Balbinka i Ptyś we Wrocławiu

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 13, 2012 20:47 Re: Balbinka i Ptyś we Wrocławiu

Mój nie ma wysypki, lecz po około 2 godz od jego pojawienia się u mnie zaczyna mieć czerwone oczy i zaczyna go drapać w gardle :? :?

Malgosia Wroc

Od: Nie lis 20, 2011 15:30

Post » Czw gru 13, 2012 20:54 Re: Balbinka i Ptyś we Wrocławiu

lo, to i tak nie jest zle, jak tylko takie objawy i po 2 godzinach. Wnuk jednej znajomej pani po 10-15 min jak nie wezmie wapna zaczyna niemal plakac rzewnymi lzami, bardzo mocno kicha i przy tym ma intensywny katar.
Ale przychodzi do naszej znajomej do jej kotow, choc nie za czesto, ale bywa tam.

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Czw gru 13, 2012 21:17 Re: Balbinka i Ptyś we Wrocławiu

Tylko mała różnica jest taka, że Marcin nie będzie nas odwiedzał tylko z nami mieszkał 8) 8) 8) 8)

Dlatego taka reakcja po 2 godzinach i tak jest za mocna na wspólne mieszkanie....

Malgosia Wroc

Post » Czw gru 13, 2012 21:21 Re: Balbinka i Ptyś we Wrocławiu

Kociara82 pisze:Pediatra jednak nadal konsekwentnie upieral sie przy swoim i wyzwal moja kolezanke od wyrodnych matek, zagrozil, ze nasle na nia opieke spoleczna, bo ona zaniedbuje dzieci. Oczywiscie opieka byla, sprawdzila, zadnych zaniedban nie stwierdzila, a ta alergia u dzieci okazala sie byc... rozyczka.

Może powinna podać lekarza do Izby Lekarskiej
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Czw gru 13, 2012 22:25 Re: Balbinka i Ptyś we Wrocławiu

to byl jakis starszy lekarz, podobno tuz przed emerytura, wiec kumoela stwierdzila, ze nim sie sprawa w izbie lekarskiej zacznie (beda zbierali pewnie dokumentacje jako dowod) to gosciu juz zdazy przejsc na emeryture.

Mysle, ze skoro u Twojego chlopaka po 2 godzinach dopiero sa objawy alergii to tym bardziej mysle, ze jest szansa na wyleczenie alergii albo chociaz takie jej stlumienie, ze bedzie w stanie spokojnie mieszkac z kotami pod jednym dachem :ok:

Kociara82

Post » Pon gru 24, 2012 1:27 Re: Balbinka i Ptyś we Wrocławiu

Obrazek

Życzeń, które Tobie życzę
na razie nie wyliczę
wiec podaję pierwsze z kraju
by Ci żyło się jak w raju
by w wigilię u rodzinki
wszyscy mieli fajne minki
by przy stole chciał zagościć
pakiet zdrowia i miłości
i u wszystkich był tak mocny
by pozostał całoroczny.

Kociara82

Post » Pon gru 24, 2012 10:43 Re: Balbinka i Ptyś we Wrocławiu

Zdrowych i spokojnych świąt dla Dużej i Ptysiów :s5:

rudy kociak

Od: Śro paź 19, 2011 18:21

Post » Śro gru 26, 2012 22:20 Re: Balbinka i Ptyś we Wrocławiu

Choć praktycznie po świętach, DZIĘKUJEMY BARDZO ZA ŻYCZENIA :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Ja święta spędziłam u przyszłych (ewentualnych) teściów (przy moim wciąż o nich mówię " Twoja Mama" "Twój Tata", oni o mnie też "sympatia czy dziewczyna Marcina", ale jak nie ma Marcina to się nie szczypią i nazywają mnie Synową hehehe 8) 8) ) Ptysiaki niestety zostały same w domciu :? :? Ale poprosiłam znajomych o codzienne odwiedzanie i nawet ku mojemu zdziwieniu kupili im papu pod choinkę :) Stąd nawet Ptysiaki dostały w Wigilię prezenty :ryk: :ryk:

Kociaki całe i zdrowe i... wyglądają jakby były lekko na haju 8) 8) 8) a to dlatego, że włączyłam przed wyjazdem im kocie feromony i naprawdę widzę, że działają :)

Kociaki nie zrobiły mi z mieszkania sajgonu, a mają do tego niesamowity talent :) Są grzeczne i spokojne i nawet jak wróciłam nie zrobiły mi za dużej awantury :)

Spokojnie mogę polecić je, bo widzę efekty :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Malgosia Wroc

Post » Czw gru 27, 2012 22:44 Re: Balbinka i Ptyś we Wrocławiu

Dziewczyny mam pytanie....

Kupiłam dziś mydło organiczne - 100% oliwy z oliwek i spokojnie położyłam w łazience. A moja Laska zaczęła je jeść 8O 8O 8O 8O 8O Czy nic jej nie będzie? Szczerze mówiąc przeraził mnie ten widok i schowałam mydło... ale to nie zmienia faktu, że wcześniej mogła się go nalizać do woli (tzn zanim zobaczyłam na jaki genialny pomysł wpadła Balbiśka). Tyle się nasłuchałam o tym co się dzieje kotom po chemii, a ta wariatka sama jęzor pchała w mydło....

Malgosia Wroc

Post » Sob gru 29, 2012 22:39 Re: Balbinka i Ptyś we Wrocławiu

mi się wydaje,że nic nie powinno jej być,co najwyżej jakaś luźniejsza kupencja będzie,gorzej jakby się jakiegoś płynu napiła
a swoją drogą słyszałam,ze to jest bardzo dobre mydełko,ono jest w takim jasno zielonym i ciemno zielonym opakowaniu papierkowym?jak tak ,to mam to samo :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pon gru 31, 2012 16:49 Re: Balbinka i Ptyś we Wrocławiu

Obrazek
Biegaj sobie za TM kochana Misieńko [*]/26.05.2005r.-11.11.2010r./
===================================
Teraz w Twoim domku mieszka Miłka:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Prawda, że pięknota

Dom bez kota jest jak samolot bez pilota

ula-misia

Od: Pon lis 01, 2010 14:34

Post » Wto sty 01, 2013 14:26 Re: Balbinka i Ptyś we Wrocławiu

:piwa: :piwa: wszystkiego dobrego Ptysiom w Nowym Roku :1luvu: :1luvu:

Kociara82

Post » Wto sty 01, 2013 16:40 Re: Balbinka i Ptyś we Wrocławiu

Witamy w Nowym Roku :1luvu: :1luvu: :1luvu: Obrazek
Biegaj sobie za TM kochana Misieńko [*]/26.05.2005r.-11.11.2010r./
===================================
Teraz w Twoim domku mieszka Miłka:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Prawda, że pięknota

Dom bez kota jest jak samolot bez pilota

ula-misia

Od: Pon lis 01, 2010 14:34

Post » Sob sty 12, 2013 20:22 Re: Balbinka i Ptyś we Wrocławiu

Dziękuję serdecznie za życzenia dla mnie i Ptysiaków

Niestety mój Happy New Year zaczął się rozpoczął su=ię od gorączki 38,6 w Warszawie... 2 stycznia zamiast wracać do Wrocka - leciałam do lekarza z gorączką....

W tym czasie Ptysie miały zapewnionych karmicieli i miziaczy. Jednak znajomi chyba mi przekarmili koty... Ptyś je połowę dziennej porcji zarówno suchego jak i mokrego, a Balbisia zmieniła się w Głodzille i swoje mokre zjada w 3 sekundy a potem poluje na to, co zostawia Ptyś... Suchego przez cały dzień zje może kilka chrupek...

I tu moje pytanie... Czy powinnam się temu przyglądać i obserwować kociaki i z wizytą u weterynarza wstrzymać się kilka dni, czy iść z nimi w poniedziałek.... Ten stan utrzymuje się odkąd wróciłam - 8 stycznia, a mamy dziś 12... Do tego zauważyłam, że Ptyś mało pije, przez co mało siusia, a o kupie to nawet nie wspomną - od wczorajszego poranka (było po 7 jak wychodziłam do pracy) nawet kuwety nie odwiedził... (siusia do odpływu w wannie, więc kuwetę odwiedza tylko w wiadomym celu). Dodam, iż stawianie go w wannie i puszczenie wody z kranu też go nie przekonuje do picia...

Oczywiście biorę pod uwagę, że to psychosomatyka i kociaki po prostu się stęskniły i dlatego dziwnie się zachowują PLUS znajomi mi je tak przekarmili, że Balbisia teraz waży 4,4 kg 8O 8O 8O a Ptyś 5,7 8O 8O 8O 8O Bardzo możliwe, że kociaki mnie ciut ubiegły i same sobie włączyły tryb odchudzania...

Powiedzcie mi kiedy mogę zacząć panikować, a do kiedy obserwować kociaki. Wiem, żę panika nie jest potrzebna w końcu każdemu tak się zdarza, że ma okresy kiedy się je mniej lub kiedy nie codziennie idzie się do toalety i do lekarza z tym się nie leci... Najzwyczajniej w świecie wcześniej takie okresy kociaki miały krótsze - 1 max 2 dni, a teraz zaraz będzie tydzień... Musze jeszcze dodać, żę dałam im w czwartek inne suche, tzn dałam im RC ale nie dla styrylizowanych kotów tylko indoor. MOże chrupki im nie podeszły... Już sama nie wiem co robić...

Malgosia Wroc

Post » Sob sty 12, 2013 20:46 Re: Balbinka i Ptyś we Wrocławiu

Do lekarza masz blisko, więc idź w poniedziałek rano i zapytaj. Nawet bez kociastych.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

[poprzednia][następna]