Pń : Maru DS, 8-mies Striełka bardzo pragnie domu! Czeka ...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 01, 2013 18:28 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Pamiętam, to było dokładnie rok temu ...

Ale, pamiętasz Avianku jak się ucieszyliśmy wszyscy, że znowu jest w Twojej altanie, na swojej ziemi i niech stróżuje i pilnuje reszty ferajny :D .
W końcu to kotopies,a nie żaden wściekły ... :D
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Wto sty 01, 2013 18:46 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Ożeż 8O
ani chybi wściekły 8O
Monika_Krk, to jest bardzo popularne (o grdyce). I jeszcze, że koty kładą się na niemowlęta i je duszą swoim ciężarem.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto sty 01, 2013 18:53 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

MalgWrocław 8O popularne ?
Ja pierniczę , nie dość, że mam grdykę 8O
... to jeszcze moje dzieci (już ogromne teraz) mają grdyki też - a jak były tycie, tycieńkie to z kotem spały 8O
dobrze, że ja tylko raz to usłyszałam, bo mnie taka głupota poraża i paraliżuje.

ale wracając do tematu...
to...
Kto jeśt najpiekniejśim kotećkiem na świecie, no kto ? :D

Obrazek
I ten wzrok a'la Rudolf Valentino...

a drugie miejsce dajemy Kocilli vel Wielkiemu Radosławowi :ok: tylko... tak jak pisałam ... jemu trzeba boksu w stajni szukać :mrgreen: raczej -sorry za żart, ale do tej pory jestem w szoku.
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Wto sty 01, 2013 18:58 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

... jeszcze zgłoszę moją Florkę. Grubiutką :oops:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Wto sty 01, 2013 19:01 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

ha ha piszesz Monika w ubiegłym wieku, a ja to słyszałam nie dalej niż kilka miesięcy temu od znajomej i też dziewczyna wykształcona i nie jakiś moher tylko tak ok 40 lat, w dzisiejszych czasach takie opowieści brzmią jak szarlataneria i w ogóle to tez mi się coś robi jak słyszę takie okropne bzdury. Ludzie na księżyc latają, inne planety odkrywają a takie bzdety gadają, albo np o złośliwych kotach, tak jak by kot akurat wiedział że nas tym wkurzy.Wiecie ,że czasami to mi się nawet i komentować nie chce tych ludzkich głupich wywodów.

anka22

Od: Wto wrz 09, 2008 11:47

Post » Wto sty 01, 2013 19:04 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Florka to w kategorii Miss :ok: a gdzie zobaczę pannę Florentynkę ? :mrgreen: MalgWroclaw?

Pochwalę się tu moimi puchaczami :oops: też :

Obrazek adoptowana 3 grudnia 2012 - Yoko / vel Zoja

Obrazek i mój pieszczoch , bardzo ostrożny i nieśmiały- choć niemały.

PS no właśnie anka22 - 8O mówię , że szok co ludzie wygadują, swoją drogą około 500 lat temu... twierdziliśmy, że ziemia jest płaska ... i palono na stosach ... a to tylko około 10 pokoleń wstecz...

PS II Swoją drogą to Avian robi cudne zdjęcia , takie profesjonalne 8O , aż zazdroszczę :|
Ostatnio edytowano Wto sty 01, 2013 20:04 przez Monika_Krk, łącznie edytowano 1 raz
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger

Monika_Krk

Post » Wto sty 01, 2013 19:19 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

kwinta pisze:Pamiętam, to było dokładnie rok temu ...

Kwinta, nie uwierzysz, to juz 2 lata! :D

Poszedł zamiast babciowej Kici bez ogona, która sie wtedy na kilka dni zapodziała - jakie to szczęście, ze ona tam nie trafiła, toż to dzika dzicz, do tego lejąca gdzie popadnie :lol:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Wto sty 01, 2013 19:21 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Florka jest tu, na pierwszej stronie

viewtopic.php?f=1&t=146753&hilit=+Fasolki+w%C4%85tek

ale nie widać w pełni postury zapaśniczki sumo :oops:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Wto sty 01, 2013 19:23 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Obrazek

Jestem Radek - kot, nad koty
niekoniecznie dla idioty...
Jestem duży i stróżuję,
obcym żebra porachuję.
Lecz dla Ciebie będę miły,
będę kochać z całej siły !

To mi przyszło do głowy - patrząc na to zdjęcie...

albo:

Radek wielkie serca ma
ale nie każdemu da...
Ludzi kocha i pilnuje,
kotom żebra zaś rachuje.
Chcesz mieć kota jak marzenie?
Radek piękny jest szalenie !
Ostatnio edytowano Śro sty 02, 2013 10:13 przez Monika_Krk, łącznie edytowano 1 raz

Monika_Krk

Post » Wto sty 01, 2013 19:24 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

O, Moniko :ok:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Wto sty 01, 2013 19:26 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

MalgWroclaw pisze:Florka jest tu, na pierwszej stronie

viewtopic.php?f=1&t=146753&hilit=+Fasolki+w%C4%85tek

ale nie widać w pełni postury zapaśniczki sumo :oops:

:1luvu: ale piękną ma główkę okrąglusią ... a jakie roztropne spojrzenie, cud dziewucha , od razu widać mądrala.
Jeszcze do tego srebrna w prążki :1luvu: kolor jak widzę platyny ... no miód.

PS no a Frania ? :1luvu: kokietka i uwodzicielka
Ostatnio edytowano Wto sty 01, 2013 19:30 przez Monika_Krk, łącznie edytowano 1 raz

Monika_Krk

Post » Wto sty 01, 2013 19:29 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Florka jest numerem jeden. Ona długo żyła na tzw. wolności (pięć albo sześć lat), bardzo ceni dom i mnie kocha. Florka się mną opiekuje, to najmądrzejsza koteczka na świecie.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Wto sty 01, 2013 19:32 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Florka - kokietka i uwodzicielka...
Pralcia - Panna Migotka - od razu widać mała z charakterkiem i potrafi kręcić noskiem
a Fasolka - nie odgadłam póki co... hmmm

Monika_Krk

Post » Wto sty 01, 2013 19:37 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Radek przepiękny potfur, przepiękny.
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Wto sty 01, 2013 19:45 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Maru piękne ma kolory,
tu esiki, a tam wzory.
A do tego mądry, zgrabny,
duuuży, giętki i powabny.
Chcesz mieć kota nad kotami?
Paczaj tu i bierz garściami :mrgreen:
Obrazek

To specjalnie dla Ciebie Villentretenmerth :ok:

PS tylko nie każ mi znajdować rymu do twego nicka ...pliiizzzzz :mrgreen:
Ostatnio edytowano Śro sty 02, 2013 10:16 przez Monika_Krk, łącznie edytowano 1 raz

Monika_Krk

[poprzednia][następna]