Wiosenna norka u Alienorka - Julinka w DS

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pon gru 31, 2012 17:14 Re: Załamana norka u Alienorka; Leoś[*]

Obrazek
Życzę wspaniałej zabawy sylwestrowej (bez fajerwerków ;) )
i spełnienia marzeń w Nowym Roku :P
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Pon gru 31, 2012 17:53 Re: Załamana norka u Alienorka; Leoś[*]

Kochani, życzę nam wszystkim, by wszystko co złe odeszło wraz ze Starym Rokiem a w Nowym Roku niech nam nie braknie miłości, szczęścia, zdrowia, pieniędzy oraz domów dla naszych tymczasów :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: !
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon gru 31, 2012 18:38 Re: Załamana norka u Alienorka; Leoś[*]

Dosiego Roku 2013 :piwa: :balony:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Pon gru 31, 2012 19:10 Re: Załamana norka u Alienorka; Leoś[*]

W Starym Roku na Nowy Rok spokoju, spokoju, siły i zdrowia życzę Wszystkim. Właśnie zostałam ofuknięta i upomniana - życzymy Wszystkim.
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Pon gru 31, 2012 19:36 Re: Załamana norka u Alienorka; Leoś[*]

Szczęśliwego Nowego Roku! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Obrazek
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Wto sty 01, 2013 16:31 Re: Załamana norka u Alienorka; Leoś[*]

Jak głowa? Goi się?
Obrazek

Kinnia

Post » Wto sty 01, 2013 17:03 Re: Załamana norka u Alienorka; Leoś[*]

Śmiesznie było bo od wczoraj co kto popatrzy na moje czoło, to tylko "Co ci się stało?" Bliżsi znajomi "Który to kot tak cię urządził?". Głowa w miarę, tylko gwałtowne ruchy bolą, nie mówiąc o przyłożeniu głowy do poduszki - jak twardsza to aj... Koty Sylwka przeżyły nieźle, tylko w jednym miejscu nasikały, ale przeżyjemy. Poza tym wszystko OK, dziękuję :ok: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Wto sty 01, 2013 17:35 Re: Załamana norka u Alienorka; Leoś[*]

Jednym słowem w nowy rok wchodzisz jak rasowy wojownik. W "barwach wojennych" i śladach po "ciężkim boju". Przepraszam. Wyobrażam sobie jak bardzo boli.
Obrazek

Kinnia

Post » Wto sty 01, 2013 21:15 Re: Załamana norka u Alienorka; Leoś[*]

Byłam na Sylwestrze w saree i gorsecie - tak na steampunkową damę. I co? Wszyscy stwierdzali że za Xenę powinnam się przebrać - z taką szramą na czole dodałabym realizmu wojowniczej księżniczce :roll: .
Swoją drogą Księżna (tak ochrzciła ją Ala) przyjechała dziś do mnie z Rybnika na TDT. Poszukiwany DS, ostatecznie DT. Mizia się jak szalona, pije wodę ze śmietaną, zaliczyła kuwetę ale jeść to nie bardzo :( . No nic - pokombinujemy. Dziś kociarstwo dość śpiące, więc tym bardziej błogosławiłam anioła, który podpowiedział mi, że można kotom skrzydełka z kurczaka surowe dawać :1luvu: . Dzięki niej jest trochę spokoju, bo Ciel obgryza bardzo pracowicie skrzydełko (oprócz niego tylko Fuks i Justin reflektują) co daje możliwość reszcie przespania się spokojnie. Pisałam już że wylazł mu nowy malutki placuszek na zadniej łapce? Ja przy nim oszaleję.

Alienor

Post » Śro sty 02, 2013 10:45 Re: Noworoczna norka u Alienorka

Kciuki za aklimatyzację Księżnej :ok: :ok: :ok:

Szkoda że nie masz aparatu, chciałabym zobaczyć Cielitka walczącego ze skrzydełkiem :)
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Śro sty 02, 2013 11:45 Re: Noworoczna norka u Alienorka

Myślę że jakoś w tygodniu zawalczymy o fotki - ostatecznie malutki Cieluś rośnie.
Księżna olała jak dotąd kocią puszkę i szyneczkę (wczoraj), jajeczniczkę na maśle i kuraka gotowanego na parze (dzisiaj). Kumpel szedł do sklepu to mi kupi rybę wędzoną - ja chętnie zjem, a może ona też załapie. Bo karmienie strzykawką jest ostateczną ostatecznością, juz nie mówiąc o kroplówkach. Trzeba dzidzię miziastą odblokować :ok:

Alienor

Post » Śro sty 02, 2013 18:28 Re: Noworoczna norka u Alienorka

Chyba coś mi umknęło. Jaka Księżna?
Obrazek

Kinnia

Post » Śro sty 02, 2013 18:48 Re: Noworoczna norka u Alienorka

All brand new tymczas na TDT u mnie. Powypadkowa kotka z Rybnika - miziasta do wariactwa, niejedząca, drobna jak 6 miesięczny kociak, choć o nieco przysadzistej figurze - gdyby nie to, że się złamałam, trafiłaby z powrotem na ulicę. Będziemy jej na cito szukać domu (w zasadzie już zaczęłysmy) a ja na już muszę ją przekonać do jedzenia kociego jedzenia ( w zasadzie do jedzenia w ogóle). Księżną nazwała ją moja córka - fakt, kicia wygląda jak dama na balu maskowym (to pingwinka) w ciemnej maseczce i białych rękawiczkach.

Alienor

Post » Śro sty 02, 2013 19:00 Re: Noworoczna norka u Alienorka

A potem persik...?
Chciałam zobaczyć jak persia sytuacja, nie mam zapisanego wątku, a banerek u Ciebie mi się nie otwiera :?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro sty 02, 2013 21:21 Re: Noworoczna norka u Alienorka

Persi nie będzie u mnie (chyba że w bardzo podbramkowej sytuacji) - mam za dużo kotów, a te persy z meliny wymagają leczenia i opieki na o wiele wyższym poziomie niż mogę zaoferować (w sensie doświadczenia - bo mam zerowe z persami). Rzeczywiście nie otwiera się wątek z banerka, więc proszę oto link: viewtopic.php?f=13&t=149448
Nie wycofuję się z oferty pomocy tam - po prostu taką decyzję podjęłyśmy wspólnie z Neigh. Dla dobra kociastych :ok:

Znalazłam klucz do Księżnej. Rybka pomogła przełamać lody (dzięki niej kicia powąchała jedzenie), jednak co innego okazało się zapłonem w jej przypadku - mizianie. Księżna jest kotem, który w sytuacji stresowej nie je, chyba że jest głaskany. Przy czym głaskania musi być odpowiednio dużo zanim koteczek w ogóle zacznie rozważać jedzenie - potem głaskanie trzeba kontynuować. Wtedy jadalne są i chrupki i kurczaczek, i rybka, a nawet jajeczniczka.
A Ciel właśnie mnie przekonał że ryż z kurczakiem w sosie koperkowym jest jak najbardziej jadalny dla kotka. Kotka, który zjadł wcześniej spory kawałek wędzonej makreli; którym popchnął porządnie zabite i sponiewierane skrzydełko (no, dobrze tylko część skrzydełka) . Nie wiem gdzie się to wszystko mieści w tym kociaku.

Alienor

[poprzednia][następna]