013 13:15 Re: Uśpić ją ........a Ona chce Żyć.....uraz kręgosłupa

Za Fionkę i mamę z synkiem :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Nie mar 10, 2013 15:58 Re: Uśpić ją ........a Ona chce Żyć.....uraz kręgosłupa

Kinnia pisze:Aniu dzięki za info. Jak zwykle jesteś kochana.

Kwota jest porażająca - ludzie tyle nie płacą prywatnie robiąc MRI na odcinku kręgosłupa (dane mam bieżące, nawet bardzo bieżące). Nie pojmuję dlaczego weci takie ceny wystawiają. Tak im brakuje pieniędzy na życie? A może uważają, że to zabawne?

Wieczorem będę miała info co z Fioną - napiszę.

Bo człowiek może poczekać na kolejkę z NFZu, a w razie znajomości/bezczelności/desperacji powodującej ściągniecie na głowę decydującego o kolejce "wszystkich świętych" może wywalczyć zrobienie tego w trybie przyśpieszonym. Plus chodzi nie tylko o aparaturę, ale o tzw. "know how" - o ile wiem, to w Mikołowie robią MRI i TK, ceny mają (chyba?) trochę niższe, ale opinie o ich fachowości są raczej zniechęcające :( .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Nie mar 10, 2013 16:08 Re: Uśpić ją ........a Ona chce Żyć.....uraz kręgosłupa

napiszę raz jeszcze....neurolog pytał się mnie w jaki sposób powstał uraz, pytał się mnie czy kot jest całkiem sparaliżowany czy jednak coś tam działa z nogami, on sobie zdaje sprawę z kosztów dlatego NAJPIERW zaproponował konsultację, inne tańsze badania, które być może pokażą coś więcej. pytał kto leczy kotkę i czym ( niestety nie znałam odpowiedzi na jego pytania ) on dziś pracuje do 21, jest miły i bardzo chętny w wytłumaczeniu wszystkiego telefonicznie, może warto do niego zadzwonić ( np wetki Gosi ) które się małą opiekują i zwyczajnie porozmawiać, to nie jest bufon, i nie wydaje mi się, żeby w grę wchodziło naciąganie na kasę, bo jak już napisałam, dla niego rezonans to ostateczna ostateczność--- cyt: " bo ja rozumiem, że to są ogromne koszta, i nie chcę Pani na nie narażać, jeśli takie badanie nie jest konieczne ". Zaznaczam raz jeszcze, że jeśli stan kota nie jest bardzo mocno stabilny, to takie badanie jest bardzo niebezpieczne, bo robione jest pod znieczuleniem i trwa ok 1,5 godz
jo.anna

Post » Nie mar 10, 2013 16:41 Re: Uśpić ją ........a Ona chce Żyć.....uraz kręgosłupa

mam pytanie...

co wyszło na Rtg????
agula76

Post » Nie mar 10, 2013 19:43 Re: Uśpić ją ........a Ona chce Żyć.....uraz kręgosłupa

Nie było chyba rtg bo tam nie mają aparatu.
Kotka została prawdopodobnie kopnięta lub rzucona - trudno ocenić a ten, co ją oddał do uśpienia też pewnie nie powie dokładnie co i jak. Kotka chodzi choć widać że ją to boli. Nie kontroluje w pełni wydalania - czasem popuszcza siku, czasem trzeba ją odsikiwać. Nie wiem czym jest leczona, ale nie poprawia jej się - wieczorem czyli pewnie wkrótce Kinnia będzie mogła wejść na net i napisać co i jak.

Alienor

[poprzednia][następna]