Pń : Maru DS, 8-mies Striełka bardzo pragnie domu! Czeka ...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 01, 2013 14:54 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Avian pisze:
Villentretenmerth pisze:Co się stalo z pazurkami MOJEGO kocurka? Pokaleczył się? Fajerwerki czy też coś innego? Jest bardzo źle?

:lol:
Przygotowuję go do bezkrwawego zapoznania z nowymi kolegami :mrgreen:
Obcięłam pazurki z przednich łap

:mrgreen:
Prawidłowa reakcja zatroskanego "tatusia" :wink:

Avian, nie mogę się powstrzymać
czy podobnie wyglądało obcinanie pazurków Maru?
8)
http://www.youtube.com/watch?v=KTNJc_NVOmg

miltonia

Od: Wto maja 08, 2007 18:29

Post » Wto sty 01, 2013 15:05 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

ja nie mogę jaki spokojny kot 8O 8O 8O całkowita zlewka
A jaki przepiękny :1luvu:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Wto sty 01, 2013 15:36 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

No ten to nieprzeciętny jest. Jak ja sobie przypomnę co się działo u Pani Doktor od Alberta... Uch!
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Wto sty 01, 2013 15:39 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Hehe, widać, ze ten prawdziwy Maru to brytyjska anemiczna krew :lol:
"Podrobiony" Maru też bez problemów, tylko czasu mu było szkoda na siedzenie spokojnie ;) Ale żadnych scen nie robił, a już na pewno nie próbował bić się o każdy pazurek 8)

Monika_Krk pisze:Żaden z niego kozioł ofiarny jednym słowem, ani bandyta jak nie przymierzając Brzydal :mrgreen:

Ależ Brzydal wcale nie jest bandytą, to spokojny stateczny ojciec dzieciom, czyli Batonowi 8)
To Wściekły Radek bandyci.

Przed chwilą wróciłam z działki, Maru zabawowy, zaczepiał Brzydala, podskakiwał jak kociak na czterech łapach z kitą na bok :ryk:

Jutro zabiorę Maru na szczepienie, niech ma komplecik na nową drogą życia :D
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Wto sty 01, 2013 15:43 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Avian, trzymam mocno kciuki za szczepienia. I oczywiście za nowy trakt życia.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto sty 01, 2013 17:02 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Wściekły Radek ? :roll:
Ehmmm ... tego... to ja chyba się w wątku pogubiłam i wszystko poszło na Brzydala...
Wszystkie niecne czyny i rozboje z groźbami karalnymi, haraczami i wymuszeniami... przypisałam Brzydalowi.
Obrazek

O wściekłym Radku pirsze słysze 8O muszę , więc wątek od nowa , tego ten, jak telenowelę - prześledzić.

Jak wygląda Wściekły Radek w takim razie 8O skoro Brzydal jest duuuży i Maru tysz :mrgreen:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Wto sty 01, 2013 17:09 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Wściekły jest 2x większy od reszty, ma 9,3kg :mrgreen:
Jest kotem stróżująco-patrolującym, wzdłuż płotów działki mam wydeptane przez niego ścieżki. Musi spać w altanie w klatce w nocy, bo porozstawiałby towarzystwo po kątach (głównie terror psychiczny) :roll:
Poza tym jest cudownym miziakiem, misiem-przytulanką, kotopsem, chodzącym przy nodze człowieka na spacery. Czeka na swój dom ... To kot dominant, musi być jedynakiem.

Obrazek
Obrazek

Avian

Post » Wto sty 01, 2013 17:25 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Robi wrażenie 8O
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Wto sty 01, 2013 17:51 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Matko i córko, Józefie, Maryjo, toż to ... Kocilla jest 8O
Obrazek

PS To malutkie obok to jest Maru ??? 8O
Jeju, to Wściekły Radek by mojego brytola jednym smarknięciem wciągnął , a on też jak Maru -jest przecie nie mały.

Załamałam się :mrgreen: jemu trzeba stajni z boksem szukać :ok: raczej.

PS II Tu mam chyba krewnego - Wściekłego Radka - na obrazku
Obrazek
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger

Monika_Krk

Post » Wto sty 01, 2013 18:07 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

No skoro chcecie ;)

Obrazek
Obrazek

Avian

Post » Wto sty 01, 2013 18:08 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Avian pisze:No skoro chcecie ;)

Obrazek

A to kto???
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Wto sty 01, 2013 18:10 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

No właśnie Wściekły Radek 8)
Obrazek

Avian

Post » Wto sty 01, 2013 18:13 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Cieszę się, że nie miałaś, Avianku, wpływu na moje imię 8)
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Wto sty 01, 2013 18:21 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Radek najpierw został nazwany przez panią dr Radkiem, a potem, jak wrócił z pierwszej adopcji, przylgnął do niego dodatkowy przymiotnik ;)
Dom oddał go, bo wściekły.
Noooo, ziewał całą paszczą, a tak zdrowy kot nie robi - kto widział, zeby kot leżąc na stole w salonie pokazywał całe uzębienie? Musi wściekły :mrgreen:
Dlatego wrócił po tygodniu.
Ci państwo już kolejnego kota od żadnej poznańskiej fundacji nie dostali.
Obrazek

Avian

Post » Wto sty 01, 2013 18:27 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Ja pierniczę - przepraszam za słownictwo... ale przypomniało mi się , jak pewna hmmm ... znajoma , oświecała mnie w XX jeszcze ,co prawda - wieku :mrgreen: że:

Jak śpię i rusza mi się grdyka, to kot to bierze za mysz i może mi się rzucić do gardła = wniosek kot, to niebezpieczny bandyta i nie należy go trzymać w domu. 8O

I ręce mi opadły bo to była wykształcona osoba 8O

Pamiętam do dziś tą prelekcję.

PS dobrze, że kot Radosław Wielki - wrócił - na głupotę nie ma rady, jak tylko zwiewać.
PS Nadmieniam , że śpię z kotami :oops: i się do tego przyznaje - ale nie wiem czy mi się rusza... grdyka... bo nogi to na 100% :ok:
Ostatnio edytowano Wto sty 01, 2013 18:37 przez Monika_Krk, łącznie edytowano 3 razy

Monika_Krk

[poprzednia][następna]