*Lubelskie Tymczasy*

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt mar 01, 2013 13:05 Re: *L. T. * Zebra niezależna-potrzebuje miejsca np w stadni

Będę monitorować i jak coś będzie nie tak to ją zabiorę. Innej opcji nie ma.

Pokażę Wam bardzo dzikiego kota z wczoraj ;)
https://www.youtube.com/watch?v=392mYJ-4--A
Wiem, że prawie nic nie widać, ale chodzi bardziej o jej zachowanie. I o kubraczek piękny też ;)
Na moje komentarze i pokaleczone dłonie (to sprawka czarnulki) proszę nie zwracać uwagi.

maueczarne

Od: Pon sie 17, 2009 13:45

Post » Pt mar 01, 2013 19:42 Re: *L. T. * Zebra niezależna-potrzebuje miejsca np w stadni

Jak to czarnulki? chyba Klaruni to sprawka??
Kicia śliczna i w nakrapianym ubranku, rzeczywiście dzika :mrgreen:
Będzie dobrze!!!!
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Pt mar 01, 2013 20:00 Re: *L. T. * Zebra niezależna-potrzebuje miejsca np w stadni

Nie, nie. To sprawa czarnulki jak miała jeszcze dłuuuugaśne pazury. Efekt naszego pierwszego spotkania jak chciałam zobaczyć co ma między nogami ;)

Mam nadzieję, że będzie dobrze. Ja spać nie mogę, bo się martwię. :roll:

maueczarne

Post » Pt mar 01, 2013 22:59 Re: *L. T. * Zebra niezależna-potrzebuje miejsca np w stadni

Dziewczyny, znów baaardzo potrzebne kciuki za Zebrę jutro (młoda jedzie do domku).
Obrazek

koszka

Od: Czw paź 11, 2007 17:01

Post » Sob mar 02, 2013 11:30 Re: *L. T. * Zebra niezależna-potrzebuje miejsca np w stadni

Domku, daj jej szanse!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Czas na zmianę tytułu :twisted:

W Świdniku jakas kocia zaraza. Krwawe wymioty i słabe rokowania :( pewnie pp
Bałam się zapytac co z tymi niebieski szaraczkami w klatce :(

Anda

Post » Sob mar 02, 2013 14:00 Re: *L. T. * Zebra niezależna-potrzebuje miejsca np w stadni

kciuki za Brunetki!
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

Post » Sob mar 02, 2013 18:22 Re: *L. T. * Zebra niezależna-potrzebuje miejsca np w stadni

Dziękujemy bardzo za kciuki :).
Otrzymałam wieści, że Zebra już w domku :). Domek przyjazny kotom, właścicielka obeznana z kotami i ogólnie zapowiada się OK.
Tylko podobno rezydent dostał łapą na powitanie :roll: . Mam nadzieję, że się dotrą (Zebra została wzięta z myślą o towarzystwie dla kotka).
Także kciuki nam nadal potrzebne.
Obrazek

koszka

Post » Nie mar 03, 2013 16:55 Re: *L. T. * Zebra niezależna-potrzebuje miejsca np w stadni

O, Zebra pojechała. Super! Trzymam kciuki!

maueczarne

Post » Nie mar 03, 2013 17:32 Re: *L. T. * Zebra niezależna-potrzebuje miejsca np w stadni

Zebra pojechała. Wieści z domu obiecujące - nie jest bardzo dzika, zakuwetowała. Ten dom to naprawdę dobre miejsce dla kotów - akceptująca, życzliwa pani i mnóóóóóstwo zakamarków. Więc mam nadzieję, że będzie dobrze.

kwiatkowa

Od: Śro gru 07, 2005 0:12

Post » Nie mar 03, 2013 18:16 Re: *L. T. * Zebra niezależna-potrzebuje miejsca np w stadni

koszka pisze:Eh.. szkoda.
U mnie nadal cisza. Ale przecież w końcu MUSI się znaleźć i dla niej dom..
Oprócz umieszczania ogłoszeń, powysyłam jeszcze maile do różnych stajni w regionie (może to coś wniesie).

A tak poza tym, dziewczyny, jeśli możecie, udostępnijcie, proszę:
http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 810&type=3

Sprawa dotyczy burej 6msc. kotki do szybkiej adopcji. Kiedyś o niej wspominałam, jak dotąd nikt się nie znalazł chętny.
Starsza pani przygarnęła ją na zimę, ale zdecydowała, że na wiosnę ją wypuści do lasu, bo nie może jej zatrzymać. W ogóle rozważała uśpienie. A kota zdrowa, rozbrykana, ładna, kuwetkowa. Obecnie jest terroryzowana przez starszą kotę.
Kobieta jest w porządku, tylko ma 2 koty swoje, jakieś tam jeszcze dokarmia, sama ma ponad 80lat, ledwie chodzi, nie ma kasy. Obiecałam, że pomogę szukać domu.

Co u koteczki, może znalazła już dom?
Obrazek

KITKA[*]28.03.2011 ŻUCZEK[*]17.04.2013 BUNIA[*]30.03.2015 BUBA [*] 12.10.2015 ZUZIA[*] 14.01.2018
RUDY MIŚ [*]1.08.2019 MAŁA[*] 11.04.2020

Do zobaczenia nasze kochane

ankacom

Od: Wto wrz 14, 2010 17:23

Post » Nie mar 03, 2013 18:55 Re: *L. T. * Zebra niezależna-potrzebuje miejsca np w stadni

kwiatkowa pisze:Zebra pojechała. Wieści z domu obiecujące - nie jest bardzo dzika, zakuwetowała. Ten dom to naprawdę dobre miejsce dla kotów - akceptująca, życzliwa pani i mnóóóóóstwo zakamarków. Więc mam nadzieję, że będzie dobrze.

Ciociu kfiatek, za Zebrę należy Ci się jakaś nagroda. Dałaś jej nowe życie! :)

Anda

Post » Nie mar 03, 2013 19:49 Re: *L. T. * Zebra niezależna-potrzebuje miejsca np w stadni

Anda pisze:
kwiatkowa pisze:Zebra pojechała. Wieści z domu obiecujące - nie jest bardzo dzika, zakuwetowała. Ten dom to naprawdę dobre miejsce dla kotów - akceptująca, życzliwa pani i mnóóóóóstwo zakamarków. Więc mam nadzieję, że będzie dobrze.

Ciociu kfiatek, za Zebrę należy Ci się jakaś nagroda. Dałaś jej nowe życie! :)

Tak, tak. W nagrodę nowy tymczas. Jeszcze trudniejszy w oswojeniu :twisted:

maueczarne

Post » Nie mar 03, 2013 20:43 Re: *L. T. * Zebra niezależna-potrzebuje miejsca np w stadni

ankacom:

koszka pisze:

Eh.. szkoda.
U mnie nadal cisza. Ale przecież w końcu MUSI się znaleźć i dla niej dom..
Oprócz umieszczania ogłoszeń, powysyłam jeszcze maile do różnych stajni w regionie (może to coś wniesie).

A tak poza tym, dziewczyny, jeśli możecie, udostępnijcie, proszę:
http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 810&type=3

Sprawa dotyczy burej 6msc. kotki do szybkiej adopcji. Kiedyś o niej wspominałam, jak dotąd nikt się nie znalazł chętny.
Starsza pani przygarnęła ją na zimę, ale zdecydowała, że na wiosnę ją wypuści do lasu, bo nie może jej zatrzymać. W ogóle rozważała uśpienie. A kota zdrowa, rozbrykana, ładna, kuwetkowa. Obecnie jest terroryzowana przez starszą kotę.
Kobieta jest w porządku, tylko ma 2 koty swoje, jakieś tam jeszcze dokarmia, sama ma ponad 80lat, ledwie chodzi, nie ma kasy. Obiecałam, że pomogę szukać domu.

Co u koteczki, może znalazła już dom?

Trochę się pokomplikowało, ale ogólnie ok, sprawa zamknięta. Kotka nie trafi do lasu.

Anda:
Ciociu kfiatek, za Zebrę należy Ci się jakaś nagroda. Dałaś jej nowe życie!

Dokładnie :).
I tak w sumie to dobrze wyszło, że Zebra oczekała się tyle na dom.

Do mnie doszły wieści, że po tym jak pobiła na przywitanie rezydenta, ten się obraził i zaczął na nią syczeć. A Zebra łazi za nim cały czas.

Cała trójka- Zebra, Julian i Mruczysław (ich bury brat) trafiły do stolicy.

Gdyby nie pmoc kwiatkowej pewnie by ich już nie było. Jakieś 1,5 miesiąca temu zginęło większość kotów w tej okilicy. Min. matka Zebry, trójka starszego rodzeństwa, które dokarmiałam. Wszystkie nagle przepadły. Jeden z młodych kotów napewno został otruty. Czy te też?Nie wiem. I tak sobie jeszcze nie mogę wydarować, że zajęta szukaniem domków innym kotom, tym mniejszym, czy w pilniejszej sytuacji, nie zdążyłam znaleźć domku dla szarusia (starszego brata Zebry). A to był taki łagodny miziak, właził mi na ręce i mruczał, też miał taką mięciutką sierść jak Zebra i chodził za mną jak pies jak mnie wypatrzył na dworze. Ale co zrobić, trudno.
Obrazek

koszka

Post » Pon mar 04, 2013 12:10 Re: *L. T. * Zebra ma DOM! ChudaRuda szuka domu!

Obrazek

Ruda z białym 5 mies koteczka w DT u Maliny w Chełmie szuka domu. Ktoś ją wyrzucił, bo kota wie co to dom i kuweta. Na razie jest chuda i trochę brudna, ale została już odrobaczona i odpchlona. Kocha ludzi.
A oto gwiazda:
https://picasaweb.google.com/102537197775208464867/4Mar2013?authuser=0&feat=directlink

*Lubelskie Tymczasy*

Od: Czw paź 02, 2008 15:34

Post » Pon mar 04, 2013 19:55 Re: *L. T. * Zebra ma DOM! ChudaRuda szuka domu!

Zajrzyjcie Rudej pod ogon, czy to nie Rudy. Nie jestem wielkim kocim znawcą, ale rudo-białe są chyba tylko kocury... (?)

kwiatkowa

Od: Śro gru 07, 2005 0:12

[poprzednia][następna]