KOCIA CHATKA zapraszamy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 27, 2013 12:47 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Ma większego, opiekuńczego kumpla :1luvu: . Super się jej udało :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro lut 27, 2013 14:18 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Nie wiem, ale wiem, że trafił/a super. Swoją drogą to piękne kociaki macie w Kociej Chatce. Byłam, widziałam.
Obrazek[*]ObrazekObrazekObrazekObrazek

Kropka 2310

Od: Sob sty 17, 2009 20:12

Post » Śro lut 27, 2013 14:18 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Oto filmik Renia Style :ryk: skacze jak w tym teledysku ludzie haha :ryk: zawsze nas to bawi i to zawsze będzie Renia Style haha :ryk:

http://www.youtube.com/watch?v=4VuhFPGhcVI

A tutaj Ineczka, rozkosznie wygląda prawda? takie nasze małe kici :)

http://www.youtube.com/watch?v=CIhWO7FA ... e=youtu.be

Mamy dla Was też świeże foteczki :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Byliśmy z nimi dziś u weta i "spakować" je do transportera nie było łatwo, oj nie :) a to był dopiero początek :)
Inka szła na pierwszy ogień, więc przed szczepieniem ważymy kota.
Postawiłam ją na tej wadze a ona zwiała pod komputer między kable się wplątała w najdalszym rogu, więc Pani doktor ją wyciągnęła i posadziłyśmy ją znów na wadze- PRZYTYŁA haha :ryk: waży 2.7 więc 200 gram przybrała- szaleństwo :D piku piku było podwójne, bo pierwsza igiełka była tak cienka, że nie chciała się wbić i wetka stwierdziła, że Inka ma grubą skórę :D no i użyła grubszej. Inka tylko lekko miaukła na zasadzie "ej, ale co robisz?...". Pazurki obciąć był problem bo się lekko wyrywała, ale szybciutko poszło bo już chyba nie mogła się doczekać aż wróci do transportera i do domu, więc sobie pozwoliła nawet je obciąć :)
Z Renatą był większy cyrk :D nie chciała wyjść w ogóle, a lekarka, żeby Rafał ją wyjął bo ona może niezbyt dobrze zareagować na jej ręce :D
Renia tylko miała mieć ogólny przegląd + pazurki :) pazurki... taak... :ryk:
Na początek ważymy kota- Rafał ją wziął posadził na wadze (ja w tym czasie na nich nie patrzyłam bo głaskałam Inkę) no i jak się odwróciłam to patrzę A ICH NIE MA :D zniknęli, była Pani Ania, Angelika, Rafał, Renia a tu zostałam nagle sama w gabinecie z Inką :D kot zwiał z wagi, ba, z gabinetu hahaha :) pan na poczekalni z królikiem miał fajny ubaw :lol: Renia wlazła pod regały z karmą no i musieli przekładać wszystko, żeby się do niej dostać no i Rafał jakoś ją wyciągnął :lol: a jak ją niósł na rękach do gabinetu z powrotem to kota była taka dumna z siebie :D ale to był dopiero początek cyrku z Renią :D ona za to schudła 200 gram (Rafał stwierdził, że w naturze nic nie ginie to co Inka przytyła to Renia straciła) :D No i przyszedł czas na pazurki :lol: i pani doktor pyta czy damy radę czy wołać Angelikę, no to stwierdziliśmy, że damy radę, ale nie. Nie daliśmy. Już przy pierwszym pazurku było ostrzeżenie, miauk, syk. Przyszła pomoc, ale było ciężko. Nie wiadomo czy śmiać się czy płakać :D Renia taka była wściekła, rzucała się, drapała a te miauki! Wyrażała sobą- "no co jest :cenzura: ! :cenzura: od moich pazurków! aaa! :cenzura: :cenzura: zostawcie mnie! :cenzura: " wiązankę ładną puszczała w naszą stronę :D trzymaliśmy wszyscy, pod ręcznikiem była ale myślicie, że to coś dało? NIE. Ten kot jest straszny, taką dostała wściekliznę, że masakra :ryk: jakby ktoś pomyślał, że w domu co za problem obciąć pazurki, to niech obetnie Reni- powodzenia 8) 4 osoby ją ledwo utrzymały :twisted:
Trochę jest podobna do mnie, bo jak ja byłam mała i kiedyś mi zastrzyk robili to też w 4 mnie trzymały (3 pielęgniarki i mama) i jeszcze któraś kopniaka dostała :P

edisza

Od: Sob gru 03, 2011 9:02

Post » Śro lut 27, 2013 14:57 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

super koteczki
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro lut 27, 2013 15:45 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Ja tam swoim trzem obcinam bez problemu. Oczywiście jeden człowiek trzymać musi... Czwarty (nikt nie zgadnie który) musi być wzięty w żelazny uścisk, żeby można było mu obciąć u czterech łapek. Nikt nie zgadnie: najstarszy, Kacper (ten czarno-biały). W poprzednim domu nikt mu nie obcinał, to biedak nie wiedział, czy mu tak łapkę po kawałku czasem?

Kropka 2310

Post » Śro lut 27, 2013 15:58 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

po porannym dyżurze :
w KCH cisza i spokój,przerywana Łezkowym zawodzeniem. Na zdrowej Amelka razem z Miśkiem,wygrzewają sie po dwóch stronach kaloryfera :D
Nie pałają do siebie miłością,ale tez nie wchodzą sobie w drogę.Wymiziałam oboje,a w przypadku Miśka to jest co miziać :roll:
Kubuś nadal przy mnie wycofany,siedział w koszyczku,ale w międzyczasie jak byłam na kwarantannie to przemieścił się na górną półkę.
Na kwarantannie Suri wystraszyła się hałasu za oknem i spadła za boksy.Sama nie wiem jak jej czyścić uszy,bo straszna z niej złośnica jak się chce coś zrobić.A uszy musi mieć czyszczone i zakraplane bo jak się po nich drapie to aż miauczy.
Łezek tak jak napisałam strasznie tęskni za dworem,siedzi na parapecie i zawodzi.
Sonia jeszcze trochę dziczy,ale jak się ją zacznie głaskać to nie może się "odkleić"od ręki.

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Śro lut 27, 2013 17:14 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Hehe, to on taki typ Reniowy z tymi pazurkami :lol: Ineczce jeszcze na siłę byśmy obcięli, ale co wet to wet :) specjalnymi cążkami obcięła i spokój :) a my dysponujemy zwykłym obcinaczem dla ludzi :lol:

edisza

Od: Sob gru 03, 2011 9:02

Post » Śro lut 27, 2013 17:37 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Są takie do kupienia u weta. Ja mam dwa rodzaje. Gdybym miała co 3 tygodnie chodzić z cała czwórką do weta... :mrgreen:

Kropka 2310

Post » Śro lut 27, 2013 17:45 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

SERDECZNIE witamy Kropka2310 Patrona, Mecenasa z MruMru i opiekuna wirtualnego niektórych naszych Kociastych

:piwa: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ARO
8)

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Śro lut 27, 2013 19:17 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Narnia pisze:Wczoraj wysłałam kolejną stówkę na KCh - z mojego bazarku ubraniowego :ok:

Kasiu dziękujemy serdecznie :1luvu: podaj przepis na takie fajne bazarki :wink:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro lut 27, 2013 19:26 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Kropka 2310 pisze:Ależ wspaniale trafił mój były adoptuś wirtualny. Proszę go wymiziać od cioteczki Kropki - on będzie wiedział :1luvu:

Mizianki przekażemy :1luvu: i dziękujemy za wszystko mru mruisom :D no i zapraszamy na ponowną wizytę w Sosnowcu - z gwarancją spanka i jedzonka :wink: no i oczywiście nie będzie to w Kociej Chatce :wink:

terenia1

Post » Śro lut 27, 2013 19:33 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Dziewczyny patrzcie jaka piękność wczoraj trafiła do schroniska - podobnież znajda, ale jakoś nie chce mi się wierzyć, kotka czyściutka i zadbana, łagodna zero agresji - a na dodatek ma przepiekne umaszczenie , takiego umaszczenia u kota nie widziałam jest czarna ale w prążki takie stalowo-szaro- brązowe :D cudna na zdjęciach nie widać niestety jej niespotykanego umaszczenia

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Śro lut 27, 2013 19:36 przez terenia1, łącznie edytowano 1 raz

terenia1

Post » Śro lut 27, 2013 19:36 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

a czy Suri znalazła domek? bo nic nie wiem, a na stronce schroniska jest taka informacja :)

Anett84

Od: Pon paź 22, 2012 9:36

Post » Śro lut 27, 2013 19:42 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Anett84 pisze:a czy Suri znalazła domek? bo nic nie wiem, a na stronce schroniska jest taka informacja :)

Ano znalazła :D
Więc dziś Suri pojechała do domku, Państwo którzy adoptowali Suri już mieli do czynienia z naszymi kociakami :D ich syn adoptował z Kociej Chatki kociaka, teraz się ożenił i przeprowadził do żony i kociaka zabrał oczywiscie ze sobą. I im sią smutno zrobiło bo kociak w domku musi być :wink: przyjechali z kontenerkiem - bardzo sympatyczni ludzie, nie mieli sprecyzowanych myśli co do kociaka :) no i mało brakowało a pewnie pojechałby Misiaczek, był cudny barankował, łasił się, wchodził na Panią, no ale czar "prysnął" jak Misiaczka chcialam włożyć do kontenerka 8O Pan stwierdził że chyba to kot obronny :ryk: i nadaje się do pilnowania domu :ryk: zamiast psiaka - no i te gabaryty Miska to nie powiem kawał kocur...........a , jak napisałam w ogłoszeniu to kot dla twardzieli :ryk:

terenia1

Post » Śro lut 27, 2013 19:59 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

a no to fantastycznie :)
słodziutka Suri się doczekała :)
a w sprawie Alutki telefon milczy :(

Anett84

Od: Pon paź 22, 2012 9:36

[poprzednia][następna]