wszyscy kochamy Fionkę

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 09, 2013 3:09 Re: Uśpić ją ........a Ona chce Żyć.....uraz kręgosłupa

Mogę tylko trzymać kciuki za dom dla matki z dzieckiem:(
Albo za cokolwiek.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Sob mar 09, 2013 8:32 Re: Uśpić ją ........a Ona chce Żyć.....uraz kręgosłupa

Lidka pisze:Mogę tylko trzymać kciuki za dom dla matki z dzieckiem:(
Albo za cokolwiek.

Jak kociska?jak dzieciak?
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob mar 09, 2013 11:24 Re: Uśpić ją ........a Ona chce Żyć.....uraz kręgosłupa

Przypominam o kotkach z rana :!:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob mar 09, 2013 13:44 Re: Uśpić ją ........a Ona chce Żyć.....uraz kręgosłupa

jak wygląda sytuacja?
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Sob mar 09, 2013 14:01 Re: Uśpić ją ........a Ona chce Żyć.....uraz kręgosłupa

Jeszcze nie mam żadnych wiadomości od Kinnia. Ona ma dużo do załatwienia by przerzucić do mnie Fionkę :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Sob mar 09, 2013 18:27 Re: Uśpić ją ........a Ona chce Żyć.....uraz kręgosłupa

U Fiony cały czas coś nowego "wychodzi". Trudno jest zdecydować czy można ją przewozić - wczoraj nie były w stanie podjąć decyzji, obydwie dobrze znam od lat i wiem, że u nich to znaczy - jest źle. Wetki są zmartwione i nie są powiedzmy..... no dobra są wkur... bo nic nie idzie jak powinno. Po lekach powinno być tak, tak i tak a nie jest, a możliwości się skończyły. No i tak jest. Trzeba działać diagnostycznie, a nie mają jak. Obydwie nie są ciemne i durne, nie są pyszne czy zarozumiałe, maja otwarte głowy i świadomość, że bez sprzętu "nie pojada dalej", a takowego nie ma. Jedna z nich pracowała z powodzeniem w bardzo znanej i powszechnie polecanej (nawet na tym forum) lecznicy w Wawie i na SGGW, to koleżanka nerkowej dr N.. Obydwie to bardzo mądre baby, ale w oczach nie maja MRI czy TK, a obydwie mówią, że tutaj potrzebne jest jedno i drugie (RTG to za mało) na początek.

Nie mam domku dla mamy z synkiem. To kolejny zonk.
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Sob mar 09, 2013 18:28 Re: Uśpić ją ........a Ona chce Żyć.....uraz kręgosłupa

:|
Pat
Obrazek

ASK@

Post » Sob mar 09, 2013 18:48 Re: Uśpić ją ........a Ona chce Żyć.....uraz kręgosłupa

Wpadam na chwilkę tylko. U mnie jest RTG cyfrowy, natomiast MRI i TK nie - tzn. jest w Mikołowie ale są bardzo złe opinie na temat ich umiejętności w posługiwaniu się tym sprzętem. Więc trzeba by jechać do Warszawy lub Wrocka.

Na razie trzeba chyba się wstrzymać z transportem. Czy byłaby szansa zrobienia MRI w Warszawie na cito? Ktoś ma dojścia/możliwości? W razie jak będzie taka opcja oczywiście się dorzucę.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Sob mar 09, 2013 18:49 Re: Uśpić ją ........a Ona chce Żyć.....uraz kręgosłupa

zaraz zadzwnię do weta i zapytam
jo.anna

Post » Sob mar 09, 2013 18:53 Re: Uśpić ją ........a Ona chce Żyć.....uraz kręgosłupa

No po prostu wypada tylko zaśpiewać "a po nocy przychodzi dzień a po burzy spokój", acisnąć kciuki i czekać na zmianę sytuacji....
Kciuki :ok: :ok: :ok:

kotkubinat

Od: Wto lut 22, 2011 22:10

Post » Sob mar 09, 2013 18:55 Re: Uśpić ją ........a Ona chce Żyć.....uraz kręgosłupa

jo.anna pisze:zaraz zadzwnię do weta i zapytam

dzwoniłam, moja lecznica nie robi u siebie tych badań, ale o 20 będzie lekarz, który organizuje takie badania, więc coś się dowiem po 20 chwilkę
jo.anna

Post » Sob mar 09, 2013 19:45 Re: Uśpić ją ........a Ona chce Żyć.....uraz kręgosłupa

mama i synek mają Fb? Może poprosić jeśli nie. Może ogłoszenia im porobić z prośba o DT/DS.
Obrazek

ASK@

Post » Sob mar 09, 2013 20:47 Re: Uśpić ją ........a Ona chce Żyć.....uraz kręgosłupa

Dziewczyny, jestem po rozmowie z lekarzem ( neurolog ), sprawa wygląda tak :

koszt badania to 900 zł, termin już na poniedziałek, ale wet powiedział, że stan kota musi być na tyle stabilny, aby znieczulenie pod którym się badanie robi nie zaszkodziło mu, badanie trwa ok 1,5 godz, trzeba wiedzieć, który odc jest " poszkodowany " bo rdzeń się dzieli na 4 części, i nie robią czy nie ma sensu robić w całości.

Propozycja weta była taka, żeby jutro przywieźć kota do lecznicy -- on ma dyżur i zbada go, wykona badania których brakuje i podejmie decyzję co w tej sytuacji jest najlepsze.
jo.anna

Post » Sob mar 09, 2013 21:12 Re: Uśpić ją ........a Ona chce Żyć.....uraz kręgosłupa

Trzymam kciuki za jak najpomyślniejsze wyniki badania !
Sadysta Zabrza cd http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=160149
Tona karmy dla schroniska !! http://www.youtube.com/watch?v=YMw8lsfOxzU
Obrazek Julian [*] (13.02.14) i Rysia Obrazek Sara [*] 17.09.2013

Ventrue1

Od: Pon mar 04, 2013 20:41

Post » Sob mar 09, 2013 21:29 Re: Uśpić ją ........a Ona chce Żyć.....uraz kręgosłupa

To cena za MRI i TK czy za jedno. I które?
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

[poprzednia][następna]