Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor chuligan :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 23, 2012 20:56 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Obrazek
Świąt białych, pachnących choinką
i skrzypiących śniegiem pod butami.
Spędzonych w ciepłej, rodzinnej atmosferze,
pełnych niespodziewanych prezentów.
Świąt dających radość i odpoczynek,
oraz nadzieję na Nowy Rok,
żeby był jeszcze lepszy niż ten, co właśnie mija...
Życzy Broszka :P
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Nie gru 23, 2012 21:03 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Tak to to zdjęcie !
I żebyście się juz tylko z takich powodów jak choinka dziwili i cieszyli !
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Nie gru 23, 2012 23:22 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Spokojnych, zdrowych i mile spędzonych Świąt dla boskich kocich chłopaków i ich Dużej ! :s1:

Zdziwiony Fiodor jest po prostu genialny :lol: . Bardziej wyobrażałam sobie, że szaleńczy Fioduś na widok choinki od razu ją obali lub rozpocznie wspinaczkę po drzewku :wink: .

karola7

Od: Pon paź 25, 2010 18:18

Post » Pt gru 28, 2012 20:14 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Revontulet! Wychodzisz czasem z Palucha? Jesteś?
Co u Was?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Sob gru 29, 2012 11:25 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Z jakiego Palucha? Już dawno nie byłam. Bo ciągle jestem chora :roll:
Raz lepiej, raz gorzej. Teraz fatalnie- od jakiś dwóch tygodni mam kompletnie zapchany nos. I marzy mi sie katar.
Nawet poszłam do lekarza, przychodnię zmieniłam - bo w mojej byłej na wizytę u internisty czeka się ok. 2 miesiące .
A to znaczy, że jestem zdesperowana (czyt.: cierpię).

U nas święta spokojnie minęły. Fiodor już zauważa choinkę. Właściwie Maurycy pokazał mu jak się można bawić choinką. Ganiają sie dookoła drzewka, Maurycy gryzie zabawki, Fiodor gałązki i ściąga łańcuchy. Raz go przyłapałam na wspinaczce. Ale ogólnie luz. Nie jest jakoś zainteresowany choinką, co mnie bardzo zaskoczyło.
Zwłaszcza, że codzienna demolka bez zmian- zrzuca i niszczy co się da.

A ja juz trzeci raz w ciągu roku muszę reklamowac drapak. Za każdym razem dostaję nowe części i za każdym razem te nowe części psują się po ok. 2-3 miesiącach :twisted:

Obrazek
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Sob gru 29, 2012 14:23 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

A Paluch stąd, że wczoraj nawklejałaś na jego wątku zdjęcia - myślałam, że siedzisz tam i robisz...

A Fiodek faktycznie ma minę nieziemską - on cały czas ma taki zdziwiony wyraz twarzy?? Oczy prawie na szypułkach :D

Obrazek

morelowa

Post » Sob gru 29, 2012 15:07 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Współczuję choroby :(
Fiodorek ma cudowny wyraz pyszczka :1luvu:
Taki słodki niewiniątek nie może być chuliganem, na pewno nas oszukujesz :mrgreen:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Sob gru 29, 2012 17:04 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Broszka pisze:Współczuję choroby :(
Fiodorek ma cudowny wyraz pyszczka :1luvu:
Taki słodki niewiniątek nie może być chuliganem, na pewno nas oszukujesz :mrgreen:

Ja też tak myślę, a własciwie to jestem 100%pewna bankowo bez wątpliwości bezdyskusyjnie i niepodważalnie.

Zdrowiej Kinia, dla pocieszenia powiem że mnie ostatnio trzymało 1,5 tygodnia ale już puściło,więc i dla Ciebie jest jakaś nadzieja...
a póki co bądź dobra dla kotów.
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Sob gru 29, 2012 20:41 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Tak, tak, Fiod to aniołek. Grzeczny, delikatny, cichutki i takie tam :roll:
Ale przyznaję- rzeczywiście uspokoił się.
Ma te swoje odchyły, ale już trochę łatwiej z nim mieszkać.
morelowa pisze:A Fiodek faktycznie ma minę nieziemską - on cały czas ma taki zdziwiony wyraz twarzy?? Oczy prawie na szypułkach :D

Jak na ptaszki patrzy to zawsze ma taką minę :mrgreen:
On w ogóle robi niesamowite miny. Jak z nim rozmawiam to przekrzywia główkę.
Ale najbardziej rozbraja mnie, gdy udaje greka.
Np. uderza o coś łapkami robiąc przy tym sporo hałasu. I już w trakcie tej czynności zaczyna patrzeć na sufit- autentycznie udaje, że on nic nie zrobił, samo się zahałasowało.
Tak samo robi, gdy czai się na Maurycego. Juz jest gotowy do skoku, ale Maurycy go zauważy/spojrzy na niego, i Fiodor od razu odwraca głowę i patrzy na sufit, na ściany, itp. I ma minę pod tytułem: to nie ja, ja nic nie wiem
Obrazek

Revontulet

Post » Pon gru 31, 2012 10:48 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Revontulet pisze:Karola, Ciebie interesowało ( i Broszkę też :) ) więc piszę- Feringa to klasyczna puszka. Konsystencją przypomina animondę carny, catz finefood czy granatapet - taka gruba mielonka, odrobina galaretki, wyczuwalne chyba podroby. Maurycemu smakowalo tak jak każda inna puszka, czyli bardzo. Bardziej wybredny Fiod zjadł z większym zainteresowaniem niż inne puszki. Obaj zjedli ze smakiem, ale bez jakiegoś super wielkiego entuzjazmu.

Jakie smaki wypróbowałaś?
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pon gru 31, 2012 14:48 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Obrazek

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pon gru 31, 2012 17:17 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Obrazek
Życzę wspaniałej zabawy sylwestrowej (bez fajerwerków ;) )
i spełnienia marzeń w Nowym Roku :P
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Wto sty 01, 2013 13:58 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Dziękuję za życzenia :wink: .
Dla Was rownież wszystkiego dobrego w Nowym Roku!
Mam nadzieję, że zwierzyniec przetrwał Sylwestra.
Mau&Fio bali się, ale było znacznie lepiej niż się spodziewałam.

Broszka pisze:
Revontulet pisze:Karola, Ciebie interesowało ( i Broszkę też :) ) więc piszę- Feringa to klasyczna puszka. Konsystencją przypomina animondę carny, catz finefood czy granatapet - taka gruba mielonka, odrobina galaretki, wyczuwalne chyba podroby. Maurycemu smakowalo tak jak każda inna puszka, czyli bardzo. Bardziej wybredny Fiod zjadł z większym zainteresowaniem niż inne puszki. Obaj zjedli ze smakiem, ale bez jakiegoś super wielkiego entuzjazmu.

Jakie smaki wypróbowałaś?

Dzisiaj dałam im z królikiem. Wcześniej chyba cielęcinę i kurczaka, ale nie jestem pewna.
Obrazek

Revontulet

Post » Wto sty 01, 2013 14:13 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Revontulet pisze:Dzisiaj dałam im z królikiem. Wcześniej chyba cielęcinę i kurczaka, ale nie jestem pewna.
I jedzą? Kupiłam kurczakową i wszystkie moje futra się wypięły :twisted:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Wto sty 01, 2013 14:20 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Jedzą. Ze smakiem :mrgreen: .
Wprawdzie Fiodor końcówkę z ręki - ale u niego to norma. Praktycznie wszystko tak je :roll:
Obrazek

Revontulet

[poprzednia][następna]