4-mies krzyżówka husky znaleziona, PILNIE SZUKA DT/DS

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Pt mar 01, 2013 21:31 4-mies krzyżówka husky znaleziona, PILNIE SZUKA DT/DS

Dzisiaj koleżanka znalazła pod drzwiami sunię krzyżówka husky z wilczurem, ok 4-mies, zrobiła wywiad w okolicznych sklepach ( mieszka 50 km od wrocławia w niewielkiej miejscowości) - psinka tuła się po wsi od 2-ch dni, właściciele się wyprowadzili, a sunia najprawdopodobniej zostałą porzucona, bo to b. daleko od jej miejsca zamieszkania - sunia ma na szyii nawet obróżkę.

Koleżanka mieszka na 30m i ma 3 koty i psa i jest w tej chwili w trakcie remontu, nie ma co zrobić z sunią, gdzie jej trzymać, komu oddać....

Może ją max do ponidziałku potrzymać, ale w pon ekipa remontowa zaczyna znowu prace u niej w domu i dodatkowy zwierzak nie ma gdzie się podziać, więc jeśłi nie znajdzie się jakiś DT sunia zostanie zaweziona do schroniska - nie wiadomo gdzie, bo koleżanka będzie dzwoniła do urzędu miasta w tej sprawie raczej...

Dziewczyna jest zdesperowana, bo to już trzeci zwierzak znaleziony przez nią w ciągu ostatnich 3 miesiećy, a utdrzymuje swoje zwirzaki, karmi i leczy kota sąsiadów i 3 koty swojej mamy... nie ma lekko niestety, a niedawno pochowała pieska po b. długim i kosztownym leczeniu, więc nie może sobie pozwolić na kolejnego pieska, tym bardziej, że nie ma gdzie psinki umieścić/przechować :(

BARDZO PROSZĘ O POMOC DLA SUNI! jest bardzo przymilna i pragnie towarzystwa - w tej chwili jest zamknięta w łązience i "wywarza" drzwi, a gdy człowiek do niej wejdzie,to od razu kładzie się i się tuli...

Może ktoś z DOGo by ją przygarnął? ja niestety nie potrafię się tam poruszać -może ktoś tam poprosić o pomoc?

Zaraz wrzucę zdjęcia suni.
Ostatnio edytowano Pt mar 01, 2013 22:00 przez sroka7, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

sroka7

Od: Pon maja 02, 2011 11:04

Post » Pt mar 01, 2013 21:40 Re: 4-mies krzyżówka husky znaleziona, PILNIE SZUKA DT/DS

Sunia:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

sroka7

Post » Pt mar 01, 2013 22:16 Re: 4-mies krzyżówka husky znaleziona, PILNIE SZUKA DT/DS

Zaraz ją powrzuca Dieslowa na fora zaprzęgowe, pliss nie oddawajcie jej do schronu, weźmie ją byle jaki debil, bo śliczna a potem będziemy mieć wywalonego haszczaka za pół roku...

Mix husky na bank, a z czym licho wi ;)
kontakt telefoniczny: 786 116 007 Obrazek

Jeśli komuś coś zalegam (bazarek itp) proszę o kontakt- skleroza ;)

ulvhedinn

Od: Śro wrz 13, 2006 19:09

Post » Pt mar 01, 2013 22:25 Re: 4-mies krzyżówka husky znaleziona, PILNIE SZUKA DT/DS

W tym wielu oczka jeszcze mogą się pewnie zmienić.
Dołączam się z prośba nie oddawania do schronu_ niedawno była sytuacja w Kaliszu, że adoptowany psiak oczy niebieskie, po pól roku zwiał", właściciel nawet tego nie zgłosił po prawie 2 mies. Pies znalazł się przypadkiem w innym schronisku.. Wcześniej u nas walczył o życie, gdy zachlorował w schronie na parwowirozę.

Kciuki za domek,może ktoś jej szuka... zróbcie ogłoszenia w okolicy i na portalach :|
=^^= Zapraszam =^^=
♡♡Naturalne SOKI_2021 z malin// bez cukru oraz słodkie i syrop♡
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=156544
<<

milena88

Od: Pon mar 21, 2011 12:59

Post » Pt mar 01, 2013 22:42 Re: 4-mies krzyżówka husky znaleziona, PILNIE SZUKA DT/DS

Dziewczyny, ja doskonale wiem, jak moze wygladać jej adopcja ze schronu :( ,
dlatego piszę i ją ogłaszam, i trzymam kciuki za cud, bo koleżanka na prawdę nie ma jak jej przechować :( ,
mieszka w mieszkaniu w trakcie remontu, sama dojeżdza do wrocka do pracy, i nie dość że nie ma gdzie jej trzymać, bo ma raptem pokój z aneksem kuchennym w nim 4 zwierzaki i łazienkę ( bo z metrażem to mogłam nawet przesadzić), jej zwierzaki na dzień przygarnia ją teście, którzy mają i tak 2 psy, nie ma warunków do trzymania malucha, dlatego proszę o pomoc dla suni.

To jest osoba, która pomogła wielu zwierzakom(mam od niej kotka mojego słodkiego Zenia, a też rodzina Vadera i Papi pośrednio zawdzięczają jej los, nie wspomnę o zwierzakach które sama przygarnęła i wyadoptowała...), i gdyby mogła sama zajęłaby się adopcją suni, ale w tej chwili na prawdę nie ma ku temu środków ani warunków :( a że czas nagli, to zwracam się o pomoc do WAS!
Obrazek

sroka7

Post » Pt mar 01, 2013 22:46 Re: 4-mies krzyżówka husky znaleziona, PILNIE SZUKA DT/DS

jestem

walczę zawzięcie i ogłaszam wszędzie gdzie moge.
ja nie mam możliwości jej zabrać do siebie bo mam chorego psa. jest wprawdzie hotel ale to 10zł/doba. moja fundacja nie da rady tego pociągnąć. Ale może jakaś inna?

no i poszukiwania po znajomych, kto może ew przetrzymać.

Dieselka

Od: Sob sty 30, 2010 12:56

Post » Pt mar 01, 2013 22:48 Re: 4-mies krzyżówka husky znaleziona, PILNIE SZUKA DT/DS

W okolic niestety to została sunia porzucona, bo TŻ koleżanki biagał l po okolicy i wypytywał o właścicieli , bo ich kojarzył, ale ludzie wg relacji otoczenia się wyprowadzili i psa porzucili... :(
Obrazek

sroka7

Post » Pt mar 01, 2013 22:54 Re: 4-mies krzyżówka husky znaleziona, PILNIE SZUKA DT/DS

te oczka już się nie zmienią - są już normalnie wybarwione :)

aaa i czy mogłabym prosić o jakiś bezpośredni kontakt do kogokolwiek z suczą związanego? tak na wypadek szybkiego info?

Dieselka

Post » Pt mar 01, 2013 22:57 Re: 4-mies krzyżówka husky znaleziona, PILNIE SZUKA DT/DS

a może to do straży miejskiej zgłosić czy coś, jak się wyprowadzili to i tak dane zostały.. tylko co to da teraz

ten hotelik to gdzieś w okolicy?
=^^= Zapraszam =^^=
♡♡Naturalne SOKI_2021 z malin// bez cukru oraz słodkie i syrop♡
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=156544
<<

milena88

Od: Pon mar 21, 2011 12:59

Post » Pt mar 01, 2013 22:59 Re: 4-mies krzyżówka husky znaleziona, PILNIE SZUKA DT/DS

si, tuż pod wrocławiem, przy wylotówce na warszawe (ja mam tam jakieś 4km :))

aaa no i jeszcze pytanko (może być odpowiedź na pw). Gdzie dokładnie jest sunia? bo 50km dookoła wrocka to całkiem sporo :)

Dieselka

Post » Pt mar 01, 2013 23:02 Re: 4-mies krzyżówka husky znaleziona, PILNIE SZUKA DT/DS

Dieselka

Post » Pt mar 01, 2013 23:05 Re: 4-mies krzyżówka husky znaleziona, PILNIE SZUKA DT/DS

Dieselka pisze:te oczka już się nie zmienią - są już normalnie wybarwione :)

aaa i czy mogłabym prosić o jakiś bezpośredni kontakt do kogokolwiek z suczą związanego? tak na wypadek szybkiego info?

Kontakt zaraz napiszę Ci na pw.

milena88 pisze:a może to do straży miejskiej zgłosić czy coś, jak się wyprowadzili to i tak dane zostały.. tylko co to da teraz

ten hotelik to gdzieś w okolicy?

Niestety to wieś zabita dechami, tam nie ma straży miejskiej i nikt nie przejmuje się niczym kompletnie, a już na pewno nie zwiarzakami, dlatego A, ma cięgle jakieś podrzutki pod progiem ( mieszka "w centrum" wsi i wiadomo, że jest zwierzolubna..)

Dieselka pisze:si, tuż pod wrocławiem, przy wylotówce na warszawe (ja mam tam jakieś 4km :))

aaa no i jeszcze pytanko (może być odpowiedź na pw). Gdzie dokładnie jest sunia? bo 50km dookoła wrocka to całkiem sporo :)

Miejscowość to Pastuchów - w razie czego transport dla psiaka będzie - A. albo ja ją dowieziemy do wro... jest to do zrobienia...
Obrazek

sroka7

Post » Pt mar 01, 2013 23:25 Re: 4-mies krzyżówka husky znaleziona, PILNIE SZUKA DT/DS

kurczę, nie nasz rejon...
gdyby trafiła do Uciechowa nic by jej się nie stało, ale musi to być pies zlecony przez gminę z którą jest umowa niestety..

mogę jej zrobić event na FB ale jutro, k/ 17=18

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Sob mar 02, 2013 0:01 Re: 4-mies krzyżówka husky znaleziona, PILNIE SZUKA DT/DS

póki co udostępniajcie plisss album - póki co, spokojnie wystarczy. Tylko reklamować trzeba

Dieselka

Post » Sob mar 02, 2013 8:24 Re: 4-mies krzyżówka husky znaleziona, PILNIE SZUKA DT/DS

Aga, jaka to miejscowość i jakiś numer kontaktowy. Jestem w Wchu, wiec wrzuce tylko na FB, wieczorem moge wrzucic na strone.
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

[następna]